Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

siemma,

może temat się przyjmie, może komuś pomoże...

u mnie za czasów studenckich były teksty typu "Ja biedny student jestem, jadę na egzamin życia do profesora, który się na mnie uwziął..."

może macie jakieś pomysły na wystające minimalnie koła :P

Mojego autorstwa, bylem niewinny wiec bylem wsciekly. Chodzilo o to, ze niby nie mialem zapietych pasow, jak sie nie dalo mi tego wmowic to sie doczepili ze pieska wioze na fotelu pasazera.

J: To gdzie go mam niby wozic?

P: W bagazniku

J: W sedanie?

P: My wozimy

J: W czym?

P: W Stilo albo Sidzie

J: To jest hatchback albo kombi, kojarzy Pan roznice?

P: Mnie tam roznice nie obchodza

J: A lubi Pan byc w szafie na klucz zamykany?

P: ...

Nie wiem czy smieszne czy nie, ale dla rozruchu tematu bo fajnie sie zapowiada moze byc :D

Podchodzi policjant do zatrzymanego kierowcy i mówi :

- Tu nie wolno tyle jeździć

a kierowca

- ale jednak mi się udało :D

Kiedyś śpieszyłem się na randkę a miałem malutkie autko jakim jest Renault 5 ale silniczek żwawy 1.7 na wielowtrysku. Ze stacji do zakrętu 75% było ok 200m. Wiedziałem, że się spóźnię a kobiety nie lubią czekać więc jedynka, dwójka, trójka patrze a tu za zakrętem nikt inny jak misiaki. Komuś wlepiali już mandat ale że i mnie zatrzymali to ... Najciekawsze było, że policjant słysząc mój tłumik mugenowski za drzewami i widząc mnie na odcinku prostej o mały włos się nie wywalił jak biegł do krawędzi jezdni a lizak mu się zaklinował za pasem :D :D :D

Podchodzi do mnie ja wychodzę z samochodu daję mu papiery i mówię:

- Tak przekroczyłe, przyznaję, mandat przyjmuję, proszę tu moje dokumenty i dziękuję bardzo.

- Tak ee tak no tak, tak.

Obskoczyli mnie z mandatem szybciej niż poprzedniego kolesia a ja miałem spóźnienie 15 min z odpowiednim usprawiedliwieniem :)

Miny misiaków i mojej kobity bezcenne ;D

zatrzymują mnie kiedyś tak ok 2001roku pod Bierutowem bodajrze za prędkość , jeździłem z towarem i wiadomo pośpiech wskazany i teraz tak:

G.będzie mandat 100zł

J. panie władzo daj pan żyć , nie dość że prywaciarz nie da zarobić to jeszcze pogania

G. a cóż ja na to poradzę , trzeba uważać

J. pomyśl pan coś dopiero co auto kupiłem z kasy się wyplułem

G. dobra ( tu się rozejrzał i pocichu mówi) jest nas dwóch daj 2dychy i jechaj

w tym momęcie wyciągam kasę firmową , plik tak ok 8 tysi i szukam 20zł , ale mu gul skoczył :4: mówię wam , ale słowo się żekło wzioł i odchodzi , ja zapinam pasy odpalam busa , patrzę w lustro co jest :shock: gliniaż leci do mnie i puka w szybę :? i mówi... KOLEGO , A ROZMIENISZ NA PÓŁ :crying: :) :lol: :mrgreen: lolol

Ja miałem ciekawa pogadankę z misiakami na gierkówce wracając z Warszawy. Jak kojażycie tam są skrzyżowania i jest ograniczenie do 70. Ja miałem 90.

No i dyskusja. Że dopiero zacząłem pracować, że słabo zarabiam no i generalnie biadolę.

W końcu gliniarz pyta:

- No to co ja mam z Panem zrobić? Jakieś propozycje?

Na co ja do nich:

- No to może klapsa mi Pan wymierzy?

Tak rozbawiłem gliniarzy że stwierdzili że za taki dowcip to mnie puszczą :D

No i obyło się bez mandatu. Dodatkowo powiedzieli o drugim patrolu który stał 10 km dalej.

Tazunio

Kiedyś chwycili mnie w Długołęce i czepili sie kół...

P.dlaczego te koła wystają poza obrys pojazdu?wie pan że tak nie może być?

J.wiem że tak nie może być ale moje nie wystają

P.wystają

J.nie wystają

P.wystają

J.nie widzi pan że moje normalnie nie wystają poza obrys?

P.bez dyskusji ,w takim razie zabieramy DR.

J.za co?

P.za koła ktore wystają poza obrys pojazdu.

J.jeśli ustawię koła do jazdy na wprost to odstąpi pan od tego?

P.proszę nie kpić ze mnie!

J.ja nie kpię.

Ustawiam koła do jazdy na wprost a on robi sie purpurowy.

Było mu tak głupio że odstąpił od nałożenia 200 i 6pkt za prędkość.

Odjeżdzając nie moglem uwierzyć ze gość chciał mi zabrać DR za lekko skręcone koła w lewo:)

Zatrzymałem sie pod WORD'em we wrocku, Siostre na egzamin przywiozłem, stanąłem na zakazie, podchodzi do mnie Pan Strażnik miejski:

otwieram auto i wsiadam, podchodzi do mnie i się pyta:

S: Pana auto?

Ja: Skoro do niego wsiadam to chyba moje...

S: Aha, no no w sumie tak...

:D

ja słyszałem kawał na ten temat: ucieka gość samochodem przed policją ale zauważa że są oni coraz bliżej i nie uda sie mu uciec, więc zjezdza na pobocze. Podchodzi do niego Pan władza i mówi: słuchaj zachwile kończe zmiane, jestem zmęczony po całym dniu pracy, boli mnie głowa i łapie przeziębienie. Jak znajdzie Pan dobrą wymówke na to że uciekał to puszczam Pana. a kierowca na to: tydzień temu moja żona uciekła z jakimś policjantem i myślałem że chce Pan mi ją oddać..... policjant- Dowidzenia, miłego dnia życze.....

ja stanąłem przed pocztą w mojej mieścinie przy przejściu dla pieszych ,podwójna ciągła,(żona w aucie).Po chwili wybiegam z poczty, biegnę do auta wsiadam ,a z boku policjant puka w szybę.Reakcja mojej żony po wysłuchaniu policjanta Ty Qrwa Niemoto gdzie stanąłeś!! Poszedłem do radiowozu, a gliniarz do mnie mówi że mnie poucza bo i tak mam już przechlapane.Dodam tylko że było to w piątek 13-ego

• 2 tygodnie później...