Dyziu Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 witajcie czy jest to normalne że auto z tym silnikiem przy prędkości 100km/h na 5 biegu ma aż 3000obr/min?? wydaje mi się że troche za dużo??!! jakie są u Was obroty przy tej prędkości:)?? być może most ma krótsze przełożenia:)auto jak na 115km nieźle daje rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman_bmw Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 z samej ciekawosci to sprawdze a mam 328i sedan i jutro podam wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 2.8 będzie miał inne pewnie:)gdzieś ktoś miał fajną stronke co były prędkości i obroty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html prosze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 W swojej E30 przy 100km/h mam nie cale 3000obr, a mam przelozenie bodajrze 4.10, wiec jesli masz przelozenie 4.25 to by sie zgadzalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 u mnie w e36 przy 3tys jest gdzieś około 108km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Mam przelozenie 3,73 z silnikiem 2,8. Przy 100km/hr mam okolo 3150-3200 obrotow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 ja przy 100 w swoim 2.8 mam 2300-2400 hehe ale może dlatego ze automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 u mojego kumpla na kołach 16'' zaniża prędkość o 5km/h. więc jak masz 100km/h przy 3tys. to jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROS Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 predkość pokazywana przez licznik nie ma nic wspulnego z rozmiarem opon. mozesz mic załozone nawet koła 20 cali a licznik dalej jka bedzie pokazywał 100km/h to bedzie 3 tysie obrotów. przy wikszych kołach róznica bedzie taka ze jak licznik bedzie pokazywał 100km/h to bedziemy wtedy jechali powiedzmy 112km/h ale to najlepiej wtedy zmirzyc na navi. a ja przy 100km/h tez mam 3000 obrotów w mojej 318. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) EDIT MOD - prędkość którą pokazują zegary jest ustalona na sztywno poprzez przełożenie dyferencjału , czyli dla przykładu jeśli nasze auto na 5 biegu i odcince 6250obr/min ma prędkość 220kmh ..... to zakładając jakiekolwiek inne koła , lub je zupełnie zdejmując a następnie rozpędzając auto analogicznie 5 bieg i odcinka na zegarach również ukaże się 220khm - zależność wskazań licznika a właściwie jego przekłamań zależy od średnicy koła i tak : *przy średnicy koła mniejszej ... wrażenie będzie takie że auto stało się bardziej żwawe i zyskało na przyspieszeniu , niestety w tym przypadku Vmax rzeczywiste będzie mniejsze niż to co pokazuje licznik czyli np. zamiast 220kmh będzie na GPS powiedzmy 200kmh *przy średnicy koła większej .... sytuacja jest identyczna licznik dalej pokazuje 220kmh przy odcince i jeśli silnik ma na tyle mocy rozpędza auto przykładowo do 250kmh EDIT MOD Edytowane 26 Października 2011 przez Serwisant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QSY Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 gdzies juz to pisałem że w BMW generalnie jest taka zasada ze na 5 biegu wskazówka obrotomierza i licznika idzie tak samo, czyli prawie w kazdym samochodzie przy 3 tysiącach obrotów bedzie około 100km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi