Piotr Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Marco ja nie krytykuję tylko wyrażam swój pogląd, żadnej krytyki w mojej wypowiedzi nie ma <bmw_1> uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sakall Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 no i ciagle coś kup sobie najlepiej 325i cabrio i masz BMW jak trzeba albo jak chcesz pojezdzic prawdziwym bmw polecam ALPINA B12(wtedy może wyjdzie ci gaz z głowy!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruebezahl Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Ale czy masz 2 rureczki przy tłumiku końcowym z prawej i lewej strony ?? Ja nominalnie miałem 2 rureczki ale tylko z prawej strony auta a teraz mam 2 z prawej i 2 z lewej zakończone owalną końcówką. bo ty masz chyba nieoryginalny, nawet jak brales z 740 to on musial byc nieoryginalny oryginalny ma pojedyncze 2 rury zakrzywione pod zderzakiem do dolu, tak ze w ogole ich nie widac i wlasnie jak komus pada tlumik w e38, to wstawia zwykle wycina zderzak i wstawia koncowki po co ktos mialby rozwalac sobie zderzak, wycinac ostatnie tlumniki, zakladac koncowki jesli tlumniki bylby zdrowe?? zwykle robi sie to gdy trzeba wymienic tlumnik bo zeby zrobic jak w oryginale to jest wiekszy problem i duzo duzo wiekszy koszt witam Kolegow, wtracajac sie do dyskusji potwierdzam co napisal Olejus. Ja takze zmienilem koncowki, wycielem w zderzaku miejsca na rurki i wystawilem an zewnatrz bo tak mi sie bardziej podoba. Uklad wydechowy jest zdrowy i kierowalem sie tylko wzgledami optycznymi. Gusta sa rozne, kazdy swojego beemerka ksztaltuje wg swojego uznania pozdrawiam Ruebezahl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam, jestem tu nowy i chętny zaczerpnąć tochę informacji na temat E36 rok w przedziale 92-94. Zastanawiam sie nad zakupem BMW E36 mysłałem o silniku 2.0, ale z tego co tu czytam, większość poleca 1.8IS, napewno ma byc to silnik zagazowany, więc teraz bardzo was proszę o wszelkie info i porównania tych dwóch silników, wiem ze spalanie jest podobne ale czy gazu też?? i jak jest z wymiarami auta w 1.8IS jest mniej miejsca niż 2.0 np bagażnik, tylnia kanapa?? Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGNETUS Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2006 Witam, jestem tu nowy i chętny zaczerpnąć tochę informacji na temat E36 rok w przedziale 92-94. Zastanawiam sie nad zakupem BMW E36 mysłałem o silniku 2.0, ale z tego co tu czytam, większość poleca 1.8IS, napewno ma byc to silnik zagazowany, więc teraz bardzo was proszę o wszelkie info i porównania tych dwóch silników, wiem ze spalanie jest podobne ale czy gazu też?? i jak jest z wymiarami auta w 1.8IS jest mniej miejsca niż 2.0 np bagażnik, tylnia kanapa??Z góry dzieki Tomi5 W wymiarach roznicy nie ma, wszystko takie same. Spalanie w IS o wiele mniejsze. Ogolnie silnik IS lepszy, jedyna zaleta 2.0 - 6 garów i ladne brzmienie. IS lepszy pod gaz bo ma aluminiowy kolektor. Kolega ma takiego i smiga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2006 Szkoda tylko ze IS-y tylko 2 dzrzwiowe - do tego nie moge przekonać mojej drugiej połówki, a przy okazji mysłałem też o 2.5 tds, jak to sie sprawuje czy lepsze bedzie 2.0 z gazem, przeglądałem gazey strony i ciężko jest znaleść 2.0 z sekwencją a ze zwykłym troch starch, dlatego znowu jestem zmuszony szukać w 1.8 + LPG mniejsze ryzyko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 nie rozmiem ludzi którzy maja cos do gazu(profanacia)ja mam swoj azagazowana narazie borykam sie jeszcze z paroma problemikami niewrówno mi chodzi na paliwie itp , ale na gaze chodzi super i ma niezłe kopytko e30 320 nie ma szans,ja tam wole zaoszczędzić na gazie i kaske zaoszczedzona wole wydac na wakacje lub pifko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 nie rozmiem ludzi którzy maja cos do gazu(profanacia)ja mam swoj azagazowana narazie borykam sie jeszcze z paroma problemikami niewrówno mi chodzi na paliwie itp , ale na gaze chodzi super i ma niezłe kopytko e30 320 nie ma szans,ja tam wole zaoszczędzić na gazie i kaske zaoszczedzona wole wydac na wakacje lub pifko Ehh tyle co zaoszczedzisz to Ci raczej starczy na pare nowych pikolakow, bez urazy a co do prefanacji to normalne ze tak mowia, ja jestem przeciwko gazie , nikt auta nie robil aby na gazie pozniej nim jezdzic i miec problemy typu na benzynie nie rowno chodzi ... ehh Co do is-a w gazie to slyszalem ze slabo to wyglada :? Takie moje zdanie na ten temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 nie rozmiem ludzi którzy maja cos do gazu(profanacia)ja mam swoj azagazowana narazie borykam sie jeszcze z paroma problemikami niewrówno mi chodzi na paliwie itp , ale na gaze chodzi super i ma niezłe kopytko e30 320 nie ma szans,ja tam wole zaoszczędzić na gazie i kaske zaoszczedzona wole wydac na wakacje lub pifko Ehh tyle co zaoszczedzisz to Ci raczej starczy na pare nowych pikolakow, bez urazy a co do prefanacji to normalne ze tak mowia, ja jestem przeciwko gazie , nikt auta nie robil aby na gazie pozniej nim jezdzic i miec problemy typu na benzynie nie rowno chodzi ... ehh Co do is-a w gazie to slyszalem ze slabo to wyglada :? Takie moje zdanie na ten temat . U niemca, za to że masz instalacje gazową w aucie masz zniżki na OC, bo gaz jest ekologiczniejszy :!: Mało tego coraz więcej niemców sie "gazuje", a przecież niemcy to nie biedny i nie głupi naród :!: W końcu BMW stworzył :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 A POZA TYM TO BMW WYPUSCILO SILNIK Z GAZEM NA PEWNO W E36 1.6 A O INNYCH PRZYPADKACH BMW NIE WIEM <bmw_1> <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pp100 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2006 no niewiem czy na pikolaki za gaz płaciłem ostatnio 2.09 spala mi tak około 15l na 100km paliwo około 3.70 +- spalanie około 12-13l na benzynce 100 km wychodzi mnie około 44,50 a na gazie około 31,35 wieć na 100 km zaoszczędzam około 13 zł a na 1000 130 to jest na pikolaki zwłaszcza,że dosyc dużo jezdze dojezdzam do pracy itp ....więc chyba sie opłaca a z nierówna praca silnika to sie zrobi znajomy ma tez 2.5 e-30 i chodzi mu idealnie jak na benzynce,mocno też sie zastanawiam na swapem silnika 24zaworowego 2.5 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi