Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Gdzie najtaniej OC ??

olejus

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam specjalne OC od "Filar", do niego nie ma żadnych zniżek i płaci się 500zł/rok, z tym, że na OC widnieje tajemniczy napis...baardzo przydatny podczas kontroli drogowej :D

Tajemniczy napis :D <bmw_1>

[ Dodano: 28 Grudzień 06, 20:39 ]

Jesli chodzi o OC to ja mam w Warcie. 490 PLN ale mam juz max zniżek.

• 1 rok później...

Witam wszystkich.

Akurat tak się składa że jestem agentem ubezpieczeniowym, agentem wyłącznym ERGO Hestii.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany wyliczeniem składki OC, AC, NNW, Kradzież, Hestia CarAssistance, to może pisać do mnie na e-mail pawel.opalka@ag.hestia.pl, lub pisać w tym temacie.

Dane potrzebne do wyliczenia składki to:

do OC

- marka, model pojazdu; Wiek najmłodszego właściciela pojazdu, rok produkcji, pojemność, kod pocztowy, ilośc zniżek,

doAC

- dodatkowo wartośc samochodu, ilość zniżek w AC,

możemy nadać zniżkę za kontynuację ubezpieczenia w hestii, dajemy również zniżkę za posiadanie przez któregoś z właścicieli dziecka do 12 lat.

Niestety są i zwyzki posiadanie prawka krócej niż 3 lata, oraz za wiek do 26 lat.

opalek, ile bym musial zaplacic za OC za:

bmw 320i,

pojemnosc 1976ccm,

rok produkcji 1989,

mój wiek to 18lat (ur.03.12.1989),

tata jest wspolwlascicielem i ma 60% znizek.

kod pocztowy 46-200 kluczbork

ile kosztowaloby OC na rok a ile na 2 raty (po pół roku)? czekam na odpowiedz bo zostalo mi 2tyg na wykupienie OC i szukam jak najtaniej :)

U mnie zapłacisz 963 zł na rok jednorazowo, w dwóch ratach zapłacisz po 517,50 czyli 1035 zł.

Odrazu ci powiem że jeżeli chodzi o Hestie to jest to bardzo dobra firma ubezpieczeniowa ale co za tym idzie nie jest tania, mamy bardzo zaporowe składki dla młodych kierowców do 26 roku życia i napewno znajdziesz taniej choćby w słabym MTU bądź PZM lub Compensie. Jeżeli chciałbyś też wykupić AUTO CASCO to zachęcam cię szczerze do wydania 200 zł więcej na dobrą firme jak Hestia gdyż kupujesz je dla siebie i w razie szkody nie pożałujesz tej inwestycji.

Ktoś zapyta to co to za firma że wali tak drogo ?? Otóż jest to polityka firmy która nie strzela sobie w głowę jak konkurencja myśląc że idąc na ilość zarobi kasę. Składki na ubezpieczenia OC w Polsce w ostatnich latach zmalały diametralnie poprzez wolną konkurencje i dużą ilość firm na naszym rynku, z drugiej strony liczba kierowców i samochodów gwałtownie wzrosła, a co za tym idzie ilość wypadków i ilość wypłacanych odszkodowań. Firmy muszą zachęcać więc klientów niskimi cenami i atrakcyjnymi rabatami, aby ilość wpłacanych przez nich składek przynajmniej się zgadzała z ilość wypłacanych roszczeń, niestety firma też musi zarabiać i szuka najmniejszego powodu do nie wypłacenia roszczenia swojemu klientowi. Na tym zarabiają małe firmy ubezpieczeniowe + Warta :lol:

My szukamy klientów którzy nie szkodzą takich klientów poszukujemy i dla nich mamy najlepsze oferty. A poza tym mamy tyle kasy że w AC i w mieniu szkodę do 5000 zł likwidujemy przez telefon bez oględzin likwidatora 8)

Jeżeli macie ubezpieczenie w Hestii i chcecie o coś zapytać śmiało piszcie.

Pozdrawiam.

Normalna sprawa że OC nie jest dla nas tylko dla poszkodowanego, więc my nic z tego nie mamy oprócz opłacania corocznej składki. Ja wychodzę jednak z założenia "nie czyń komuś tego co Tobie nie miłe" i modle się aby kierowca który we mnie wjedzie miał dobre ubezpieczenie.

• 2 tygodnie później...

wlasnie dzwonilem do MTU. wyliczyla mi składke i w moim wypadku czyli:

bmw 320i,

pojemnosc 1976ccm,

rok produkcji 1989,

mój wiek to 18lat (ur.03.12.1989),

tata jest wspolwlascicielem i ma 60% znizek.

kod pocztowy 46-200 kluczbork

OC na rok: 670zł, 2 raty - 354zł każda, 4 raty - 180zł każda

w sumie tanio :)

Ja za 1991cm poj. E36 320i płacę 483zł za cały rok. Mam max zniżek,plus 10% za opłatę bez rat,+ 5% za kontynuację ubezp. W HDI asekuracja. P.S. nie życzę nikomu,żeby wjechał w niego ktoś kto ma ubezp.w.w. HDI. Nie płacą nawet połowy tego co powinni.

Ja mam ubezpieczoną bumkę we wrocławskim PZMocie.

Na moja składka wyliczona była tak:

BMW 318i (o dziwo nie było do wyboru 318is ;) )

Pojemność: 1796 ccm

Rocznik: 1994

53-608 Wrocław

współwłasność na mamę 60% zniżki + 15% zniżki za członkostwo w PZMot

OC: 575zł (550zł + 25zł za wpisowe do PZMot)

Ponoć to najniższa stawka...