beaver79 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Panowie - przetrzepałem z grubsza INPĄ i NCSem auto, ale wiem że programowo tego w E39 nie zrobię. Marzą mi się kierunki do zmiany pasa/wyprzedzania w stylu VW - dotykasz kierunek i miga 3 razy. jeżeli byłby ktoś mocniejszy w elektronice i mógłby policzyć jak silny kondensator trzeba wlutować w manetkę byłbym masakrycznie wdzięczny - że o wiekopomnej chwale nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 gdzieś widziałem cały moduł do tego,zamieniasz z ori i masz światła dzienne,doświetlanie zakrętów(załącza się lewy lub prawy halogenpo włączeniu kierunku),takie kierunki jak piszesz,ale to trzeba by wywalić LCM i wstawić to,i NIE BĘDZIE ORYGINALNE,a to już ,dla mnie ,odpada:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Ja to mam, ale musze przyznac, ze czasem bywa irytujace. Na pewno sie trzeba przyzwyczaic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 dla mnie ,odpada Dlatego myślę że kondensator dałby radę, a ingerencja nie byłaby zbyt wielka. Ja to mam, ale musze przyznac, ze czasem bywa irytujace. Na pewno sie trzeba przyzwyczaic. Dużo latam służbówkami i bajer naprawdę przydatny, można łatwo przywyknąć. A i bezpieczeństwo większe bo skupiasz się na jeździe, a nie na trzymaniu kierunku albo o pamiętaniu żeby wyłączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek666 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 zaden problem -http://moto.allegro.pl/modul-komfortu-kierunkowskazow-1x-3x-i1862600116.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Panowie, moduły to nie kłopot. Najfajniej jest jak można coś samemu wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 hehehe. 60 zł. Ja takie moduły sam robiłem . Koszt elementów - 16 zł Tylko ten z allegro ma jedna wadę. Nie ma regulacji ilości mignięć. Do tego są porzebne 2 potencjometry. A wierzcie mi, że przerywacz w każdym aucie, nawet taj samej marki ma różne czasy załączania. Zastanawia mnie też czy ma filtr zapobiegający włączaniu sie przeciwnej strony gdy odskakuje manetka - np. po pokonaniu zakrętu. Fakt, ze ma też zaletę - obudowa i zmontowany na płytce. Ja robiłem tzw. "pająka" i zalewałem klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 dokładnie, i o takie cóś mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Lijo1979 - coś takiego składałeś? http://dicks.home.xs4all.nl/avr/blink/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) beaver a masz taką komendę gdzieś wśród modułów? MIND_ANZ_ZYKL_TIPP_BLK Nie wiem czy w e39 jest takie polecenie, ale to ustawia ilość mignięć od 1 do 3 razy po "dotknięciu" manetki migacza. Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez 5oul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 5oul a w e39 takie coś jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 5oul a w e39 takie coś jest ? no właśnie nie mam w tym momencie możliwości zczytania pamięci e39 i nie wiem czy jest taka opcja czy nie. Jeśli jest to można uruchomić opcję o której Beaver pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 beaver a masz taką komendę gdzieś wśród modułów?MIND_ANZ_ZYKL_TIPP_BLK Nie wiem czy w e39 jest takie polecenie, ale to ustawia ilość mignięć od 1 do 3 razy po "dotknięciu" manetki migacza. To mnie interesuje jak najbardziej , bo te doświetlania i cala reszta z Audi - VW to lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 jeśli nawet jest takie polecenie,bo może być,to zmiana nic nie da,w e39 po prostu tego nie zrobisz,ale ja chcę coś innego,welcome light,i chyba nawet wiem do kogo uderzyć,żeby powalczył nad takim bajerkiem,prawda Grzesiu?:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 ale ja chcę coś innego,welcome light,i chyba nawet wiem do kogo uderzyć,żeby powalczył nad takim bajerkiem,prawda Grzesiu? co konkretnie masz na myśli? zapowiada się coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 beaver a masz taką komendę gdzieś wśród modułów? nie mam, i jeszcze mi się pogniewał sterownik jak mu dopisałem i chciałem nauczyć Grzechu, a gdybym Ci podał moc żarówk kierunku jednej strony to dałoby coś wygrzać lutownicą podłączanego bezpośrednio do manetki albo obok przerywacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 beaver a masz taką komendę gdzieś wśród modułów?MIND_ANZ_ZYKL_TIPP_BLK Nie wiem czy w e39 jest takie polecenie, ale to ustawia ilość mignięć od 1 do 3 razy po "dotknięciu" manetki migacza. Czyli 5oul mam rozumieć ze e46 posiada taka możliwość bez konieczności dokładania jakichkolwiek lutowanych podzespołów.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 powalczę nad tym, też by mi się coś takiego przydało, za tydzień będzie trochę wolnego to będzie miał czas na grzebanine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Czyli 5oul mam rozumieć ze e46 posiada taka możliwość bez konieczności dokładania jakichkolwiek lutowanych podzespołów nie jestem pewien czy wszystkie, są po i przed lifty, różne sterowniki i kompy, u mnie w E39 w polifcie tego nie ma, ale najłatwiej byłoby NCSem wytargać zawartość modułu świateł i zerknąć czy jest komenda. jak jest to nie ma kłopotu, jak nie ma to pozostaje tylko rzeźba kondensatorami o odpowiedniej pojemności wpiętymi w linię przed przerywaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Czyli 5oul mam rozumieć ze e46 posiada taka możliwość bez konieczności dokładania jakichkolwiek lutowanych podzespołów.?? Wiesz że nigdy tego nie sprawdzałem. Jutro siądę to poszukam tego bo dziś już nie mam siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Ja dzisiaj przejrzałem ALSZ i GM5 i w żadnym nie ma tej opcji (poliftowe 320d 10.10.2003) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 w Grzechu nadzieja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Ja dzisiaj przejrzałem ALSZ i GM5 i w żadnym nie ma tej opcji (poliftowe 320d 10.10.2003 Nigdzie indzej się tego nie znajdzie. Wniosek jasny, dopiero e90, e60 i e65 mają te opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 W sumie zapomniałem że tu pisałem :bag::bag: Ale Lijo1979 - coś takiego składałeś?Blink Ja mam układ własnego projektu bazujący na układzie podwójnego licznika NE556 [ATTACH=CONFIG]21863[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]21864[/ATTACH] Zalety: - w pełni regulowana ilość impulsów - wykorzystuje oryginalny układ przerywacza auta - zapobiega włączeniu przeciwnego kierunku przy odbijaniu manetki kierunkowskazów (te zielone dorysowane kawałki ) - cena Wady: - jeszcze nie zaprojektowałem płytki żeby to sensownie zmontować. Robię wersję "pająk" - nie wiem jak jest w nowszych BMW. W starszych czyli do E46, E39, E38 można to zrobić bez cięcia oryginalnej wiązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No super w istocie teraz to jakoś upchać w pudełeczko i myślę ze miałbyś paru chętnych na zakup takiego cuda. A na pewno miałbyś już jednego. W starszych czyli do E46, E39, E38 można to zrobic bez cięcia oryginalnej wiązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi