Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam takie pytanie. Zamierzam kupić BMW E36 Z 2 litrowym motorem i skrzynia automatyczna co o takiej konfiguracji sadzicie?? Dodam ze jest to Coupe z 93 roku. Na co mam zwracać uwagę przy kupnie automata?? Jakie są wady i zalety takiej konfiguracji?? Z góry dziękuje wszystkim za wypowiedzi i za pomoc:):):):):):) Czy nikt nie wie jak to chodzi w takiej konfiguracji???

Edytowane przez piotras120682

ja obecnie mam również e36 touring z 96 roku z 2 litrowym vanosem M52 w automacie Autem jeżdzi się fajnie i nie narzekałem Oczywiście nie jest to to samo co teraz w e 39 chodzi mi o komfort Jeżeli chodzi o połączenie tego silnika z automatem jest ok przyspieszenie do przyjęcia nie ma tiptronika ale to nie jest jakaś wielka przeszkoda kick down działa nawet ok W skrzyni jest tryb sport oraz zima naprawę się przydaje Ja byłem zadowolony i nadal jestem żonka tez jeździ i nie narzeka Problem z automatem w BMW jest taki że każdy opiera się na specach z serwisu i nie wymienia oleju w skrzyni a to się kończy tragicznie zwróć na to szczególną uwagę bo jeżeli auto ma duzy przebieg to skrzynia może już umierać pozdrawiam

• Lubię 2

ja obecnie mam również e36 touring z 96 roku z 2 litrowym vanosem M52 w automacie Autem jeżdzi się fajnie i nie narzekałem Oczywiście nie jest to to samo co teraz w e 39 chodzi mi o komfort Jeżeli chodzi o połączenie tego silnika z automatem jest ok przyspieszenie do przyjęcia nie ma tiptronika ale to nie jest jakaś wielka przeszkoda kick down działa nawet ok W skrzyni jest tryb sport oraz zima naprawę się przydaje Ja byłem zadowolony i nadal jestem żonka tez jeździ i nie narzeka Problem z automatem w BMW jest taki że każdy opiera się na specach z serwisu i nie wymienia oleju w skrzyni a to się kończy tragicznie zwróć na to szczególną uwagę bo jeżeli auto ma duzy przebieg to skrzynia może już umierać pozdrawiam
Serdecznie dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam:)

• 1 rok później...

Ja tu widze tylko wady. Po 1 2.0, jedzie jak IS a jara jak 2.5. No i ten nieszczesny automat do autka o sportowym harakterze :P

Generalnie zrob troche kilometrow tym autkim. Sprawdz jak zmienia biegi tzn czy nie szarpie, czy nie przeciaga biegow i czy kickdown dziala.

To dodam swoje trzy grosze bo miałą 1997 2.0 bena w automacie. Jeżeli auto ma być do miasta to polecam oczywiście licząc się ze spalaniem w okolicach 14 l, jeżeli na trasę to odradzam. Jak swoją jeździłem trasą ok 100 km, to nie ma bata, nie przyspiesza, skrzynia musi być w trybie sport gdyż miała już wpięty niższy bieg i można na pół gazu przyspieszać, ale jak zapodasz kick-down'a to wtedy przeciąga biegi i pali... oj pali....., jak w normalnym trybie to reakcja na gaz bardzo powolna .. :( Jak kupiłem byłem zachwycony, ale już po miesiącu patrzyłem zrobić swapa na 2.5 i manual .... niestety spalanie identyczne a osiągi o niebo lepsze. ! Natomiast moja dziewczyna poruszając się tylko po mieście do pracy i spowrotem była zachwycona. Ot to tyle :)

• Lubię 1