Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Gdzie najtaniej OC ??

olejus

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z forum maxbimmer jest brokerem albo doradcą ubezpieczeniowym i zechciał by się podzielić informacją gdzie najtaniej ubezpieczyć

BMW silnik 2.8 > wiek 27 > Meldunek : Wrocław > Garażowany> Rok produkcji: 1996 > zniżka 40% > składka jednorazowa !

Mam teraz w PZU i płacę rocznie : 1335 zł + NW

Siema!

Jutro powiem Ci co mój agent mi wybierze, tylko że....

25 lat-> totalne zadupie(byłe koszalińskie)-> zniżka 50%-> dwie wpłaty

Aktualnie z zeszłego roku mam w Warcie, pojemność 1754cm3 za cały rok 600zł z groszami w tym już NW.

Pozdrawiam

OLejus ja za 2,0 daje w Warcie 426PLN za cały rok i to jeszcze w dwóch ratach do tego dorzucają bonusy za nowego klienta i wogole-ewentualnie dostaniesz troche za meldunek ale myśle ze okolo 650-700PLN zamknąłbyś sie za cały rok a w generali płaciłem 1290PLN a kiedy chcieli podniesc mi na 1700PLN bo zorientowali sie ze mam bmw to stwierdziłem ze w*******m. Sprawdz jeszcze samapomoc moze byc jeszcze tansza od warty

pozdro

Olejus ja też mam ten problem :) Gdzieś na necie moja żonka wystawiła ogłoszenie https://www.finansowo.pl/test/aukcja_poszukujacy.html?id=1090)

że chcemy ubezpieczyć autko. Odpowiedziała babka z Compensy i za mnie (26 lat, wygwizdów Gostyń, bez zniżek, drugi właściciel kobieta i 8 lat prawko) chce 700 za OC i NW.

Będe z nią jutro gadał to sie popytam.

Ale za fordzika chyba też Bob swoje musisz zapłacić.....

Młody jesteś i niestety jest ta cholerna zwyżka w zależności o ubezpieczyciela od 30% do 80%(tak było w zeszłym roku), do tego u niektórych dochodzi jak właśnie prawo jazdy ma się krótko.

Najlepiej znaleźć sobie dobrego agenta i Ci tak wykombinuje żeby było najtaniej.

Możesz pokombinować i zrobić współwłaścicielem np. ojca, dziadka, wujka tak żebyś miał zniżki i przy okazji Tobie leciał staż, tylko jak uderzysz w kogoś to temu drugiemu zniżki też uciekają i to jest pewne ryzyko.

Ja teraz za cały rok zapłacę coś koło 550zł-pierwsza rata 290zł, tylko nie zapytałem w jakim ubezpieczycielu, ale za tydzień ma mi polise przysłać to dokłądnie napiszę co i jak.

Tylko mój agent jest na pomorzu, pomorzu zachodnim, konkretniej na Pojezierzu Drawskim :D

Pozdrawiam

Ale za fordzika chyba też Bob swoje musisz zapłacić.....

Młody jesteś i niestety jest ta cholerna zwyżka w zależności o ubezpieczyciela od 30% do 80%(tak było w zeszłym roku), do tego u niektórych dochodzi jak właśnie prawo jazdy ma się krótko.

Najlepiej znaleźć sobie dobrego agenta i Ci tak wykombinuje żeby było najtaniej.

Możesz pokombinować i zrobić współwłaścicielem np. ojca, dziadka, wujka tak żebyś miał zniżki i przy okazji Tobie leciał staż, tylko jak uderzysz w kogoś to temu drugiemu zniżki też uciekają i to jest pewne ryzyko.

Ja teraz za cały rok zapłacę coś koło 550zł-pierwsza rata 290zł, tylko nie zapytałem w jakim ubezpieczycielu, ale za tydzień ma mi polise przysłać to dokłądnie napiszę co i jak.

Tylko mój agent jest na pomorzu, pomorzu zachodnim, konkretniej na Pojezierzu Drawskim :D

Pozdrawiam

Ja tez nie jestem duzo starszy od BOBA i mam znizki dzieki SIMOSONKOWI, ktorego trzymalem przez wiele lat, ojciec mial mala przyczepke to zarejestrowal na mnie i kemping tez, dzieki temu mam te znizki, tak wlasnie najlepiej oplaca sie zrobic, przyczeppka niedrogo wyszla, 20 zł :mrgreen: a za kempng chyba 70 zł z tego co pamietam, wiec nie trzeba kupywac auto i startowac od 0.

Za Forda płace rocznie 850zł + 66zł NW - Ford jest zarejstrowany na mojego ojca on ma tylko 40% zniżki bo przepadła, bo za jedno auto nie placilismy oc przez 2 lata i poszła zniżka.... Ubezpieczony jest w PZU.

Ja chce kupić jakieś tanie autko i mieć je tylko dla siebie, nie chce rejstrowac kogos jako współwłasciciela. Dlateog musi być jak najtaniej :wink:

Co do rejstrowani amotorków itd, to żałuje bardzo, bo miałem 2 simsony i żadnego nei rejstrowałem :? Teraz miałbym troche znizek :mrgreen:

Tak jak pisze zdunek, zarejestrowanie simsonka to strzał w dziesiątkę, po kilku latach masz konkretne zniżki.

Na Twoim miejscu Bob przemyślałbym jednak wpisanie kogoś jakoś współwłaściciela bo jednak te 40% zniżki po ojcu byś miał, a autoko i byłoboy Twoje.

Jeśli chcesz jednak zrobić na upartego że tylko na Ciebie rejestracja to niestety ale trochę kasiury z Ciebie wyskubią.

Podstawa OC jest powiedzmy 1200zł, do tego doliczą Ci na początek w najlepszym wypadku 30% za wiek, w niektórych ubezpieczalniach za BMW każą sobie tez płacić kilka procent więcej.

Ja jak miałem pierwsze auto zarejestrowane na siebie, bez zniżek, ze zwyżką za wiek to wychodziło coś koło 1500zł na rok :|

I to bolało, dla przykładu, teraz z 50% zniżką i bez zwyżki za wiek za cały rok wychodzi w okolicach 550zł :)

Sam zdecydujesz, ale jak tylko Ty będziesz właścicielem to Cię skubną z 800-1000zł więcej za polisę :|

Hej,

Kilka dobrych miesięcy temu też miałem mały dylemat z wyborem firmy ubezpieczeniowej.

Jeśli chodzi o OC, to najtańszą ofertę ma HDI Asekuracja.

Tutaj masz kontakt:

Adres oddziału

ul. Powstańców Śląskich 28/30

53-333 Wrocław

tel. 0 71 335 01 00 sekretariat

tel. 0 71 335 03 70 i 72 dział akwizycji

tel. 0 71 335 03 75 dział odszkodowań

fax 0 71 335 01 03

wroclaw@hdi-asekuracja.pl

Powodzenia

ja właśnie ubezpieczyłem swoją bumcię (nie wspomnę nawet, że przez ponad miesiąc jeździłem bez OC <bmw_1> ) w HDI Samopomoc - dzięki znajomościom bmw_beer zapłaciłem za wszystko (OC + NW) 600PLN. Koleś (pośrednik) ubezpieczał wszystkie auta w mojej rodzinie i "doliczył" kilkadziesiąt procent zniżek.

• 4 miesiące temu...