nodi Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 witam dopiero co wrocilem z warsztatu po nie rownej walce wszystko podlaczone w m50 sterownik niby dobry a paliwo nie podaje i nie ma iskry przekaznik jak mostkuje to podaje paliwo ale co z iskra gosc co kupilem silnik gwarantowal ze odpalal wiec nie stawiam na czujnik obrotów walu macie jakies pomysły mi juz sie skonczyly jak na dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 odpaliła! pomimo braku odpowiedzi dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 ten czujnik połozenia wału korbowego to jednak juz wymień-tylko on w ten sposób blokuje DME(oprócz modułu DWA). i nie zwlekaj za długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 i tak zrobilem ale po tym jak rano pod domem nie mogłem odpalic auta zadzwonilem po czujnik obrotu wału odrazu w nerwach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 miałeś szansę wymienić go wcześniej bo dawał już znać o sobie:) unikając takich sytuacji jak to zwykle jest. Potrzebujesz fury,śpieszysz się gdzieś a kręcąc rozrusznikiem plujesz sobie w brodę Bedzie nowy czujnik to silnik ożyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 kolego dziki może ty mi pomożesz zanim podniose głowice poprostu jakiegos zyciowego pecha mam.Odpalam zalewam płynem odpowietrzam niby wszystko pieknie ogrzewanie mam chłodnica cała ciepła temp. wchodzi na połowe termostat nowy puszcza oba węże gorące nie puchną popuszczam odpowietrznik poraz kolejny i znow powietrze cały czas odkrecam korek wyrzuca płyn wkrecam na obroty płyn schodzi widze ze strumien ładny leci z przelewu schodze na wolne obroty i znow wyrzuca zakrecam popuszczam odpowietrznik znow powietrze!? CO2??? brak mi słów pompa odpada?? chlodnica cala ciepla preciez pomoż mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROS Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 a gotuje sie??? czasami zostaje w układzie troszke powietrza. a jak go odpowietrzasz to nie wkrecaj go na obroty. odpowietrz na jałowym az z pod koreczka przestanie leciec powietrze, zakrec korek i powinno byc ok. jak sie nie bedzie gotowac to nie szukaj problemów tam gdzie ich niema;];] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 odpowietrzałem na wszystkie sposoby nawet przód auta podnosiłem nie chciała sie odpowietrzyć juz sćiągnieta głowica do sprawdzenia na szczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROS Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 ale napisz czy sie gotowała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 tak weże puchły i temp. przed czerwonym polem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 witam mój kolega miał takie same objawy jak ty planował głowice i nowa uszczelka ale nic to nie pomogło grzała się dalej. pewnego dnia wpadł na pomysł zeby podmienić od kumpla chłodnice i co się okazało że jest wszystko git,auto sie nie grzało już. jego stara chłodnica na oko była dobra woda przepływała dobrze,bynajmniej tak się wydawało. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 moze nie pisałem ale chłodnica jest cała gorąca jak by była zapchana to by nie była po całośći tylko czesciowo a tym bardziej ze jezdziłem na niej długo jak jeszcze mialem pod maską ISa to nagle przez miesiac jak leżała to by nie była dobra??? może jest za mała do 2.5??? sprawdzałem wymiary w programie to niby to samo co 1.8??:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 A jesteś na 100% że pompa wody chodzi normalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 tak wirnik pompy nie obraca sie na osi wiem o co chodzi czesty objaw pomp np.tych z plstikowym wirnikiem.glowica wrocila od sprawdyenia i szczelna zrobili plaszczyzne i skasowali 300 zl. heh po uszczelce nic nie widac zabardzo jak zloze to jestem ciekaw musze byc dobrej mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Taka sama chłodnica jest do 1.8 i 2.5? A wisco chodzi jak trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 visco sie załącza do isa je kupowałem nie dawno a chłodnica czy ta sama? nie wiem zastanawiam sie w katalogu intercars wymiary sie niby zgadzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkov Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 jeśli chłodnica leżała przez miesiąc,to możę warto jąz kurzu,paprochów itd oczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 juz nie wiem sam co jest grane wszystko ok głowica termostat pompa a auto sie nadal grzeje jeszcze kupie chlodnice jesli nie pomoze to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YontecK Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 (edytowane) CZeść! To teraz z trochę innej beczki. Czy nie zamieniłeś przypadkiem wtyczek temperatury silnika do ECU z tą od wskaźnika na desce rozdzielczej? Może spróbuj mierzyć temperaturę jeszcze innym czujnikiem, np jakimś termometrem czy coś. Istnieje możliwość zamiany wtyczek, nie różnią się rozmiarem, a jedynie kolorem. Czujnik do ECU ma mniejszy opór niż do wskaźnika, a co za tym idzie, jeżeli je zamienisz to będzie przy normalnej temperaturze pracy silnika wskazówka wchodzić na czerwone pole. Edytowane 4 Września 2011 przez YontecK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 rozumiem cie kolego wiem o co chodzi niebieski jest na komputer a czarny na wskaznik nie zamienilem wtyczek zreszta nie patrzac na wskaznik przeciez widze ze weze puchna zaraz po odpowietrzeniu dzisiaj kupuje nowa chlodnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 wkoncu wszystko ok nowa chłodnica załatwiła problem! auto wkoncu smiga ze az miło dzieki wszystkim za posty mogłem posłuchac kolego latopyrz22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YontecK Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Gratuluję rozwiązania problemu!!! happy_bmw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodi Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi