Kaffert Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam, otóż sprawa wygląda tak że kupiłem już poł roku temu e36 sedan 92 r. silnik 1.6i okazało się że silnik jest padnięty, został zrobiony swap na 1.8i gdyż taki silnik okazyjnie dostałem za darmo bo leżał długo u znajomego bezużyteczny. Problem polega na tym że bmka nie pali na wszystkie gary, pali na 3,pytanie_bmw . Wymieniłem świece na nowe beru i bez efektu, sprawdzałem kable na każdym jest iskra, kopułkę też zmieniłem ze starego silnika bo była w lepszym stanie, auto pali masakrycznie dużo dla przykładu 30zł - 31km, spadają obroty, nie ma w ogóle mocy i siły , ledwo rozbujam ją do setki. kata już nie ma, jest strumienica. Czasem stojąc w miejscu i gazując mocno przez chwile tak jakby spalała paliwo i to dużo bo od razu schodzi mi na rezerwę i okazuje się że na postoju gazując spaliła dużo i trzeba znowu tankować. Sprawdzałem także wtryski i działają jak należy. Może to przepływomierz, chociaż zakładałem ten stary i nic. :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: /Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Mierzyłeś ciśnienie na cylindrach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffert Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 nie nie z tym to już chyba muszę się udać do fachowca? /Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik117 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Polecam zmianę silnika na R6 np. M50B25 Ja jeżeli był byś zainteresowany to napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffert Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 jak już mam ten to chciałbym zrobić tak aby wszystko było w porządku nie bardzo mi pasuje dawać3ci silnik panowie jakieś rady co do tematu? /Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik117 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 No ale jak byś stracił siłe do R4 to powiem ci ze M50 jest aktualne dodatkowo dostał byś podtlenek LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaffert Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 o kurde, to szlachta się bawi na bogato ;D hehe spytam tylko z ciekawości ile dzięgów taka przyjemność kosztuje? /Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik117 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 :D:D:D jak byś coś potrzebował to pisz do pawelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Polecam zmianę silnika na R6 np. M50B25 Ja jeżeli był byś zainteresowany to napisz chyba za dużo jodu się nawdychałeś i i sie lekko w główce po przewracało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik117 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 chyba za dużo jodu się nawdychałeś i i sie lekko w główce po przewracało no raczej nie jodu dobra nie zaśmiecam ci już tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zaplon dobrze ustawiony ?? Kable we wlasciwe miejsce podpiete ?? Sonda sprawdzona ?? Pod kompa podlaczyles ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi