Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam problem z PDC poniżej pytania

1. Czy jeżeli jeden z czujników jest padnięty cały parktronic nie działa i nie ma znaczenia czy to będzie przód czy tył Czy jest to jeden obwód czy dwa ? według logiki przedni PDC nie powinien być połączony z tylnym

2. Czy czujnik z auta przed liftem będzie pasował do auta po liftowego i odwrotnie czy ma to jakieś znaczenia ?

Dzięki pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

jak jeden padnie to koniec,sprawdzisz poslinionym palcem dotykajac delikatnie czy" pstryka",tyl i przod to niezalezne obwody,jesli dobrze pamietam to stary typ podejdzie-wyciac cos chyba cza w kostce,ale tego pewien nie jestem.

jak sprawdzasz to zawsze wlozone,czesto pada wiazka w zderzaku,jast dwuczsciowa-przynajmniej w kombi-,serwis kolo 150pln ale larwo naprawic.

facet od którego kupiłem auto mówił że wymieniał czujnik i nadal nie działa Tak więc istnieje opcja że to rzeczywiście wiązka w zderzaku. Usterka polega na przerwanym kabelku czy ewentualnie na czymś innym ? Wygląda to tak że jak wrzucam "D" do nic nie "bzyczy" mruga tylko dioda na przycisku PDC Natomiast jak wrzucam "R" to dzwoni coś ciągłym sygnałem przez 3-4 sekundy z tyłu po prawej stronie dokładnie w tym miejscu w którym jest uszkodzony czujnik Może jest źle podpięty ale szczerze mówiąc nie mogę ściągnąć tej listwy na zderzaku w której jest czujnik

• 2 tygodnie później...

http://forum.bmwautoklub.pl/viewtopic.php?t=4654

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=59269

tak jak Ci mówiłem. przód pokazuje w INPIE wszystko ok, a z tyłu hula tylko ten nieoryginalny. przepinaj i sprawdzaj. kontrolka PDC powinna się włączać na stałe i świecić do przekroczenia 10-15 km/h przy wrzuceniu R.

Tylko uważaj na listwy, przy niskiej temperaturze plastik jest jak szkło i zatrzaski mogą puścić na wieki :)

facet od którego kupiłem auto mówił że wymieniał czujnik i nadal nie działa Tak więc istnieje opcja że to rzeczywiście wiązka w zderzaku. Usterka polega na przerwanym kabelku czy ewentualnie na czymś innym ? Wygląda to tak że jak wrzucam "D" do nic nie "bzyczy" mruga tylko dioda na przycisku PDC Natomiast jak wrzucam "R" to dzwoni coś ciągłym sygnałem przez 3-4 sekundy z tyłu po prawej stronie dokładnie w tym miejscu w którym jest uszkodzony czujnik Może jest źle podpięty ale szczerze mówiąc nie mogę ściągnąć tej listwy na zderzaku w której jest czujnik

Co do dzwonienia, mam to samo 1 czujnik nie dziala a brzeczenie oznacza jego usterke.

Jedank po dzwonieniu czujniki dzialaja normalnie przod i tyl (bez tego 1)

Kiedys przestaly dzialac, przy wbiciu wstecznego, wlaczeniu przez przycisk nic...

Po miesiacu czasu, wrzucilem wsteczny i zaczeły trybic. chodza az do dzisiaj

prawdopodobnie sie zawiesily.

Moze u ciebie jest cos podobnego ;)