xpimpx Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 mam w mojej e34 2 litrowy silniczek m20 z gazikiem. czy jak wyciagne katalizator i wstawie strumiennice to nie popieprzy mi sie komputer? bo slyszalem kiedys ze moze zaswirowac. no i czy bedzie duzo glosniejsza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Glosniejsza duzo nie bedzie , lecz bedzie fajny pomruk do 3 tys pozniej bedzie na wyzszych obrotach slychac taki metaliczny dzwiek ... Lepiej wstaw sobie jakis srodkowy tlumik ... Strumienicwy ni wstawiaj zabijesz motor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 jesli wytniesz katalizator to powinno być ok bo sonda lambda jest blisko kolektora wydechowego a daleko od katalizatora, jest kilka możliwości: 1. tłumik środkowy i końcowy seria - seryjny dźwięk 2. rurka ( strumienica ) zamiast kata i końcowy seria - niewiele głośniej 3. seria środkowy i końcowy przelotowy - głośniej więcej basu zależy od końcowego 4. rurka ( strumienica) i przelotowy końcowy - najgłośniej , dźwięk zbliżony do wrc, strzelanie z rury generalnie zależy od końcowego ale możesz nie wytrzymać dłuźszej jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpimpx Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 nie chodzi mi o to zeby glosniej chodzila czy cos w tym stylu bo nie lubie glosnych wydechow ale zalezy mi na tym zeby to auto zaczelo troche lepiej jezdzic bo jak na razie ten silnik sie meczy a slyszalem ze strumiennica cos tam daje. moze jakis chip? jechalem kiedys z wloch do polski 2 litrowa e36 z przewierconym remusem... dziekuje, nigdy wiecej sportowych tlumikow ewentualnie jakas fajna koncowka dla smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 wiesz ludzie mając M20 B20 w e30 narzekają na słabe osiągi a co dopiero w e34, po prostu za słaby jest na taką budę i wierz mi, że małymi srodkami ( typu wstawię strumienice ) nic nie zyskasz, ale stary katalizator faktycznie może powodować przytkanie wydechu i spadek mocy, można polepszyć ten silnik ale wydatek w stosunku do mocy jest nie opłacalny, czyli można barany, poprawić dolot, poprawić wydech, zmienić chipa, sportowy wałek ale jak mówiem cudów sie nie spodziewaj raczej :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 NIc nie rob w tym silniku to Ci nic nie da ... nawet zebys zalozyl chipa - wstawil barany itd ... m20b20 zawsze bedzie syfem ktory pali wiecej niz m20b25 ... A nie jezdzi tylko stoi w miejscu .... I mowie tu o E30 a co dopiero E34... minimum 2 tys musial bys wlozyc w ten silnik a nawet wiecej . kupic blok od ETY i czesci od B25 ... to w polaczeniu by sie zbieralo ... Ale to raczej tez nie ma sensu . Ja tu stracilem kase nadarmo ... Teraz ejstem w trakcie odkladania na M30B35 ... 3,5 z E34 Ty lepiej tez sie zastanow nad swapem chociaz na M20b25 - dolozysz jakies 500 zl do swojego sprzedanego silnika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpimpx Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 ktos jeszcze to bedzie chcial ode mnie kupic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 P.s jeszcze masz tutaj zamontowany gaz , wiec odrazu Ci mowie nic nie rob z tym silnikiem kazda zlotowka bedzie stracona !!!! Odloz sobie lepiej na inny motor chociaz M20b25 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 ktos jeszcze to bedzie chcial ode mnie kupic??? ja nie :roll: :shock: bmw_beer ale spoko do spokojnej jazdy miejskiej może być :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpimpx Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 moje auto z tym kur... slabym silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 moje auto z tym kur... slabym silnikiem Proponuje allegro itd itp Lub dac ogloszenie w dzialach nizej ... Chodz nie ukrywam nie pojdzie Ci latwo ze sprzedaza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 widze ze kolega ma ten sam problem co ja .ciagle malo mocy!he he jak sie pierwszy raz karnalem moja to pomyslalem " o kur..ale ciagnie" ....a teraz mi brakuje. Lecz jak PIOTR wspomnial na lans miejski jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 widze ze kolega ma ten sam problem co ja .ciagle malo mocy!he he jak sie pierwszy raz karnalem moja to pomyslalem " o kur..ale ciagnie" ....a teraz mi brakuje.Lecz jak PIOTR wspomnial na lans miejski jest ok. Tylko ze ty masz 150 koni A kolega 121 To juz jest roznica :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Tylko ze ty masz 150 koni A kolega 121 A to M20B20 nie ma czasem 129 KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Tylko ze ty masz 150 koni A kolega 121 A to M20B20 nie ma czasem 129 KM? A to chyba nie czasem ETY maja 129 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 m20b20 - ma 129km m20b27 ETA - ma 122km m20b27 SuperEta - ma 129km O ile dobzre sie orientuje Tomski ma m50b20 czyli 150KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 No to mi sie pokicialo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2006 powiem wam ciekawostkę, jeżdżę ponad rok e30 M40 1,8 i jadąc emerycko średnia wychodziła 9,5 lit./100km (nie udałomi się zejść poniżej 9 lit.) , a po wywaleniu kata ( zrobiłem ok. 1000 km) w mieście wychodzi 8,2-8,5 lit. /100 a w trasie 3 dorosłe osoby+ dziecko, full bagażnik, bagaże na dachu jadąc 100-140 wyszło mi 7 literków, a jednak wywalenie coś daje :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniac Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 a ja nawet nie wiem czy mam katalizator czy nie :mrgreen: , jak narazie jeżdzi mi sie dobrze i nie narzekam. jedyne co mam pytanko to co tzn b20?? czy b.. ileś tam, rozumiem że M20 tzn beemka z 2.0 silnikiem tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 nie bardzo, M20 to typ silnika a pojemność to to B czyli B20 to 2,0 litry , B23 to 2,3 lit. a B25 to 2,5 i analogicznie M40B16 i M40B18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniac Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Muszę się przeszkolić z tego :wink: , bo tak czytam i czytam i czasami, aż wstyd, że nie moge skumać tego co piszecie jak zaczyna sie wymiana tych...M..B.. itd bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja usunełem Katalizatory i wstawiłem strumienice.Z tyłu mam sportowy tłumik i powiem że teraz wydobywa sie fajny dzwięk i też trche lepiej mi sie zbiera!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 M20 - to silnim 6-cyl, 12 zaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniac Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Piotr, a czy po usunięciu Katalizatora nie bedzie większe spalanie??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 pisałem kilka postów wyżej :mrgreen: więc myslę WYWALAĆ :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi