latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam Odpaliłem auto i pocisłem je do 7tys. obrotów zaraz po tym zaczęło coś walić pod klawiaturą pojedyncze ale głośne stukanie jakby zawór zgięło. Po przejechaniu kilometra przygazowałem do 2tys. i wtedy to głośne stukanie ustało ale zaczęło rzeżic pod klawiaturą.Co się mogło stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 kolego na zimnym tak zrobiłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 nigdy tego nie robiłem do dnia dzisiejszego.spieszyło mi się. i teraz mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 dźwięk jest bardzo podobny do takiego po tym jak ustało to mocne stukanie. http://w621.wrzuta.pl/film/2J9SJGldH27/bmw_318is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 więc bez ściągnięcia pokrywy zaworów się nie obejdzie!!!!nie jest to trudne i napewno sobie poradzisz!!!:( niestety !! silnik po odpaleniu nie ma takiego smarowania jak na rozgrzanym!!! nigdy silnika nie wkręca się benzynowego pow 4 tyś (max) a dla diesla 3tyś(max) !!! z pewnością coś się przytarło!!! zawór raczej nie , bardziej na szklanki bym stawiał!! jak odkręcisz to daj znać co i jak!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 znajomego się pytałem to powiedział ze właśnie szklanka mogła się zawiesić ale wtedy by silnik równo nie pracował a u mnie równo pracuje.ale co spowodowało to że to głośne stukanie ustało i zaczęło tak rzęzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 ojciec jak mało oleju miał to poprzecierał szklanki!!! da sie z tym jeździć ale troszke chodzi jak piec opałowy:) ale najpierw zobacz coi jak!!! i zapamiętaj że nigdy nie gazuj do odcinki na zimnym bo żywotność silnika spada gwałtownie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 U mnie oleju jest pod max jakieś tydzień temu sprawdzałem ,a oleju moja bunia nie tyka. Mam tylko nadzieję ze to nic poważnego i koszta będą nieduże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 człowiek uczy się na błędach pierwszy i ostatni raz tak zrobiłem. ona poszła do 7tyś i jeszcze na gazie a co do odcinki to nie było bo gaz jest zwykły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 nigdy tego nie robiłem do dnia dzisiejszego.spieszyło mi się. i teraz mam Odpalanie z butem w podlodze ?? Jak to zrobiles przy odpalaniu lub pare sekund pozniej to jak wyzej, moze sie nawet powaznie uszkodzic gora silnika z powodu braku oleju. Jak odpaliles i minelo z 30sekund, nie powinno sie nic stac bo olej juz powinien byc, i wteddy przy takiej eksploatacji procz szybszego zurzycia i bardzo nierownego nagrzewania sie silnika, niepowinno byc wiekszych konsekwencji.... Polecam nawyk, ktory u siebie wyrobilem: 1) Odpalasz auto 2) Zapinasz pasy, zapalasz swiatla, wlaczasz radio, spuszczasz z recznego iii 3) Ruszasz.... Mija okolo 30sekund i mozesz smialo jechac....8)8)8) Niestety wszyscy odpalaja, but w podloge a pozniej na pierwszych swiatlach zapinaja pasy wlaczaja radio, a 300metrow po ruszeniu spuszczaja z recznego... Irytuje mnie to ale niestety tak robi 80% kierowcow...:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 człowiek uczy się na błędach pierwszy i ostatni raz tak zrobiłem. ona poszła do 7tyś i jeszcze na gazie a co do odcinki to nie było bo gaz jest zwykły. Zakręciłeś na gazie do 7tyś albo i więcej ?? To może przekręciłeś silnik i panewka zaczęła napierdzielać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jak ktos jezdzi na gazie to niepowinno sie nadwyrezac silnika, jak sie chce poszalec to sie przelacza na benzyne i ogien.... innym zabiegiem jest pojezdzenie czasem na benzynie. aaa i przynajmniej 20l swiezego paliwa w zbiorniku Dobrze wyregolowany gaz, zeby nie strzelal. i wtedy powinienes jezdzic swoja beemka bezawaryjnie bez remontow silnika, wymian pomp paliwa, i wymian przeplywek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ja zrobiłem tak 1 odpaliłem auto 2 spuściłem z ręcznego 3 cofałem do tyłu jakieś 20m 4 i wtedy sandał do spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 To olej byl, ale jak niemasz odcinki na gazie to mogles wygiac np zawor... Oby nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zakręciłeś na gazie do 7tyś albo i więcej ??To może przekręciłeś silnik i panewka zaczęła napierdzielać .... na pewno więcej jak 7tys nie było bo patrzyłem na zegar a ten głośny stuk to było słychać w klawiaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 To olej byl, ale jak niemasz odcinki na gazie to mogles wygiac np zawor... Oby nie.... a jak się któryś wygiął to co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 na pewno więcej jak 7tys nie było bo patrzyłem na zegara ten głośny stuk to było słychać w klawiaturze Nie mogles zobaczyc wiecej jak 7tys bo do tylu jest zegar wyskalowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 No to zrzucaj dekiel i zobacz jak wyglądają popychacze i cała klawiatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Nie mogles zobaczyc wiecej jak 7tys bo do tylu jest zegar wyskalowany.... mogłem zobaczyć jak poza skale wyjdzie a tego nie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 jutro prowadzę do mechanika zobaczymy co on powie i stwierdzi po otworzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 To zalezy bo czasem taki zawor moze wygiac glowice i jest kicha.... a czasem trzeba wymienic tylko zawor, ale najczesciej juz wtedy wychodzi ze trzeba zrobic remont gory silnika, lub uszkodzenie jest minimalne i mowiac brutalnie mozna olac.... Hmm... sciagnij klawiature i zobacz co sie dzieje co widac, jak bedzie na oko ok to niestety chyba mechanik, albo jakis znajomy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Mialem kiedys podobna sytuacje w swojej dalem do oporu po odpalniu, ale na szczescie mam odciecie. (mialem 18lat wtedy)... Znajomemu kiedys sie linka gazu zablokowala i silnik sie kompletnie rozwalil (brak odciecia - gaz) Polonez poszedl na zlom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jutro wieczorem prowadzę Bunię do lekarza oby nic poważnego. Sam nie patrzę bo tak bardzo to się nie znam tak na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jak masz jakies minimalne mozliwosci sciagania klawiatury to zrob to zanim pojedziesz szukac mechanika, bo byc moze cos sie odlupalo, ledwo trzyma i jak zaczniesz jezdzic to mowiac brutalnie odpanie i zrobi juz kompletna kaplice..... Licze na to ze sie cos przytarlo i z czasem sie wytrze jak powinno i bedzie jak kiedys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jak lekarz poda diagnozę to podzielę się info. co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi