Nobody Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Patryk - pawelo pewnie mial na myśli "mądry Polak po szkodzie" W kazdym razie ja też 3mam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Patryk przykro slyszec.Sam wiem jak to jest,mialem problemy ze swoim gwintem,ale generalnie chodzi o to ze kupujesz tu ,ty jestes tam,tak jak mowisz z zapalem montowanie itd itd.Jest to oszustwo i napewno nie jeden czytal juz ten temat z poza forum wiec ostrzezenie jest.Oby wozek przeszedl przeglad a dalej to wal do firmy i niech cos z tym zrobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Ale wal. Tak jak piszesz, trzeba oszustom utrudniac zycie. Naglsniac i puszczac na wszystkie fora. Ja wlasnie to info puscilem na 5er. :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Zgadzam się - oszustom zdecydowane NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Mamy n forum prawie 6,5tyś userów .... myślę , że dobrym patentem będzie wysyłka maila masowego do wszystkich z informacją jakie wały robi firma MTS Zakładając , że tylko 10% użytkowników było zainteresowanych kupnem bądź też kupiło to i tak daje około 500 osób które puszczą info dalej , jak najbardziej jestem za tym żeby takie naciąganie klientów ukrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 akcja zrywamy naklejki z gwinta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) witam wypowiem sie co do naklejki zerwanej.. na forum golfa bylo o tym pisane juz ze 2 lata temu to nie jest to samo robilismy nawet testy i jest porownanie na www.zawieszenia-sportowe.pl czasem jednak w niektorych przypadkach w momencie braku byly od TA-technix brane obudowy amorkow do niektorych gwintów MTS wiem ze znajda sie osoby co w to nie wierza ale roznice widac i czuc zapraszam na sklep celem obejrzenia... sprzedajemy i to i to zeby byla jasnosc ze che cos wypromowac kosztem czegos.... Edytowane 17 Października 2011 przez mapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 to jak zamienialiscie obudowy na gorszej jakosci to czemu cena nie poszła w dół zenujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) kolego to nie ja mam cos zmieniac bo ja tego nie produkuje.. tylko sprzedaje i TA i MTS i inne i probuje wyjasnic Wam i Tobie bo dostalem link od kolegi z tego forum na gg i sam widzisz rejestrowalem sie w 2005 nie wiesz do konca o co chodzi wiec juz mowie.... roznica polega glwonie na jakosci uszczelniaczy i wewnetrznej budowei amorka w tym wypadku wkladu obecnie nie ma zbytnio mozliwosci by byla jakas obudowa ta w gwincie MTS sam gwint z fotki musi miec sadze conajmniej okolo roku - byl to czas najwiekszego kryzysu w DE i wtedy w niektorych gwintach sama zewnetrzna oabudowa byla odkupowana od TA-technix samo to co najwazniejsze w srodku pochodzilo dalej od MTS temat byl opisywany akurat na forum golfa i tutaj mozecie nie wiedziec o tym ale mimo to ze tam taki temat od 2-3 lat jest to i tak ludzie do MTSa sie przekonali i tak jak mowie zapraszam chetnych do porownania do sklepu tego i tego ogolnie twardosc sie lekko rozni i wykonanie obecnie tez jest coraz bardziej inne dlatego to nie jest ten sam produkt... wiem ze ciezko mi bedzie sie przebic z ta opinia ale tak napisalem gwoli wyjasnienia... aha mowie odnosnie abudowy nie wiem wiec nie chce zajmowac stanowiska w sprawie TUV Edytowane 17 Października 2011 przez mapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Mapet ale Ty chyba nie załapałeś o co chodziło na początku tego tematu .... to nie była kwestia naklejki i innej obudowy pochodzącej z tańszej wersji gwintu tylko chodziło wyraźnie o TUV Jak możesz to wytłumacz to : http://www.mapet-tuning.com/sklep/sedan-nivo-p-4082.html Fabrycznie nowe zawieszenie gwintowane MTS-Technik przeznaczone do: BMW E39 Sedan Dokładna specyfikacja: Produkt przeznaczony do modeli o oznaczeniu fabrycznym E39 , roczniki 12/1995-05/2003, max. obciążenie w kg (przód): 1100 / max obciążenie w kg (tył): 1290. Jeśli wysokość dolnego, regulowanego talerzyka znajduje się poza zakresem określonym przez producenta, gwarancja wygasa - technicznie możliwe jest jednak obniżenie większe niż wartość katalogowa. Przeznaczenie: wszystkie bez wersji 535i / 540i / M-Technik / M5 / Touring Przednia i tylna oś z regulacją wysokości (nagwintowane kolumny amortyzatorów). Wyłącznie dla pojazdów bez NIVO (amortyzacja powietrzna). Przeznaczone wyłącznie dla pojazdów bez EDC. W komplecie: Dwie kompletne przednie kolumny regulowane, dwie kompletne tylne kolumny regulowane, klucz do regulacji wysokości, dokument gwarancyjny, dokument zakupu (paragon lub faktura VAT). Gwarancja: Produkt posiada dwuletnią gwarancję bez limitu kilometrów oraz niemiecki dokument TUV (na polskim rynku dokument ten nie jest dołączany do zestawu). Pozostałe informacje: Najlepszy na rynku stosunek cena/jakość. Zakres obniżenia wynosi (wartości w zakresie TUV, w rzeczywistości możliwe jest większe obniżenie) ok.25-60/25-60 . Zdjęcie poglądowe. Cena obejmuje komplet. Uwaga: Kupujesz u generalnego dystrybutora MTS-Technik w Polsce. Zapewniamy fachowe doradztwo i obsługę Klienta na najwyższym poziomie. Jest wyraźnie u Was zaznaczone , że produkt posiada TUV .... nie jest dołączany na rynek Polski OK .... ale skoro ktoś nie mieszka w Polsce a kupił od Was gwint to chyba powinien mieć możliwość otrzymania takiego certyfikatu czy to w wersji niemieckiej czy jakiejkolwiek innej .... chyba że to zwykła ściema ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 no tak ale MTS jest przeznaczone chyba tylko na PL rynek i nie ma mozliwosci miec TUV tak jak w opisie wlasnie... jesli ktos by to kupowal w DE na ebaju ale nie wiem czy jest to tam wystawiane to juz musi pytac o TUV a tu wyraznie jest w opisie ze nie wystepuje.... a ja sprzedaje na rynek w PL nigdy o tuv nie pytal mnie jeszcze nikt wiec na ten temat nie wypowiem sie jesli o to chodzi to juz trzeba pytac producenta... czyli glownego dilera na www MTSa ja tylko odnioslem sie do tego ze twierdzone jest ze MTSy to TA z naklejkami... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 ja tylko odnioslem sie do tego ze twierdzone jest ze MTSy to TA z naklejkami... Przyjmijmy , że jest tak jak mówisz .... obudowa jest z TA a środek to "oryginalny" MTS ... no tak ale MTS jest przeznaczone chyba tylko na PL rynek i nie ma mozliwosci miec TUV tak jak w opisie wlasnie... jesli ktos by to kupowal w DE na ebaju ale nie wiem czy jest to tam wystawiane to juz musi pytac o TUV Ale co do TUV to dla mnie to ewidentna ściema skoro nie można tego mieć to po co to wstawiane jest do opisu ??? nie uważasz , że to zwykłe wprowadzanie w błąd klienta ??? Certyfikat TUV jest o ile się nie mylę międzynarodowy a przynajmniej wspólny dla krajów UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 no nie wiem ogolnie tutaj sam nie chce udawac idioty jak to jest z TUV ogolnie na PL jest jakby nieistotny bo to czy na przegladzie masz tuv a nie masz to nie ma znaczenia bo u nas tego nie honorują... nie wiem jak poza tym opis jest ogolny od producenta jesli chodzi o zasady gwarancji/ tuv itd wiec tutaj monza sie zwrocic do nich z tym pytaniem bo ja nie chcialbym wproawdzac teraz bezsensownie w blad Was... napisalem tylko o tym o czym wiedzialem... w sensie zdartej naklejki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 -produkt posiada TUV -na polski rynek dokument nie jest dołączany -MTS jest przeznaczony chyba tylko na PL rynek więc ma czy nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 no ja nie mam tuv z produktami bo sprzedaje tylko na pl nigdy sie w to nie zaglebialem i nie pytalem akurat wiec sorki w tym zakresie nie chce sciemniac... sprobuje sie dowiedziec moze jak sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 mapet,tu chodzi właśnie o to,że jest to jawna ściema,"produkt ma TUV,ale ci go nie dam,bo...",i te "bo" mnie nie interesuje,produkt albo ma TUV(tak jak piszecie),i go dostaje,albo go nie dostaje,więc go nie ma,i o tym jest ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 fakt przeczytalem jeszcze raz 1 post i tez o tuv tam chodzi.. no wiec z tym nie bede sie wymadrzal moze faktycznie ten zapis nie jest zbyt szczesliwy hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 a jak byś miał możliwości dowiedzieć się coś w temacie,to daj znać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 ok postaram sie... jak cos sie uda napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Więc ja może coś dopiszę. NIe kupowałem tego gwintu od kolegi Mapeta, chociaz jego aukcje już też oglądałem i jest u niego zaznaczone, że nie dolączają tego papierka(choć nie ma info że wogóle firma tego nie posiada),ale gość od którego kupiłem venom24 czy jakoś tak nie mial informacji na swojej aukcji na temat tego że TUV nie jest dostarczany. Dwa ja pisałem bezpośrednio do firmy MTS-technik i stamtąd dostałem info, że nie ma opcji na otrzymanie TUV'u, a żebym sie odczepił dostałem TUV do zawiasu firmy autotechnix. Trzy, czytałem ten artykuł o porównaniu MTS i TA, mam uchwyt na łącznik stabilizatora, mam spawy jak należy, nakrętki regulacyjne odpowiednie,więc niebardzo się zgadzam z tymi różnicami miedzy MTS a TA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 co do roznic to sa przedstawioen akurat na przykladzie golfa 4 inne zawiasy moga miec inne roznice poza tym musialbym wziac do reki MTS i TA do e39 to bym sprawdzil ale obecnie nie mam to co nie mozna pokazac jest w srodku oraz twardosc ale tego tez sie prosto nie pokaze.... wiec tak co udalo mi sie uzyskac... defakto na sam MTS TUV jest nieosiagalny spowodowane jest to tym iz parametry tych zawieszen sa caly czas udoskonalane i rozbudowywane chocby co widac na przykkladzie tego golfa 4 na www co podalem link o roznicach dzieki temu ze zmeiniaja sie pewne rzeczy w zawieszeniach trzeba by bylo tuv wyrabaic za kazdym razem od nowa to zdecydowanie podniosloby ceny w zwiazku z tym zrezygnowano z TUV na koszt poprawy jakosci zatem reasumujac nie ma stricto TUV dla MTS osiagalnego mimo ze komponenty zawiasu spelniaja normy musze pomyslec moze u nas na www warto zamienic ten zapis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Najśmieszniejsze jest to, że jak już się okazało że mam jednak Ta-technix to bez problemu sam ściągnąłem TUV do tego zawieszenia. W związku z tym uważam, że dokładać 200 czy 300zł po to zeby mieć MTS'a bez papieru to raczej lepiej kupić Ta-T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 no ok wg mnie masz MTS z obudowa TA ale wiem ze ciezko bedzie do tego Cie przekonac...ze to co innego a nie ten sam produkt akurat nas o TUV nikt nei pytal i na np 500 sprzedanych gwintow MTS nikt nie potrzebowal no moze dlatego ze mamy w opisei ze nie ma go w zestawie a Ty jak piszesz nie miales tej uwagi gdzies tam gdzie kupowales nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 pewnie,że zmień zapis,teoretyzując-ktoś żąda od was TUV,bo tak macie na stronie,wy go oczywiście nie dostarczycie,i na przykładzie Patryka,nie może on przejść przeglądu,ponosi nieprzewidziane koszty,i co?myśle,że każdy sąd przyzna mu odszkodowanie,a was odpowiednio potraktuje finansowo(taki przykład,bo nie wiem jak to sie ma prawnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapet Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 no ale jesli sprzedam to w polsce na nasz rynek a tylko tak sprzedaje to nie mam zle wg opisu bo mam tam zaznaczone ze nie ma TUV i ze klient go nie otrzyma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi