Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

tak sa dwie w niektorych modelach co tez mnie to zdziwilo bak jest podzielony i sa dwie pompy jedna glowna i druga jakby cos od weza zwrotnego ale obie sa polaczone i to paliwo co wraca nie wplywa do tej glownej pompy tylko do tej drugiej a z tamtad przelewa sie do drugiej polowki zbiornika przez jakas taka dziwana scianke wczesniej takie zjawisko widzialem a modelach jaguara jak pracowalem w serwisie ,ale sprawdz sobie dorze bo to drugie to moze byc zaslepka a nie druga pompka ,ewentualnie zbiorniczek przeplywowy do paliwa w kturym znajduje sie filter paliwa

1.Sprawdź czy w momencie kręcenia rozrusznikiem jest iskra na świecach.Jeśli nie ma iskry i nie ma zasilania na pompę to winny jest czujnik położenia wału korbowego.

2.zmostkuj styki pod przekaźnikiem pompy tak by pracowała non stop(wtedy słychać pięknie czy się krąży paliwo)

3.Zlitrażuj pompę(powinna dać nie mniej niz 0,8l (czas w jakim to ma nalać podam jutro)bo to że z wężyka pryska tam paliwo to nie znaczy źe jest wszystko ok.

4.Jeśli okaże się że to pompa to kupuj odrazu z nowym sitkiem/smokiem

5.Unikaj takich rezerw bo pompa zbiera wtedy syf ze zbiornika a jeśli sitko się zapcha to pompa się zaciera(pompe nie dławi się na ssaniu)

6.nazywaj tematy sensowniej bo "problem wow" robi bajzej w "szukaj" i podnosi ciśnienie bynajmniej nie w układzie paliwowym.

okk, dziękuję chłopaki za wypowiedzi :) dużo mi pomogły ;0 ale mam pytanko czy muszę kupić

coś takiego:

http://allegro.pl/pompa-paliwa-bmw-1-6-1-8-2-0-e36-e46-0580453053-i1832451672.html

czy z tzw całym osprzętem:

http://allegro.pl/pompa-paliwa-paliwowa-bmw-e36-1-6-i1842027042.html

?

mam pompe na sprzedaz 100 % sprawna oryginalna z nowym siteczkiem jezdzila w aucie miesiac a teraz przy zmianie silnika zmieniam pompe na inna i stara oddam za 50 zł ;) kosztowala mnie sama pompka i sitko ponad 100 :) moge porobic zdjęcia w razie potrzeby :) ale najpierw niech doradza koledzy :)

Pali duzo przez sonde :) moze byc uszkodzona i mam takze kupina 2 tygodnie temu uzywana u kolegi ktory handluje czesciami bmw ... cena 30 zł :) zdjecia takze mozna zrobic :)