Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

mariokol33

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj podłączyłem inpe od dirty 73 i wszystko śmigało tylko błędy są po angielsku i poproszę o pomoc w ich tłumaczeniu , ponieważ raz silnik chodzi jak strzała a raz jak maluch z urwanym tłumikiem tylko dodam ze po przekręceniu stacyjki wszystko wraca do normy

bdy1.jpg

bdy2t.jpg

bdy3.jpg

bdy4.jpg

a po wykasowaniu błędów zostały : 2

po zrobieniu jazdy jakieś 5 minut błędy wróciły te same

bdy5.jpg

podaje jeszcze vanosa i wartości analogowe

vanos.jpg

wartociogowe.jpg

z góry dziękuję za pomoc bo naprawde mam się z tym silnikiem i nie wiem co mam robić bo każdy mechanik mówi co innego a kasę każdy chce :(

11. Coolant temp.coolant outlet; wejscie analogowe w zakresie 0-5 V.

Zakres sygnału jest sprawdzany względem zaprogramowanych limitów dla diagnostyki silnika przy konkretnych warunkach pracy sinika.

35. Realay, Secondary air injection pump. Wyjscie cyfrowe on/off (stan wysoki lub niski).

Układ TDME ustawia ta flage gdy występuje zwarcie do masy lub plusa akumulatora lub istnieje przerwa pomiędzy elemntem a tranzystorem.

69. Relay fuel pump. Wyjscie cyfrowe on/off (stan wysoki lub niski).

Układ DME ustawia ta flage gdy występuje zwarcie do masy lub plusa akumulatora lub istnieje przerwa pomiędzy elemntem a tranzystorem.

104. VANOS faulty reference value exhaust. Maksymalny kąt regulacji VANOS'a wydechowego. Sprawdzany przed każdym startem silnika.

Musi sie znajdować w zdefiniowanym zakrese

125. Coolant fan, final stage. Wyjscie cyfrowe on/off (stan wysoki lub niski).

Układ DME ustawia ta flage gdy występuje zwarcie do masy lub plusa akumulatora lub istnieje przerwa pomiędzy elemntem a tranzystorem.

Oraz wisienka na torcie:

208. EWS, engine speed check not ok. Kontrola prędkości silnika NOK.

"Elektronische Wegfahr Sperre"" EWS -immobilizer

Predkosc silnika jest podawana przez EWS do DME. Blad jest wystawiany jezeli sygnal otrzymywany z EWS ni jak sie ma do aktualnej predkosci silnika. Moze byc spowodowane bledem na wejsciu EWS.