lukax21 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Witam Mam problem z PDC poniżej pytania 1. Czy jeżeli jeden z czujników jest padnięty cały parktronic nie działa i nie ma znaczenia czy to będzie przód czy tył Czy jest to jeden obwód czy dwa ? według logiki przedni PDC nie powinien być połączony z tylnym 2. Czy czujnik z auta przed liftem będzie pasował do auta po liftowego i odwrotnie czy ma to jakieś znaczenia ? Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 ojciec nie ma czujnika z przodu jednego i wszystko działa!! ale to nie bmw tylko w saabie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 jest to całkiem możliwe wszystko w zależności czy czujniki są połączone szeregowo czy równolegle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Czujnik fabryczny czy "dokladany"? Mialem jeden czujnik padniety w 5er i caly czas pokazywalo, ze jestem 0cm od lewej strony. Wez wyciagnij czujnik i zobacz czy bedzie dzialalo na pozostalych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 jak jeden padnie to koniec,sprawdzisz poslinionym palcem dotykajac delikatnie czy" pstryka",tyl i przod to niezalezne obwody,jesli dobrze pamietam to stary typ podejdzie-wyciac cos chyba cza w kostce,ale tego pewien nie jestem. jak sprawdzasz to zawsze wlozone,czesto pada wiazka w zderzaku,jast dwuczsciowa-przynajmniej w kombi-,serwis kolo 150pln ale larwo naprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 14 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 facet od którego kupiłem auto mówił że wymieniał czujnik i nadal nie działa Tak więc istnieje opcja że to rzeczywiście wiązka w zderzaku. Usterka polega na przerwanym kabelku czy ewentualnie na czymś innym ? Wygląda to tak że jak wrzucam "D" do nic nie "bzyczy" mruga tylko dioda na przycisku PDC Natomiast jak wrzucam "R" to dzwoni coś ciągłym sygnałem przez 3-4 sekundy z tyłu po prawej stronie dokładnie w tym miejscu w którym jest uszkodzony czujnik Może jest źle podpięty ale szczerze mówiąc nie mogę ściągnąć tej listwy na zderzaku w której jest czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 http://forum.bmwautoklub.pl/viewtopic.php?t=4654 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=59269 tak jak Ci mówiłem. przód pokazuje w INPIE wszystko ok, a z tyłu hula tylko ten nieoryginalny. przepinaj i sprawdzaj. kontrolka PDC powinna się włączać na stałe i świecić do przekroczenia 10-15 km/h przy wrzuceniu R. Tylko uważaj na listwy, przy niskiej temperaturze plastik jest jak szkło i zatrzaski mogą puścić na wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 kurcze tych listew to i tak nie mogę ściągnąć jakaś masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 facet od którego kupiłem auto mówił że wymieniał czujnik i nadal nie działa Tak więc istnieje opcja że to rzeczywiście wiązka w zderzaku. Usterka polega na przerwanym kabelku czy ewentualnie na czymś innym ? Wygląda to tak że jak wrzucam "D" do nic nie "bzyczy" mruga tylko dioda na przycisku PDC Natomiast jak wrzucam "R" to dzwoni coś ciągłym sygnałem przez 3-4 sekundy z tyłu po prawej stronie dokładnie w tym miejscu w którym jest uszkodzony czujnik Może jest źle podpięty ale szczerze mówiąc nie mogę ściągnąć tej listwy na zderzaku w której jest czujnik Co do dzwonienia, mam to samo 1 czujnik nie dziala a brzeczenie oznacza jego usterke. Jedank po dzwonieniu czujniki dzialaja normalnie przod i tyl (bez tego 1) Kiedys przestaly dzialac, przy wbiciu wstecznego, wlaczeniu przez przycisk nic... Po miesiacu czasu, wrzucilem wsteczny i zaczeły trybic. chodza az do dzisiaj prawdopodobnie sie zawiesily. Moze u ciebie jest cos podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi