5oul Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Pytanie, czy ktoś z okolicy Zielonej Góry mógłby zobaczyć ten samochód? http://allegro.pl/show_item.php?item=1802365964 Sprzedawca napisał, że samochód jest bezwypadkowy i zanim przejadę 160km chciałbym aby ktoś oglądnął tą furkę. Może jest warta uwagi... Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Wygląda przeza***iście Szkoda, że nie mamy nikogo w Zielonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Wygląda przeza***iście Szkoda, że nie mamy nikogo w Zielonej hmmm,a TomekZG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekZG1 Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Napisałem do 5oul że jak jest jeszcze zainteresowany to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Fura swietnie wyglada na zdjeciach pytanie jak na zywo. 5oul jak ja dzwigniesz to mam nadzieje, ze siade gdzies z boku na jazde testowa Wsumie to od jutra bede mieszkal z max 2km od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 X Ci się znudził chyba ;p czekaj przyjdzie jeszcze zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 gruba szuka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 X Ci się znudził chyba A kto powiedział że chce sie pozbyć X'a? Musiałby się znaleźć naprawdę dobry właściciel żebym się jej pozbył. Mnie z kupnem się nie spieszy. Szukam tej jedynej i na byle co się nie zdecyduje :D 5oul jak ja dzwigniesz to mam nadzieje, ze siade gdzies z boku na jazde testowa Nie ma sprawy kolego jak już znajdę odpowiednią sztuke to pewnie nie jedna jazda testowa ją czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Tylko do tej rejestracji nie nalezy jeszcze doliczyc 18% akcyzy (silnik powyzej 2L)? Czy to juz wliczone w te 2500zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Czy to juz wliczone w te 2500zl? Właśnie jestem ciekaw jak on to policzył, no ale ok. Na tą chwile interesuje mnie tylko czy fura bita czy nie. Tomek napisał do mnie, że dziś podjedzie do kolesia i porobi fotki. Czekam na jego opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 a jesli bedzie miala malowany blotnik i wymieniany zderzak , to jaka bedzie decyzja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Widzisz Mazi, jeśli by to był zderzak to nie problem. Jeśli zaś błotnik to sprzedawca nie powinien pisać że samochód jest bezwypadkowy. Oczywiście możemy się teraz rozwodzić nad tym że to przecież tylko błotnik itd. Sprzedający który pisze że samochód jest bezwypadkowy. Może uczciwie napisać, że był lakierowany jeden błotnik z jakiegoś tam powodu. Wtedy mogę się zastanowić i ewentualnie się zdecydować. Jeśli natmiast mam doczynienia z nieuczciwym sprzedawcą który myśli że czegoś nie zauważe albo nie sprawdzę to szkoda mojego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazi Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) ja Ci powiem jak ludzie podchodza , nie ma zaznaczone opcji bezwypadkowy to znaczy ze auto po spotkaniu z pociagiem i taka padaka ze nawet nie warto ogladac nawet jakby stalo zza rogiem a Ty przechodzilbys obok. ja sprzedawalem kiedys auto , zadzwonil pewien Pan wszystko super itd szczerze powiedzialem co i jak generalnei autko bylo fajne nic wielkiego nie bylo i juz sie umowil na ogladanie mial byc za bodaj 3-4 godziny bo z okolicy i jak juz sie rozlaczalismy to sobie przypomnial i dziwnym tonem i akcentem zadal pytanie " gdzie auto bylo bite? " , ja mowie ze bite nigdzie ale byla cofka parkingowa gosciu cofal i zbil swiatlo przednie wiec z racji ze przepisy mowia tak ze powinno sie wymienic 2 reflektory aby byly takiej samej firmy itd , tak tez zostalo zrobione. i nagle jego ton i nastawienie zmalalo do zera i mowil ok to jak bede wyjezdzac to zadzwonie i nie zadzwonil wiec wiesz ja tez uwazam ze jak mam po cos jechac to chce wiedziec co i jak bo i tak sobie to zobacze jak bede na miejscu bo juz nie jedno auto kupowalem i w zaleznosci czego wymagalem od tego auta tak je ocenialem, ale ludzie chca za darmo miec pelen wypas/pelna historie/najlepiej w ogole nie jezdzone po prostu zabraklo miejsca w salonie i dali Tobie auto zebys przechowal w garazu i bron boze nie dotykal my jako spoleczenstwo kreujemy takie sytuacje , zaloze sie ze jakby gosciu przyjechal nawet by nic nie poznal a auto by kupil a nie oszukujmy sie na parkingach pod supermarketem czy na drodze jest pelno asow ktorzy nie patrza w lusterka badz nie maja talentu do kierowania pojazdami i zdazy sie przycierka itd to jest normalne. no i tez wiadomo ze jak auto jest po cwiartce a 10 letnich jest duzo , 20 letnich jeszcze wiecej to za takie auto tez sie placi odpowiednio mniej i tez jezdza do przodu i ladnie potrafia wygladac ,tyle ze nikt nie zdaje sobie z tego sprawy badz nie chce sobie zdawac ze tak wlasnie jest i jak sprzedajesz auto 20 letnie bez cwiartki jak ja sprzedawalem ostatnio swoja e34 to teoretycznie nikt tego nie docenia bo przeciez rynkowo kazde auto musi byc bezwypadkowe.. Edytowane 21 Września 2011 przez Mazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 dobrze gadasz Mazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Jasne że dobrze gada, chłopak ma pojęcie o tym co mówi. Nie mniej jednak nie szukam 10 letniej fury tylko nowszej i jestem pewien na 100% że znajdę taką, która nie była bita i nie mówię tu o stłuczach parkingowych, przytartych zderzakach czy potłuczonym reflektorze. Jasna sprawa że będzie kosztowała więcej niż szrot składany z 3 innych. Jestem na to przygotowany. Mazi, trafiłeś poprostu na klienta który "wiedział lepiej" i w twoim przypadku szczerość się nie opłaciła. Taki ten świat skomplikowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Nie 5oul-on nie jest taki skomplikowany.ludzie chcą po prostu kreować świat po swojemu.gdzie wszystko co najlepsze przytrafia się nam,a co złe to innym.i kilka wad ludzi,które "tak było i tak budziet wsiegda" i eta wsio.nihil novi od pokoleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 dobrze gadasz Mazi Polac mu Ale tutaj zgadzam sie z Mazim. Mozna zaznaczyc ze auto bezwypadkowe, pod tym katem ze jak pisze, wypadkowe kojarzy sie z totalna demolka. ALE, jezeli np byl blotnik malowany, albo cos bylo wymieniane, to mowic kolesiowi, niczego nie ukrywac bo predzej czy pozniej to wroci. Ja bym np nigdy nie chcial kupic samochodu o ktorym po czasie sie dowiaduje ze byl malowany, albo walony. Wtedy to tylko pale baseballowa i do sprzedawacy po zwrot. Podobne zaskoczenie mialem kiedy mialem e36 328i cupe. Okazalo sie ze byla przekladka. Dowiedzialem sie po roku czty dwoch posiadania (wtedy jeszcze nie znalem magii nr vin ). Pamietam jak kiedys sprzedawalem opla monze. Napisalem w ogloszeniu, ze samochod prawdopodobnie bity, ze tego nie ma, ze tego brakuje, i ze nawet z ktoregos tam przedniego kola powietrze schodzi po dwoch dniach. Koles przyjechal i wzial, i pozniej mi powiedzial, ze to co go przyciagnelo w tym ogloszeniu to fakt, ze wszystko bylo w porzadku i uczciwie. Titaj tak samo, jezeli soul szuka furaka, to moim zdaniem koles powinien od razu poinformowac, ze nawet jezeli byla jakas drobna naprawa z blotnikiem, albo wymieniane cos, to powiedziec o tym. Najwyzej koles nie sprzeda, ale predej czy pozniej samochod pojdzie, i to z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Zgadzam się - uczciwość przede wszystkim. Każdy kto kupuje auto chce mieć pewność danego auta - nie wszystko można zobaczyć, a jazda testowa też nie zawsze pokaże wszystko, natomiast przy sprzedaży czasami ludzie zapominają (wole tak to nazwać)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 No to byłem, widziałem i jeździłem... Od czego by tu zacząć? Faktycznie auto ma orginalne nadwozie. Miernik wykazywał że zaden element nie był malowany. Na karoserii są ślady normalnego użytkowania jakieś małe obtarcia, puknięcia itd. Nic nadzwyczajnego... Niestety samochód wymaga wkładu aby go doprowadzić do doskonałego stanu i nie mówie tu o wymianie oleju i filtrów. Pogadałem z gościem i jutro będę miał odpowiedź czy koleś zgadza się na moje warunki. Zobaczymy czy w mojej stajni pojawi się nowe e46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Trzymam kciuki Hubert by wszystko poszło po Twojej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi