miglanc530d Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Kilka fotek i opisy jak wymieniałem filtr ODMY : Zrobiłem to przy użyciu dwóch kluczy imbusowych, szmatki i benzyny do przemycia obudowy filtra zaczynamy od ściągnięcia osłon z silnika: odkręcamy śrubki następnie trzeba odłączyć rurę dolotu powietrza: teraz żeby dobrać się do tylnych śrubek w osłonie na silniku trzeba odłączyć rurę od filtra kabinowego, podważamy trzy zaczepy śrubokrętem i wyciągamy ją: i już jest dostęp do tych dwóch śrubek;) żeby ściągnąć tą osłonę trzeba wykręcić też korek wlewu oleju wyciągamy filtr powietrza ściągamy "gąbkę" osłonkę na przewody (tylko z czuciem bo dość mocno jest wciśnięta na przewody teraz trzeba odkręcić trzy śrubki mocujące listwę z przewodami i odczepić wszystkie te wtyczki zaznaczone na zdjęciu żeby można było odsunąć na bok całą listwę tu już mamy listwę z boku i super dostęp do obudowy filtra odmy a oto i obudowa filtra teraz odkręcamy cztery śrubki mocujące pokrywę: tu już po wyjęciu (filterek mocowany jest do obudowy), gniazdo wypadało by przynajmniej wytrzeć z oleju a oto nowy filtr stary filtr (niesamowicie zasyfiony, twardy i ciężki) tu dla porównania: po wymyciu benzynką obudowy można wziąć się za składanie tego wszystkiego: oring zakładamy w obudowie "jest tam gniazdo na filterek: potem wsadzamy filtr i mamy gotowe składamy wszystko w odwrotnej kolejności... Dodam że autko jakby odżyło silnik pracuje ciszej i jest o wiele bardziej elastyczny... nie wiem może się przyda komuś 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras120682 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Świetny poradnikuklon_bmwuklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Na pewno się przyda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Super sprawa na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 ja już skorzystałem swoją drogą dziwne że tyle warsztatów o tym zapomina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregbun Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 naprawde mega zajedwabiście opisana ta wymianka-pełem profesjonalizm-wczoraj kupiłem odme i dzis postanowiłem ze wezme sie za wymianke-nigdy jeszcze tego nie wykonywałem bo mam tego dieselka od niecałego roku.wszedłem na net-wpisałem w google "wymiana odmy"i wyskoczyło mi to forum-zrobiłem wszystko wg instrukcji-sprawdzałęm wszystko po 3 razy-czasowo wyszło mi ok niecałej godzinki(za drugim razem mysle ze mozna to zrobic w ok 20 min).naprawde autor instrukcji zrobił super robote-jeśli lubi mocne trunki -wisze mu dobra flaszke! pozdrawiam i dzieki za porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Nie Ty jeden... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudzik5 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam, niewiem dlaczego, ale nie moge zobaczyc zadnych zdjec czy ktos moglby powiedziec dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Dziwne, na wszystkich przejrzanych forach, szlag trafił te zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Najbardziej popularny darmowy host zdjęć Imageshack przestał być darmowy i pewnie zrobił porządek ze zdjęciami stąd brak zdjęć na forach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Najbardziej popularny darmowy host zdjęć Imageshack przestał być darmowy i pewnie zrobił porządek ze zdjęciami stąd brak zdjęć na forach. I wszystko jasne. Chyba wymienię swój filterek i wstawię relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Szkoda że foty są niedostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Tu tez się pochwalę, że nowa fotorelacja jest już zrobiona. http://www.maxbimmer.pl/f28/fotorelacja-z-wymiany-filtra-odmy-m57d30-27089/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 No u mnie tez zdjec nie wyswietla ;/ Myslałem, ze to blad przegladarki i nainstalowalem ich ze 3 :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi