OpTo Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 ale kotlet odgrzales :lol: ale fakt spalanie za duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Odgrzał kotleta,ale w dobrym momencie. Moje E36 2.0 150KM przy deptaniu spaliło 21literków benzynki. Sonda spalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Z gory sorki za pytanie, ktore moze sie wydawac banalne dla WAS. Dopiero co kupilem 528i - silnik 2,8l benzyna i jestem w lekkim szoku, ile to auto pali. Mianowicie zatankowalem 20 litrow wachy i przejechalem 71 mil, czyli 100 kilometrow. Od razu powiem, ze mam automat i na prawde delikatnie operowalem gazem, jezdzilem glownie po miescie.Czy tak ma byc, czy cos jest nie tak ze spalaniem. Prosze o opinie. Pozdro dla Wszystkich Forumowiczow. EEEEeeeeeee... ja wprawdzie mam 328i, 24V, z vanosem, M52, ale takie spalanie to udało mi się osiągnąć jedynie wyciskając z auta 7, albo i 8 poty przy naprawdę bardzo ostrej jeździe, co prawda jest to manual, ale tak dużego spalania jakie ty masz, to nawet automat nie tłumaczy Kwestia jeszcze jak kto jeździ... napewno inaczej jeździ się automatem i napewno manualem, ale 20.... na 100... to się na chleb nie da zarobić Zacząłbym od zmiany filtru paliwa, świeczek, filtra powietrza... sprawdziłbym w jakim stanie jest wydech, co takiego dzieje się ze zbieżnością i czy gdzieś go nie ciągnie Nie są to kosztowne rzeczy do zrobienia... a możesz oszczędzić naprawdę sporo, tym bardziej, że to naprawdę ma istotny wpływ na spalanie Przerabiałem już w niejednym aucie. W bumie... zdecydowanie spadło mi spalanie po wymianie zasyfiałych filtrów i świeczek na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi