Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

co lepsze eta czy 325

Rekomendowane odpowiedzi

To sa calkiem da rozne silniki ...

325i - ma 170 koni

327i ETA - ma 129 bodajze ale ma ogromny moment obrotowy

ETA - jest tak zwanym benzynowym dieslem , z tego powodu ze nie ma super mocy , ale ma spalanie bardzo ekonomiczne ... Oczywiscie ETE mozna przerobic zmieniajac glowice itd itp ...

325i - nistety moc duza ale juz nie ma takiej ekonomi w spalaniu jak ETA ...

teraz masz do wyboru czgo chcesz , slaba moc male spalanie czy duza moc wieksze spalanie :))

to mam rozumiec ze eta ma takie osiagi jak 320?mimo takiego motoru?

No ma takie osiagi znaczy jest ciut leprza o 9 koni bodajze , ale za to ETA ma 230NM

a 2,0 ma ile 170 ? czy nie wiem nawet , nie pamietam juz ...

i 2,0 pali tyle co 2,5 170 konne - czyli 12-15 normalna jazda raz buci raz emeryt - przy butowaniu stale 18 litrow :mrgreen:

To mzoe ja cos powiem

jezdzilem 320i i 325e ETA i moc niby ta sama, ale moment rob iswoje :twisted:

320i nawet nie ma co podskakiwac do ETKI :)

Dla przykladu w skarbimeirzu na wyscigach objechalem 323i E36 czyli m52!!!!

Nieznacznie, bo o setne skeundy ale obejchalem :) (niewspominajac ze kolega e36 320i cabrio mzoe sobie poamzyc, tak samo testwoale msie z A6 2.6 150KM tez wymieka o 3 dlugosci)

Dodam, ze wtedy jeszcze szpery nei mailem, teraz to dopiero jest pocisk :)

Na szperze, ostatni ow skarbimierzu pzregralem o dlugosc z Alfa 156 2.5 V6 wiec nie ejst zle.

A scigale msie rowneiz z E46 328Ci w automacie, to dopiero przy 150kmh mnei wciagnal!!!!

Jeszcze by ljeden ciekawy wyscig Jeep Grand Cheeroke 5.2 V8 218KM, szlismy rowno, raz jeep sie wysnal ,raz moja eta, te nwyscig tez byl bez szpery!!!

Co do sepalania to nei wiem czy taka ekonomiczna po meiscie wychodzi mi ok.18-20l/100km (fakt, faktem ,ze ja caly czas but i bokiem) :)

Wlasnei co do jazdy bokiem, Eta ma spor yzapas momentu wiec wystarczy w zakrecie dodac gazu i juz lecisz bokiem, naprawde ejstem zadowolon yz tego auta, i nie widzialem innego rownie szybkieg oz moca ok.130km

Nie no bez przesady mzoe keirownicy nei umieli jezdzic, alb onei wiem co :)

na g-techu wyszlo mi do setki 8.68s bez szpery

A na 400m na profesjonalny msprzecie:

RT: 0.600

ET: 16.227

wynik: 16.827

ten pomiar na profesjonalnym spzrecei to ozcywscie na wyscigach, gdzie postawili mnie z M3 E36 cabrio ona miala zcas troche powyzej 14s

Hmmm to ja zamiast chyba szukac M30B35 zaczne szukac ETY : o

A co z 540? Bo z tego co pamiętam to na początku taki silnik miał być

YY ja nic nie pisalem ze bede wsadzac 4,0 do swojego E30 albo juz nie pamietam ale nie nie nie pisalem ...

Wklejalem tylko link do E30 Kombi z 4,0 V8 na allegro uszkodzonej ...

I chcialem sie zamienic na E34 535 ...

ja nie mówie o wsadzaniu silnika 4.0 tylko o kupnie 540 a nie 535. Kiedyś widziałem podpis, ze niedługo 540 czy coś w tym stylu. A ostanio zauważyłem większe zainteresowanie 535 i zastanawia mnie czemu nie 540

AAAaaa

Tak byly takowe plany bo mialem okazje z niemiec 540i V8 ...

Niestety nie udalo mi sie zebrac gotowki i uciekla mi okazja ... A teraz juz sytuacja obecna nie pozwala mi kupic 540i poniewaz mam wazniejsze wydatki . A 535i moglem miec na zamiane z niewielka doplata ...

tak wyszlo moze niedlugo sie odkuje

na 400m na profesjonalny msprzecie:

w Skarbimierzu?

Podobno tamte czasy mozna sobie...

Wiarygodnosc niska, i czasy niektorzy roibą tam znakomite :wink:

Chociaż nie mówie, ze nie mogla by tego zrobic, bo widziałem na żywo twoją Ete w akcji i auto ma potencjał :wink:

Ze szpera musi dawac radoche :)

na 400m na profesjonalny msprzecie:

w Skarbimierzu?

Podobno tamte czasy mozna sobie...

Wiarygodnosc niska, i czasy niektorzy roibą tam znakomite :wink:

Chociaż nie mówie, ze nie mogla by tego zrobic, bo widziałem na żywo twoją Ete w akcji i auto ma potencjał :wink:

Ze szpera musi dawac radoche :)

Nie bede polemizwoal na ten temat, bo ja tylko slyszalem, ze to profesjonalny sprzet :wink: