Wiewióra Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Przy otwieraniu szyberdachu gdy powstaje luka około 20cm- blokują się prowadnice kierujące mechanizmem otwierania i zamykania... zgrzyta i zacina się więc na serwisie pocieszono mnie że trzeba będzie wymienić najlepiej cały szyberdach co w kosztach wychodzi około 15000zł bo nie opłaca się kupować używki za 800zł. Czy jest jakieś rozwiązanie dla takiego problemu? Faktycznie najlepiej będzie zakupić nowy szyberdach czy poszukać używki... choć razem z naprawą w sumie wyjdzie na to samo co nowy... Byłabym wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Umiejscowienie tematu srednie, ale moze sie przeniesie Ja slyszalem, ze bardzo czesto prowadnice sa zasyfione, moze warto sprawdzic? Na Twoim miejscu przyjrzalbym sie doglebnie, czesto jest tak ze ktos powie cos nie zastanawiajac sie zbytnio nad tym, a usterka moze byc blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 uzywka 800zl - nowy 15000zl...hmm chyba wole uzywke (chyba, ze chodzi o 1500zl ) ja bym sciagnal podsufitke, opuscil szyber i sprawdzil o co kaman... nastepnie naprawil lub zamowil uszkodzone elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 zdejmuj sufit i oglądaj co i jak- siak ciak do naprawy/ wymiany musi być zdemontowana. Ja bym najpierw sam pogrzebał/ wyczyścił. A może silnik Ci Wiewiórko padł na ząbkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiewióra Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Dziękuję za podpowiedzi... powalczę z dachem i okaże się go go boli... Boję się tylko że jeśli zdemontuję dach i naprawa będzie poważniejsza to może być cały do wymiany bo tego z usterką ju nie wpakuję Czas pokarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zawsze jak sama zdemontujesz sufit i daszek z mechanizmami bedziesz wiedziała na czym stoisz, mechaniory czesto bajki władują by płacić płacić. Ja bym sam zdejmował i lukał co jest nie halo, cześci wymienił/ mechanizmy i zakładał "od pupy strony". Powodzenia z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiewióra Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi