Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... mam mianowicie taki problem ze ostatnio gdy podlaczylem nowe radio to padl mi akumulator... gdy odpalilem auto od innego to opuscilem szybe na sam dol i czekalem az sie podladuje aku... gdy podladowalem aku to chcialem zamknac szybe i ta zamykajac sie w polowie stanela i dalej nie idzie do gory... probowalem kilka razy ale nic nie daje dalej staje w jednym miejscu.... pomagalem jej rekami ale tez to nic nie daje :( moze ktos mial podobny problem ? Zaznaczam ze od kad kupilem auto z szyba nie bylo zadnych problemow wiec nie wiem co to moze byc...

Z gory sory za brak polskich znakow ale mam niemieckiego laptopa i nie mam na nim polskich znakow :P

Pozdrawiam Runi

Gość Mordulec

Może zabrzmi śmiesznie ale spróbuj rozłączyć na zamkniętej do połowy szybie , zewrzeć klemy po rozłączeniu i po chwili podpiąć aku od nowa i spróbować zamknąć szybę do końca.

spróbuj się pobawić z elektryką tzn rozłączeniem aku i próbami podnoszenia!!!! a jeśli to nic nie da to boczek ściągaj i luukajj co i jak być może mechanizm siada?? elektryczne szyby mają słabe mech (niewiem jak w uklon_bmwuklon_bmwBMWuklon_bmwuklon_bmw) bo mi nigdy osobiście nie psuło się ale u ojca w Saabie to co miesiąc kolejny mechanizm leci !!!!

komp zapamiętuje położenie szyby miałem podobnie bodajże muszą być zamknięte dzwi i na pierwszym kontakcie stacyjki zamykaj do końca odpal i powinno być git chyba że masz coś walnięte i to przypadek ale raczej to wina rozpięcia akumulatora teżmi dochodziła tylko do tego samego miejsca taka operacja pomogła i to nie jeden raz

witam,szyby nie zrobilem bo elektryk zaoferowal sie ze zrobi i a nastepny dzien mam auto odebrac a okazalo sie ze nie mial czasu i mi nie zrobil.... do tego jeszcze w ten sam dzien pojechalem do kolesia zeby mi zmienil tlumik w aucie i katalizator nowy wstawil,gdy to zrobil to odebralem auto i wyjechalem od niego z warsztatu i gdy sie rozpedzilem do 70 to maska mi sie otworzyla i rozwalila cala przednia szybe i lekko pokiereszowala dach... :/ oczywiscie maska na zlom juz tez idzie.... jakis pechowy dzien... najlepsze jest to ze ten pan co mi spawal tlumik twierdzi ze nie dotykal nawet maski a ja wiem ze musial ja otworzyc zeby klemy sciagnac do spawania... i niestety musze zalozyc sprawe w sadzie... tak sie skonczylo moje naprawianie auta :/

doszlismy do porozumienia ze on mi zwraca za szybe a ja zalatwiam maske... czyli szykuje sie za miesiac malowanie calego przodu w aucie plus montowanie zderzaka M,halogenow i nadkoli.... :) po wyjzdzie od mechanika wrzuce fotki

sam nie wiem czy to takie korzystne., Ewidentnie jego wina, a koszt szyby do ciebie to plus minus 200zl. A maska, malowanie, robota przy dachu. Strzelam ze wyjdzie ciebie tysiac??...

Hmm, jego wina i swój wkład wnosisz? Można się uprzeć, ale wtedy może nawet za szybę nie zwrócić, chyba że do sądu pójdziesz, ale to znowu koszty, stres, czas. Takie sprawy w sądzie mogą trwać nawet latami - wiem to z doświadczenia. Powodzenia

Hmm, jego wina i swój wkład wnosisz? Można się uprzeć, ale wtedy może nawet za szybę nie zwrócić, chyba że do sądu pójdziesz, ale to znowu koszty, stres, czas. Takie sprawy w sądzie mogą trwać nawet latami - wiem to z doświadczenia. Powodzenia

No tak, ale mysle ze kolesiowi nie bedzie zalezalo na tym zeby jego zaklad funkcjonowal gdzies w sieci (na forach) ze sprawa sadowa, ze ewidentnie zawinil i sie wyparl itd. Np dzielenie sie kosztami 50/50 to juz jest cos, ale to ze ci kupi jakas uzywke za 150zl a ty bulisz 1000 za naprawy ktore wynikna z jego glupoty? Ja bym sie zastanowil..

Nie to żebym odradzał sądzić się..., po prostu samem trzeba podjąć decyzję, czego oczekujemy.

Ja bym sie zastanowil..

Widzisz Woz'u, sam byś się zastanawiał...:) Oczywiście, nam z boku łatwo doradzać, doświadczyłem sądzenia się dwuletniego jak nie lepiej i nie wychodzi to wcale na taki lux, gdy przekalkulujesz ten stres, który Ty przeżywasz i rodzina.

znam sprawę:)Pan K. się wypłacił ale moim zdaniem kwota wystarczy na szybę a za resztę zapłacisz sam-inaczej w przyszłości trzeba to załatwiać.Pan K. zawsze otwiera maskę i zawsze montuje do spawania urządzonko na klemy aku.Ewidentnie jego niedopatrzenie.

Gość dirty.73

też uważam,że za mało utargowałeś,ale mimo wszystko lepiej się dogadać w takich sprawach(to już twoja i gościa sprawa jak się zgadaliście),gorzej,jeśli taki koleś nie chce gadać,to tylko sąd ,i jak Wozu pisze,na forach można takiego nieźle udupić,w dzisiejszych czasach internetu,jeśli ktoś nie ma "swojego"mechanika ,to pierwsze co robi,to przeszukuje opinie w necie

właśnie Mordulec:)

Sam sobie kiedyś nie domknąłem maski.

Przy 70km małe ***...ęcie bo maska rusza uchyla sie na 10cm i dalej niet:)nawet się nie zatrzymałem żeby ją poprawić a na lajcie dojechałem do domu z tym uchyłem:)Jak sie ma japończyka to takie akcje sie zdarzają:)

doszlismy do porozumienia ze on mi zwraca za szybe a ja zalatwiam maske... czyli szykuje sie za miesiac malowanie calego przodu w aucie plus montowanie zderzaka M,halogenow i nadkoli.... :) po wyjzdzie od mechanika wrzuce fotki

szybka do e36 coupe kosztuje 450 z uszczelką wraz z wstawienie ja wymieniałem ostatnio zapłaciłem 32o po znajomości be z uszczelki ja na twoim miejscu bym mu nie odpuścił

No tak ale Załóż sprawe,opłać adwokata itd. to wszystko ciagnie sie w ładne koszta i długo by trwało... ja pracuje w niemczech i nie moge za czesto zjezdzac do PL,a Pan K. mógłby sie uprzec dlaczego wyjezdzajac od niego nie sprawdzilem auta i tak by to sie ciągło i sądze ze nie bardzo bym wyszedł na plus a maska 200zł nie liczac malowania bo ta co mialem tez miala byc malowana wiec jestem stratny 200zł plus 2 wgniotki na dachu ale teraz wiem ze lepiej zrobic wiecej KM i jechać do Brzegu do Majewskiego gdzie jest sprawdzony niz tutaj naprawiac auto i miec z tym problemy :)