rush Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 wymieniałem wczoraj czujniki abs z prawej strony - przód i tył. przód poszedł gładziutko ale tył się zapiekł i musiałem go wybijać - 1,5h zabawy, było super lolol po założeniu czujników jest taka sytuacja że w momencie kiedy odpalę auto kontrolka absu nie świeci się ale jak przejadę kawałek to już się zapala... ten tylny czujnik z którym walczyłem dochodzi do półośki w miejscu gdzie jest jakaś opaska. z czego on sczytuje informacje? jest taka możliwość, że podczas wybijania go coś tam uszkodziłem i dlatego tak sie dzieje? ma ktoś jakiś pomysł o co biega? podkreślam że oba czujniki były nowe, no i fakt że kontrolka gaśnie po odpaleniu auta jest potwierdzeniem faktu że czujniki są ok. dodam jeszcze ze bylem wczesniej na kompie i wyszlo ze wlasnie nie dzialaja oba czujniki z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 na innym forum znalazlem taka oto sensowna informacje, ktora moze pomoc: "przed kupnem czujnika wes sobie dokladnie wyczysc srodek piasty tam co czujnik dostaje sygnal. niewiem jak sie to fachowo nazywa ale tam taki jakis pirscien z rowikami i ja jak tam mialem zasyfione pylem po klockach to tez mi raz dzialaly a raz nie" wyczytalem tez ze ten pierscien z rowkami moze byc pekniety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 moze komus to pomoze - sprawdzilem teraz i ten pierscien z ktorego czujnik sczytuje sygnal jest przerwany, bardzo mozliwe ze to ja go przerwalem wybijajac stary czujnik mysle ze jak wymienie to powinno byc ok, tylko to sporo roboty..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Kurde nie strasz mnie bo w 330 tez mam tylni walniety.Usunalem blad ale dzis wyskoczyl ponownie. Zobacze jak sie sprawy potocza ale byc moze bede musial kiedys go wymieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 to jak bedzie zapieczony uwazaj wybijajac go zebys nie rozpitolil tej opaski na polosce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 trzeba wymienic cala poloske.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Az tak to nie pamietam jak to wyglada z tylu.Narazie to zostawiam ale dobrze wiedziec. Z przodu natomiast sie przyjazalem i jest mocowany na jedna srubke,imbus ale podejrzewam ze latwo jest ja ukrecic a czujnik i tak bedzie twardo siedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 no a ja teraz zaplace ze 150-200 za wymiane tej poloski plus 60 za poloske, dramat, sie zachcialo samemu w aucie grzebac, niech mnie chu.j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Przykro mi.ale pociesze cie ze ja mam tak zawsze,mowie zonie ze ide cos wymienic i wracam za godzine wkurzony bo nie poszlo albo poszlo tylko zle. Jak bedziesz mial okazje to wklej foto jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ruścik, a co braciak Twój we Wrocku robi? Dziś widziałem Twojego brata, tylko trochę za późno się zorientowałem i wyjechał przede mną prawie mi po palcach, wyobrażasz sobie;) ? gdy wracałem po pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Sebo on we Wrocku mieszka mowil mi ze Cie widzial ale gdzies sie spieszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 półośka wymieniona - abs dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROS Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Tomski jak ci sie co jakiś czas pojawia błąd absu to wyczysc styki w kostce od czujnika bo to ewidentny przypadek niestykania którejś kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 No i dzis mnie dopadlo brak trakcji predkosciomierz nie dziala licznik nie nabija km ekonomizer tez nie trybi ;/ przeczyscilem czujnijk i nic ;/ jutro jade po 2 jak bedzie dalej kicha to chyba padla pompa absu ;/ o jeszce jedno czy tylko lewe tylne kolo odpowiada za takie rzeczy jakie mnie dopadly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 mam taki sam problem,ABS działa,a pomysły się mi juz skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 mam taki sam problem,ABS działa,a pomysły się mi juz skończyły umnie nic nie dziala ;/ jak dalem po hamplach postawilo mnie bokiem na kazdym zakrecie tez bokiem bo trakcji brak ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 zrobione zamienilem czujniki lewy z prawym i wszystko wrocilo do normy bez zadnych kosztow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi