fikus04 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam. Straciłem podgrzewanie na sondzie, przekaźnik jest dobry ale nie dostaje masy z DME. Czy mogę podłączyć masę z np. pompy paliwa(przekaźnika)? Czy komputer dogrzewa sobie sonde i wyłącza po nagrzaniu? Czyli krótko mówiąc czy mogę sonde podłączyć na stałe grzanie po załączeniu zapłonu bez jakiś większych tego konsekwencji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YontecK Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Cześć! A może najpierw spróbuj sprawdzić wiązkę, poźniej sterownik (czy nie ma zaśniedziałych styków itd). Jeżeli o działanie całego układu chodzi to wydaje mi się że sonda jest podgrzewana cały czas więc nawet jakby podać na cewkę przekaźnika sondy masę skądkolwiek to chyba nic się stać nie powinno, niemniej jednak przydałoby się żeby działało to tak jak fabryka przewidziała czyli było sterowane przez sterownik. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikus04 Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Właśnie kolego sprawdzałem przewód po przewodzie i wszystko jest cacy tylko z komputer nie podaje masy na przewód z przekaźnika. Już podłączyłem masę z karoserii i czekam teraz na nowego kompa. Wcześniej na komputerze miałem cały czas 2 błędy 70 i 201 i oba dotyczyły sondy ponieważ nie grzała. Teraz natomiast mam 37 a to pewnie dlatego że kabel odciąłem na czas póki nie załatwię sprawnego DME. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi