SOSHI Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam, jak w temacie. Mam w pełni sprawną działającą małą navi 4:3 i dorwałem samą sprawną dużą 16:9. Czytałem w necie że wystarczy wymienić tylko sam "panel sterowania z LCD", podłączyć wtyczki biała i niebieska, odpiąć akumulator i po ponownym podłączeniu ma być wsio OK tzn to co było czyli menu, TV , navi tylko że wyświetlane na LCD 16:9. No i tu problem bo u mnie obraz jest w rozciągnięty do formatu 16:9 ale "szybko lata góra dół", że nic nie widać. Tylko jak uda mi sie wejść w TV to obraz się zatrzymuje...jest OK ale w formacie 4:3. Czy ktoś już miał podobny problem, ktoś może wymieniał sam wyświetlacz bez reszty instalacji, poszczególnych modułów? Moje auto e39 530dA '98r z Włoch, a duża navi wyciągnięta z e39 z Francji 2003r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Problem leży być może w niewłaściwym sofcie... Ja na początek spróbowałbym na Twoim miejscu zainstalować soft jakiś nowszy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 mozliwe ze soft nie pasuje. mozesz miec wklepane w program ze ma byc 3:4 i koniec. sprobuj mu wrzucic plytke z nowym programem i moze zaskoczy:D chociaz z tym wgrywaniem nowych softow to nie zawsze dziala wiem z doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Spoko...mam już soft do 16:9 ale jest to soft do MK3 a ja mam całą resztę MK2. Czy to będzie chulać? Czy jak wgram i nie będzie działać to będę miał możliwość powrotu do softu MK2 pl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 No to raczej Ci to nie pójdzie. Musisz mieć soft do mk2. Poszukaj w necie jest tego trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 A czy wychodziły w ogóle MK2 z 16:9 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Nie wiem czy wychodziły w 16:9, ale napewno wychodziły w kolorze, a to chyba jest najistotniejsze. Spróbuj najpierw z softem mk2, możesz też zrobić podejście z mk3, ale to Ci raczej nie pójdzie. W ostateczności będzie konieczna zmiana czytnika, ale wtedy to najlepiej szukać mk4, bo to jest dvd, a więc konkretniejsze mapy do niego załadujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Niestety nie mogę znaleźć softu do MK2 by był 16:9. Może ktoś ma taki soft (oczywiście PL) lub może polecić? Wcześniej zmieniałem soft na PL (bo miałem Włoski i GB) ściągnięty z chomika od Mr.Lova ale nic to nie dało i dalej mam It i GB a soft przeszedł upgrade pomyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 No a soft do mkII od Mr.Lova nie pasuje? Spróbuj. Ja też od niego zasysałem i u mnie hula A jak nie to zostaje szukac mk4 i po problemie... Pozatym spróbuj z softem niekoniecznie PL, może to pomoże z lataniem obrazu, a później będziesz się martwił o język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Właśnie próbowałem z drugim softem od Mr.Lova DE i GB i dalej to samo. Czytnik bierze płytę , jest info że się wgrywa soft i może to potrrwać ok 6 min ale nie ma paska postępu i za chwilę info o wyjęciu CD, potem restert... upgrade succesfull i jakby nigdy nic dalej mam IT i GB...jakbym nic nie robił. Bez sensu!!! Wcześniej próbowałem oczywiście płytą z IT i GB i tam sie ładnie wgrało...był pasek postępu ale dalej mam włoski i angielski język Temat z navi 16:9 narazie odpuściłem...mam dość nerwów bo nikt nie miał podobnego przypadku jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Nie wiem jak u Ciebie, ale ja po spolszczeniu nadal mam w ustawieniach de i gb, ale jak ustawie gb to jest język polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 No ja mam It i GB ale jakikolwiek język bym nie ustawił to nie ma PL Miał ktoś auto z Włoch i spolszczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 może spróbuj wgrać od nowa oryginała(nie wiem,v17 czy v21?)i wtedy dopiero próbować dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 No też o tym myślałem...zacznę od zera i po kolei...nic...znów muszę dokupić CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 a zobacz to http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=53722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 a zobacz tohttp://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=53722 OK...ale ja mam MK2 z softem 1-2\87. Jest w ogóle możliwość wgrania softu z MK3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOSHI Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Wgrałem starszy soft 1-2\85 i po wielkich trudach mam POLSKIE MENU !!! Jutro ciąg dalszy walki a navi 16:9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Panowie co do softu, czy zmiana na jakiś nowszy w wyświetlaczu 4:3zmieni coś? np kolor itp, jakieś opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 panowie pytanie, jest mozliwosc zmiany jezyka, koloru itp w małym wyśiwtlaczu 4:3 ? jesli wgram soft a narazie nie wiem jak to zrobic, cos to zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 po to są nowe softy,żeby sobie spolszczyć menu,i już zależy kto robił soft,zmienić wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 (edytowane) Jesli navi mi nie wyswitla jakiego mam softa to jak to inaczej mozna sprawdzic? moja navi to 4:3 e39 96rok albo inaczej, jakiego softa wgrac? powie ktos mi cos na ten temat? Edytowane 30 Listopada 2011 przez Kamil23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON7XMAN Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 I jak kolego ogarnoles ten problem latania obrazu bo ja mam ten sam problem zmienilem sam wyswietlacz z 4:3 na 16:9 i lata obraz i nie wiem co robic POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Jakie auto jaka navi? wklej zdjęcie tego panelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi