łazik Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 spróbuj wyczyścić silnik krokowy i w ogóle sprawdż czy działa bo te obroty to może być jego sprawka. obroty tylko falują czy silnik ''przebiera na garkach''?. co do dymku to może uszczelniacze lekko puszczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwis Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 A masz stukanie i pukanie pod maska?? Moja kobietka ma e36 316i wlasnie sam jakby dodawal gazu i regulowal obroty. I nim sie rozgrzal silnik to rytmicznie stukal silnik. Moja rada wyczysc sobie bak paliwowy i sprawdz czy ajkies uszczelki w silniku nie sa do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert30krak Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 czesc u mnie bylo podobnie .najpierw nierówno chodził silnik , pózniej był mulasty i w koncu szczeliła chyba uszczelkka albo głowica poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Szefie podjedz na stacje diagnostyczna zaraz kolo bunkra na legnickiej znaczy za lgnicka nie wiem jak ta ulica sie nazywa ... NIech sprawdzi Ci emisje spalin i jak cos bedzie zle niech to wyreguluje w mojej mi to zrobil za 20 zl a jeszcze sprawdzil mi cale zawieszenie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 czyli przelewa i nie trzyma obrotów, koledzy głównie chodzi o to czy ma ktoś dojście ( czyli znajomych abo zniżki ) do diagnosty żeby pod kompa podłączyć - bo tak sie powinno robić - i diagnostykę silnika zrobić bo gdybaniem się nie naprawi, a przyczyn może być wiele: - przepływomierz brudny/uszkodzony - krokowiec - dziurawy dolot - komp - wtryskiwacze - czujnik położenia wału - a nawet czasem brak masy :evil: więc myślę że pożądny diagnosta z kompem by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 czyli przelewa i nie trzyma obrotów,koledzy głównie chodzi o to czy ma ktoś dojście ( czyli znajomych abo zniżki ) do diagnosty żeby pod kompa podłączyć - bo tak sie powinno robić - i diagnostykę silnika zrobić bo gdybaniem się nie naprawi, a przyczyn może być wiele: - przepływomierz brudny/uszkodzony - krokowiec - dziurawy dolot - komp - wtryskiwacze - czujnik położenia wału - a nawet czasem brak masy :evil: więc myślę że pożądny diagnosta z kompem by się przydał No jak tak chcesz to : STANDO 250 ZL B&W 50ZL AUTO-CHIP - 100zl Oczywiscie sama diagnostyka ... Z dojsciami do kompa BMW ciezko bedzie znalesc , chyba ze tam ktos od czerwiennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 A masz stukanie i pukanie pod maska?? Moja kobietka ma e36 316i wlasnie sam jakby dodawal gazu i regulowal obroty. I nim sie rozgrzal silnik to rytmicznie stukal silnik. Moja rada wyczysc sobie bak paliwowy i sprawdz czy ajkies uszczelki w silniku nie sa do wymiany. te stukanie to popychacze lub stary olej :wink: .przeczyść krokowy.pozdro bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2006 a ja jezdze do jetronika( g4 ) i nie mam z autkiem problemow happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liqid Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 mi spalanie w granicach 12l wychodzi tylko przy wciskaniu. silnik stukal lekko wymienilem olej i problem ustapil. czsem mam tak jak odpale to obroty wskakujana 1100 ale nie czesto. nie wiem czego to wina. oprocz tego moje M40 sprawdza sie calkiem calkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi