Dziki Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Wszystko za sprawą fatalnego stanu moich przednich lamp firmy DUPO czytaj DEPO z gładkim szkłem po 3,5 roku użytkowania. Obwódki korodują na potęge.Gładkie szkło kloszy jest cholernie słabe i dwa z nich trafione kamykami poległy.Do lampy drogowej wdziera się woda brudząc odbłyśnik co nie jest dla mnie az tak złe ale lampa z soczewką to już robi się akwarium-soczewa zachodz powoli mgłą,zimny 35W palnik nie odparowuje i niedługo zarobie w zęby za oślepianie. Wracam do 20 letniego technicznie sprawnego oryginału.Wybrałem BOSCH bo 90% HELLA ma już zdeformowane i wypalone odbłyśniki. Narazie jeszcze spokojnie zajmuje się myciem soczewek, odbłysnikow, i kloszy w BOSCH'ach zeby wjechały na przód w pełni odrestaurowane. Pytanie z racji tego,że nie rezygnuje z ksenonow 6000k. Jaka powinna być odległość od siebie dwóch równoległych lini granicy światło-cień realnie na przesłonie tak by uzyskać z lamp HC rozkład w/w granicy jak dla lamp DC? Jutro wstawie rysunek o jaki wymiar i jakie linie na przesłonie mi chodzi. Generalnie chodzi mi o ucięcie lini światła po prawej stronie w taki sposób jak w oryginalnym ksenonie by zamknać usta tym których nawet nie mijałem:) Jakiego materiału użyć do takiej modyfikacji przesłony i jak go tam umiescić?ekstra klej? Tylko nie piszcie mi o prawnych aspektach używanha ksenona w lampie projekcyjnej HC w e34 bo już mam odruch wymiotny od tych spryskiwaczy i układow samopoziomowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Lampy odrestaurowane ,przygotowane do montażu,przesłona przerobiona przy pomocy dodatkowej blaszki. Blaszka przymierzana milion razy przed przyklejeniem. Odległość od siebie linii równoległych w/w wyszła mi doświadczalnie na poziomie 2-2,5mm by efekt był zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi