maniak Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam, przymierzam sie do zakupu jakiegos interefejsu diagnostycznego. Mam pytanie do doswiadczonych kolegów, jaki interfejs będzie bezproblemowo współpracował z moim autem? E36 328i 97 rok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 potrzebujesz interfejs ADS na port COM,ale z e36 poniżej '97 mam przykre doświadczenia(a to nie chciał wcale łączyć,a to nie wszystkie moduły),dlatego zadaj to samo pytanie na ten adres,na pewno odpowiedzą,i jeśli weźmiesz od nich,to pomogą w razie problemów bmwads@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 ddzieki kolego, mail wysłany. Zobaczymy czy bedzie jakas odpowiedz, w wątku od prawie roku nic sie nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 odpowiedzą,to adres firmy"nerwusa",trochę drogi,ale pewny,i nie zdażyło się,żeby nie pomógł w razie problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 do 20.08 są na urlopie a orientujesz sie jaka jest cena takiego interfejsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 ok 300-350zł, niedawno pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eLJot Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Nie no kolego chyba trochę przesadzasz. tyle to kosztuje D-KAN a nie ADS. Możesz spokojnie poszukać interface ADS do BMW na Allegro. Reszta to odpowiednie zainstalowanie INPY czy DIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 na allegro znajdziesz dużo taniej,ale bez gwarancji,że e36 pójdzie,albo szukaj fejsa do Carsofta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Tez ostatnio z ciekawosci przegladalem na alegro jakies interfejsy, tyle ze jestem kompletnie zielony w tym temacie, znalazlem np. takie cos: http://allegro.pl/diagnostyka-bmw-interfejs-inpa-adapter-20-pin-pl-i1756726776.html i teraz pytanie, jesli zakupie cos takiego, pozniej sobie kupie/sciagne/zalatwie jakis programik, inpe czy tam carsofta to bedzie to hasało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 według ich opisu,powinno bezproblemowo,instalujsz inpe na ADS i powinno latać,jak będziesz w Bogatyni,to podjedź do Lubania,zainstaluje ci inpe w całości(no prawie)w PL,a nie jak w tym linku,same strony główne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ok dzieki, w takim razie chyba zakupie sobie cos takiego i prawdopodobnie odezwe sie do ciebie, bo teraz akurat siedze caly czas w Bogatyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrT Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 W E36 do diagnostyki wszystkich modułow niezbędny jest interfejs ADS, który wymaga fizycznego portu COM.Owszem te na USB też "ruszy" E36 ale nie gwarantuje dostępu do wszystkich jego sterowników. Tuataj jest przykładowy interfejs ADS z alledrogo:http://allegro.pl/bmw-87-06-inpa-ads-gt1-dis-ediabas-z-k-bmw-i-obd2-i1765834101.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 a widzisz,przecież sam wcześniej to pisałem,mój błąd,nie obejrzałem dokładnie tego fejsu,tak jak pisze Piotr,potrzebny fizyczny port Com,inaczej może być problem z połączeniem wszystkich sterowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 yyy fizyczny port COM ? to znaczy ? hmm czyli rozumiem ze taka przejsciowka z COM na USB (ta co dalem w tamtym linku) nie bedzie dzialala w pelni prawidlowo tak ? a ten fizyczny port COM to jak podlaczam do lapka tez przez usb czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 musisz w lapku mieć takie wejście,i fejs musi posiadać taką wtyke do kompa(przez USB mogą być problemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 ops troche nagmatwalem w tym poprzednim poscie, aha no to nie mam takiego wejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 możemy się kiedyś ustawić i sprawdzić,czy twoja e36 nie pójdzie pod USB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ok dzieki za info, to zgadamy sie na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 U mnie hula Viaken, płaciłem koło 120PLN, mam diagnoze BMW, OPEL, VAG - na COMa jedyny kłopot to tylko w Oplach jest czasem konflikt z chipsetem RSa, ale BMW, VW, Audi, Skoda, Seat gada bez problemów. zadaj pytanie na ich stronie i powiedzą co i jak z kompatybilnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrT Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Panowie, Potrzebuję kogoś z Wrocławia posiadającego E36 najlepiej przed 98 rokiem w celu przetestowania interfejsu ADS. Proszę o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa325i Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Jak coś to mam e36 94r. numer śle na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny.b Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Witam Panowie, ostatnio kupiłem jeden z interfejsów z allegro i za chiny ludowe nie mogę połączyć się ze swoim bmw e46 fl 2.0d. Spędziłem trochę czasu szukając na forach podpowiedzi i odpowiedzi i nie znalazłem. Stąd moje pytanie, czy jest ktoś z Wrocka i pomógłby ustawić interfejs bądź ma swój i zdiagnozował me autko. Oczywiście się odwdzięczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 wklej linka który to i wersję oprogramowania, może coś pomyślimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi