hurricaneQ Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam, moja baBuńka zachorowała. Mianowicie, z 3 dni temu podczas jazdy traciła jakby moc ( ja dawałem gaz do dechy a tu 2tyś obrotów, ale nie często). Myślałem że filtr paliwa do wymianki noo i tak też zrobiłem, tyle że to nic nie pomogło. Raz jest wszystko całkiem ok, a raz obroty wchodzą za***iście wolno. Od wczoraj stojąc na luzie chodzi bardzo nierówno i delikatnie trzęsie budą. Przez ostatnie dwa dni kilka razy dawałem gaz na maxa, a tu wskazówka ledwo ponad 1tyś obrotów. Do tego parę razy zdarzyło się, że wciskając gaz wskazówka obrotów skacze po 300-500obr, nie chodzi płynnie. I w drugą stronę, trzymam go powiedzmy na 1500obr przez chwilę, puszczam gaz, a on przez jakieś 3 sekundy trzyma go nadal na tych obrotach i powoli spada.. Jakies pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Brat miał podobnie w e39 (tyle że w benzynie) - nie wkręcała się na obroty. Wymienił czujnik położenia wału i się poprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Całkiem możliwe że są to objawy zbliżającego się końca pompy wtryskowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) tylko że 3 tygodnie temu ją naprawiłem znaczy tylko mechanicznie, nie elektronicznie, myślisz, że to może być to? a czujnik położenia wału gdzie się znajduje? i tylko się nie wkręcała czy coś jeszcze pasuje ode mnie? Edytowane 8 Września 2011 przez hurricaneQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Powiem Ci tak, mój znajomy miał takie objawy, że albo słabo paliła, albo nie wkręcała się na obroty tak jak zwykle, do tego było nadmierne kopcenie i okazała się pompa, skoro masz po naprawie to stawiam, że coś nie tak zrobili, albo elektronicznie coś jest nie tak, ale trzeba by go podpiąć pod kompa i sprawdzić czy są jakieś błędy. Najlepiej podjedź do mechanika u którego robiłeś furkę i powiedz, że coś nie halo. Nie rzuci fachowym okiem na sprawę, może to pierdółka, a Ty się stresujesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hurricaneQ Opublikowano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 podobno nastawnik w pompie wtryskowej, nie podoba mi się to ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi