Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

problemy z odpalaniem rano

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziś rano sie ździwiłem.... ja do swojej bmw a tu zonk nie chce odpalić!!! uklon_bmw ale po długich meczarniach dopaliło ale jak chodziło pierwsze parę sekund myślałem ze to nie moje <bmw> ale pojechałęm i cały dzień ok!! postanowiłęm sprawdzić o co biega z tym porannym odpalaniem.... zakasałem rękawki i co sie okazuje jakieś 6 miesiacy temy wymieniłem świece żarowe cały komplet a na dzień dzisiejszy okazało sie ze sprawne" " mam tylko dwie <bmw_4> nie powiem trochęmnie to wk...o ale już zamówiłem kpl nowych NGK mam nadzieje że to tylko to...

Moje ppytanie do Was... jak długo powinny wytrzymać świece i czy myślicie że to tylko to:) <bmw>

<bmw_2>

Hej!

Swego czasu też myślałem i zresztą wszyscy mi tak mówili że świece to kupe kilometrów powinny dac radę. Znajomy mechanik mówił mi że w Peugeocie 405tce dieslu od nowości pierwsza świeca padła po około 250tys. km

NIestety jak się kupi kijowe świece to tak jest. Swego czasu właśnie do 405tki kupiłem 4 nówki, dedykowane właśnie do Peugeotów-Euquiem(jakoś tak), wymiana była we wrześniu, w grudniu okazało sie że tylko jedna jest w 100% sprawna, druga w około 50%, dwie pozostałe padły :|

Następne jakie kupiłem to były Boscha i jeżdżą już dwa lata i przy największych mrozach pali bez najmniejszego problemu.

Acha zanim Equiemy wsadziłem to też były Boscha świece.

Także poprostu warto wydać trochę więcej a kupić konkretną świecę bo później zaoszczędzi to wiele problemów i nerwów. My przez problemy z odpalanie mieliśmy w planach cuda niewidy robić, ale na szczęście mechanik pomimo naszych uwag że świece nówki najpierw właśnie je sprawdził :)

Pozdrawiam

Mieliśmy to samo i okazało się ze padły dwie świece na raz i mechanik zdiagnozował to w 2 minuty -- ale jak chcieliśmy wymienić profilaktycznie pozostałe świece to powiedział że je się wymienia dopiero jak przestaną działać - kto wie ??

Może ma rację.

Też słyszałem dokłądnie taka opinię i to od właściciela ASO Peugeota, bardzo kumatego gościa zresztą.

Tyle że jak po 3 miesiącach padły mi 2 i jedna w połowie i była zima to nie było sensu czekać na tą ostatnią tylko od razu kupić konkretniejsze świece.

Acha, mój wujas zakupił do sprintera Championy, padły podobnie jak te moje Euquiemy. Dopiero BOSCHe dały radę.