sopel37 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Witam mam taki problem posiadam bmw e36 318i 113 silnik m40 chcialbym wstawic do niej silnik 1.8is czy mysze wymieniac komputer? elektryke? skrzynie biegow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Skrzynie na pewno i komputer tez na pewno. Co do instalacji to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 a skrzynia nie jest taka sama?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 to jaki silnik najlepiej wstawic? bo z tym co mam m40 jest cos nie tak bo 4.5tys obrotow i tak koslawo chodzi i dalej nie chce trzyma bo przez jakas chwile jak odpuszcze gazu i po chwili dalej sie zbiera ale tylko do 4.5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Kup 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 ale co do 2.5 musze wszystko wymieniac bo to juz duzo wiekrzy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ale mi chodzi że zamiast wymieniać i bawić się z tym sprzedaj to, dołóż i kup 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 to jaki silnik najlepiej wstawic? bo z tym co mam m40 jest cos nie tak bo 4.5tys obrotow i tak koslawo chodzi i dalej nie chce trzyma bo przez jakas chwile jak odpuszcze gazu i po chwili dalej sie zbiera ale tylko do 4.5 tys Zrzuć dekiel i zobacz w jakim stanie jest wałek .... to o czym piszesz to najprawdopodobniej zdechnięta przepływka , podmień z innego M40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 po czym ocenie walek czy jest wytarty juz??? i jak moge sprawdzic przeplywke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROS Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 jka byś chciał to mam taki silnik w bdb stanie wałek nie stuka itp. sprzedam go goły za 600zł. jak chcesz to mozesz podjechac do mnie i zdiagnozujemy problem z twoim bmw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 jesli odcinka jest w czesniej niz na 6,5 tys na 100% walek i klawiaturka do wymiany , zona ma taki silnik odcinala sie na 4,8 tys po wymianie tego oczym wczesniej pisalem wrocila do normy. Na sluch biorac chodzila jak stary poczciwy diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki888 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Kolega ma racje szybciej i wygodniej jest sprzedać i kupic 2,5 literka piekne brzmienie :lol: Ale jak ktoś jest przywiązany do swojej budy (tak jak ja do swojej) to proponuje włożyć silniczek 1,9ti tak zrobiłem i powiem ze nie żałuje. Lepiej zbiera się od isa i w ogóle. Skrzynie zostawiLem od 1,6 zawias też. Hamulce z tylu zmieniłem na te od iski. ą więc potrzeba wiązki silnika sterownik imo-ews wzmacniacz i antena na stacyjke plus pestka z kluczyka i schemat wpięcia w instalacje. Kawałek wydechu czyli portki. Ps. wraz czego słuze schematem od imo. Pozdrohappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 to skrzynia bedzie pasowala od 1.8i? do 1.9ti? a tak to instalacja komp sterujacy do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras1122 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Do wymiany masz przy is-ie wiazke silnika - musi byc od is-a, komputer silnika a i przy is-ie jest wieksza srednica wydechu poczawszy od kolektora przy silniku skonczywszy na koncowym,oraz inny katalizator.Skrzynia biegów może zostac. Hamulce przy takiej zmianie bym tylne zostawil. Jezeli bys potrzebowal konkretny silnik M42 (1.8 is) i inne graty do swapa to do tego silnika posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 duzo roboty jest z wymiana kompa i calej wiazki silnika?? a przeplywke chlodnice ? tez musze wymieniac czy nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras1122 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 z wymiana kompa chwila, chlodnica zostaje,przeplywka tez. z wymiana wiazki w silniku jest troche roboty bo trzeba rozebrac troche osprzetu silnika i poprzepinac stara wiazke na nowa - mowa o wymianie samej wiazki w silniku. a jezeli masz juz w nowym silniku wiazke dobra to bez problemu podmianka. Acha i jeszcze w is-ie inna cewka zaplonowa moze byc z tego co pamietam byly dwa rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 aha a jaki moze byc maxymalny koszt takiej zabawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki888 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Skrzynia podejdzie ja mam od 1.6 m43 przy 1.9ti. Hample to opcja dodatkowa jesli robi sie swapa z 1.6 na 1.9 lub 1.8is. Wydeh mozna zastopic np 1.9ti wlozylem 2.0disel ale lepiej na orginale jezdzic dlatego wspawalem kata itd. mnie caly zabieg wyszedl 1.600zl. Kompletny silnik z osprzetem przeplywka bo tu jest na cieply drut. i obudowa filtra. Jak szukasz silnika to tylko takiego ktory jest jeszce w aucie i mozna przejechac sie nim. powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 dzieki za informacje to skrzynie moge zostawic a silnik przeplywke itd to w 1600 moge sie zmiescic a skoro juz wymieniac silnik to moze 2.0? czy wiecej roboty jest z wlozeniem 2.0 bo ceny sa mniej wiecej takie same jak 1.8is czy 1.9ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 wszystko da się włożyć!!!! :)hehe ale 2,0 to r6 a więc zawieszenie inne już wydech idzie dwu rurka!! ale wszystko się da !!! tylko więcej kasy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Do tego dochadza takie rzeczy jak licznik i jeszcze sporo bajerow, mysle ze most od 1.6i do 2.0i moze juz byc za slaby... Ja bym wkladal 1.8is, bo jak juz na r6 to koniecznie 2.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sopel37 Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 no to taniej mi wyjdzie wsadzic 1.8is albo 1.9ti bo z 2.0 to za duzo do wymiany by bylo i by sie juz nie oplacalo lepiej by bylo kipic orginalna 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi