Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

witam,słuchajcie jestem przed kupnem nowych wahaczy do swojej e34 i niestety nie wiem jakiej firmy kupić bo jest ich sporo i chce żeby dłużej pochodziły wiadomo polskie drogi jakie są.jakiej firmy byście mi radzili kupić - Dachstein,Maxgear,Teknorot,Hart,Lemforder itp... ?

Gość Mordulec

Nie leć w bezsensowne koszta , dla dziur w naszych pięknych polskich drogach nie ma to kompletnie znaczenia co założysz i jak się wpakujesz w jakiś krater to rozwalisz tak samo Lemfordera , Meyle jak również zwykłego chińczyka ..... odpowiedź jest prosta wymieniaj cały komplet i bierz najtańszego Teknorota :

http://allegro.pl/wahacz-wahacze-bmw-seria-5-e34-88-97r-nowy-stal-i1658417982.html

Kupowałem w Smardzowie w Motohit i latam już na tym 1,5 roku i jest gitara.

A dlaczego napisałem żebyś kupił najtańszy ? bo relacja ceny chińczyka do Lemfordera to 350zł do około 900zł

i tak się wymienia co roku!!! przynajmniej łączniki!! wahacze trochę dłużej wytrzymują:) ja mam jeszcze całe oryginalne bmw, prócz łączników które wymieniłem po kupnie(febi!!))! a co do kupna w smardzowie to moge pogadać z kumplem bo to jego wujka sklep!!! więc jakiś rabacik może nawet da się załatwić (lecz nie obiecuje):):)

Latam na komplecie Teknorota na przedniej osi juz 1 rok-malyna panie.Rewelacyjny stosunek ceny do jakości.Przy takiej różnicy w cenie mógłbym co 2 lata wywalać wszystko z przodu i zakładać nowe-narazie jednak Teknorot jest jaknajbardziej ok.Lemforder boli chyba bardziej niż teknorot przy kontaktach z nietechnologicznymi otworami w drogach.

Lamforder sie zepsul nieoplaca sie go juz kupowac. Meyle/Febi beda lepszym rozwiazaniem ale jak chlopaki pisza, ze skosne zamienniki daja rade to poszla bym jednak za ich rada.

dokladnie w tamtym roku kupilem nowe wahacze lamfordera pojezdzilem moze 4 mies i zaczelo juz napierdzielac :/;/;/ w tym roku zrekenerowalem je w lutym mamy lipiec i jest gitara wiec nie pchaj sie w koszta :)