piotras120682 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 (edytowane) Witam wszystkich mam takie pytanie. Zamierzam kupić BMW E36 Z 2 litrowym motorem i skrzynia automatyczna co o takiej konfiguracji sadzicie?? Dodam ze jest to Coupe z 93 roku. Na co mam zwracać uwagę przy kupnie automata?? Jakie są wady i zalety takiej konfiguracji?? Z góry dziękuje wszystkim za wypowiedzi i za pomoc:):):) Czy nikt nie wie jak to chodzi w takiej konfiguracji??? Edytowane 16 Września 2011 przez piotras120682 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 ja obecnie mam również e36 touring z 96 roku z 2 litrowym vanosem M52 w automacie Autem jeżdzi się fajnie i nie narzekałem Oczywiście nie jest to to samo co teraz w e 39 chodzi mi o komfort Jeżeli chodzi o połączenie tego silnika z automatem jest ok przyspieszenie do przyjęcia nie ma tiptronika ale to nie jest jakaś wielka przeszkoda kick down działa nawet ok W skrzyni jest tryb sport oraz zima naprawę się przydaje Ja byłem zadowolony i nadal jestem żonka tez jeździ i nie narzeka Problem z automatem w BMW jest taki że każdy opiera się na specach z serwisu i nie wymienia oleju w skrzyni a to się kończy tragicznie zwróć na to szczególną uwagę bo jeżeli auto ma duzy przebieg to skrzynia może już umierać pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 ja obecnie mam również e36 touring z 96 roku z 2 litrowym vanosem M52 w automacie Autem jeżdzi się fajnie i nie narzekałem Oczywiście nie jest to to samo co teraz w e 39 chodzi mi o komfort Jeżeli chodzi o połączenie tego silnika z automatem jest ok przyspieszenie do przyjęcia nie ma tiptronika ale to nie jest jakaś wielka przeszkoda kick down działa nawet ok W skrzyni jest tryb sport oraz zima naprawę się przydaje Ja byłem zadowolony i nadal jestem żonka tez jeździ i nie narzeka Problem z automatem w BMW jest taki że każdy opiera się na specach z serwisu i nie wymienia oleju w skrzyni a to się kończy tragicznie zwróć na to szczególną uwagę bo jeżeli auto ma duzy przebieg to skrzynia może już umierać pozdrawiam Serdecznie dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuziem Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Podepne sie pod temat zeby nie zakladac nowego Mam opcje kupic e36 tak jak wtedy piotras, 320 coupe '93r jak ktos mi powie na co zwracac uwage przy kupnie automata bede bardzo wdzieczny, wczesniej nie mialem do czynienia z automatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ja tu widze tylko wady. Po 1 2.0, jedzie jak IS a jara jak 2.5. No i ten nieszczesny automat do autka o sportowym harakterze Generalnie zrob troche kilometrow tym autkim. Sprawdz jak zmienia biegi tzn czy nie szarpie, czy nie przeciaga biegow i czy kickdown dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlebi Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 To dodam swoje trzy grosze bo miałą 1997 2.0 bena w automacie. Jeżeli auto ma być do miasta to polecam oczywiście licząc się ze spalaniem w okolicach 14 l, jeżeli na trasę to odradzam. Jak swoją jeździłem trasą ok 100 km, to nie ma bata, nie przyspiesza, skrzynia musi być w trybie sport gdyż miała już wpięty niższy bieg i można na pół gazu przyspieszać, ale jak zapodasz kick-down'a to wtedy przeciąga biegi i pali... oj pali....., jak w normalnym trybie to reakcja na gaz bardzo powolna .. Jak kupiłem byłem zachwycony, ale już po miesiącu patrzyłem zrobić swapa na 2.5 i manual .... niestety spalanie identyczne a osiągi o niebo lepsze. ! Natomiast moja dziewczyna poruszając się tylko po mieście do pracy i spowrotem była zachwycona. Ot to tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi