willi230 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 mi na felgi poszło ok 100ml:) ze srebrnych na czarne.............800ml farby wystarcza na pół auta......wiec sami widzicie ile farby idzie w powietrze przy malowaniu sprayem:/:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 No to willi mnie zaskoczyles, w zyciu nie pomyslalbym ze tylko tyle farby byloby potrzebne. Mysle ze bledem bylo malowanie na zewnatrz, bo tam zawsze troche wiartu itd. Nastepny komplet felg bedzie malowane w garazu (mam zapasowy komplet borbetow 16 4x100 w garazu). Co mi tam, trzeba pomacac troche zeby sie nauczyc.. Zobaczymy wtedy co wyjdzie. A tak sie upewnie z rozpedu. Jak bede sie bral za malowanie felgi, to: - scierny okolo 1000 i recznie jade - porzadnie wyczysic i odtluszcic - podklad -kolor - klar - pasta polerska (np G3). recznie lepiej? rajt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Wojtek ja robilem tak : - papier 600 na mokro - szpachla w ubytki albo sprey ''szpachlowy'' - podkladu nie dawalem bo juz byl pod srebrna farba wiec po co - czarny metalik z palety bmw (spray z waskim sikiem) - lakier Na cztery kolka zeszlo mi : - ciutke podkladu/szpachli - 4x 300ml farba - ok 800ml lakier O ile dobrze pamietam,niech sie Nem wypowie bo jemu na swiezo pisalem co i jak.Uwazaj z lakierem bo tu mozna spartolic.Trzeba dac wiecej i polysk bedzie ale z kolei uwaga na zacieki bo o to bardzo latwo.I ja nie uzywalem zadnej pasty bo powierzchnia byla gladka,ponadto nie wyobrazam sobie scirac moich poprzednich felg...co innego twoje gwiazdy z szerokimi ramionami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Fenks . Jak zrobie ACSy i poeksperymentuje w Borbetami to siem pochwale. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 To tez nie do końca tak z tym lakierem jest ile Wam tam idzie na to lakierowanie. W puszce 400ml to lakieru macie bodajże 200ml, reszta to rozpuszczalnik. Woz'u możesz polecieć 1000 wodnym, albo 800, chodzi o to, że grubszy papier może zrobić rysy, w które wejdą płytki lakieru ( te metaliczne, które tak ładnie świecą) i rysy będą widoczne po lakierowaniu. Nałożenia bazy tez ma pewne znaczenie, bo zbyt mocno rozpylona będzie bardzo szorstka i wtedy klar też zrobi sie chropowaty, Ale ważniejszy jest klar, żeby go rozlać, a nie zapylić. Na 4 felgi pistoletem trzeba jakieś 200-300gram bazy i podobną ilość klaru, może trochę więcej. Czarny świetnie kryje, dlatego Mati mówi że obleciał taką ilością. A wogóle z tego co pamiętam( może sie coś pomylę, bo juz długo nie mam kontaktu z tym zawodem) nawet do 60% lakieru frunie w powietrze przy takim lakierowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 dobrze Patryk gadasz puszka spraju ma zazwyczaj miej lakieru ale malowanie sprajem a pistoletem to jest zupełnie inna sprawa pistolet można ustawić a spray nie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Nie wiem czy ma tu znaczenie ustawianie, bo ja ostatnio mojej pani 4 kółka od focusa obleciałem puszką 400ml w spray'u i jeszcze zostało, kolor srebrny kładłem na czarny. Z klaru też mi zostało jeszcze z puszki 400ml.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Nie wiem czy ma tu znaczenie ustawianie, bo ja ostatnio mojej pani 4 kółka od focusa obleciałem puszką 400ml w spray'u i jeszcze zostało, kolor srebrny kładłem na czarny. Z klaru też mi zostało jeszcze z puszki 400ml.... Rewelacja! Takie koszta malowania kolek to mi sie podobaja U mnie wyszlo wiecej,ale jest tak jak piszesz,niedosc ze malo farby w sprayu to jeszcze ile go idzie w podloge/sciane itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Co prawda to 14" felgi stalowe, ale mimo wszystko można oblecieć jedną puchą jeśli dobrze kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 No i znowu bedzie robota, ponownie z puszki i tym razem w garazu wiec mysle ze efekt bedzie lepszy W skrocie: - jade na mokro papierem 1000 - odtluscic - podklad - na drugi dzien kolor - pol godziny po nalozeniu koloru, bezbarwny (warstywa raczej grubsza, zeby bylo bardziej nalane, niz napylone) Orientujecie sie czy sa konkretne firmy sprayu, ktore maja waskie lub szerokie ustawienie dyszy (np motip czy jakies inne)? Bo rozumiem, ze lepiej malowac na szerszym ustawieniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ja najpierw sciagalem lakier preparatem. Chyba z 8zl kosztowalo 0.5l w jakims chemicznym sklepie. Potem matowilem podklad x2, kolor x3 i gitara Z dyszami ci niepomoge ale wiem, ze sa dostepne bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tutaj masz dobre puchy + różne Cap'y http://gold.400ml.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi