piotrunio89 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 witam koledzy,mam problem z silnikiem w swojej bmce e34 1990rok silnik 2.0 12v 95kw.otóż opisze cała sytuacje co się dzieje;codziennie rano odpalam auto jadąc do pracy i otóż odpalam je auto odpala bez problemu od pierwszego strzału i po chwili zaczynam ruszać i czuje jak auto się dławi i szarpie otwieram drzwi i patrze z tyłu i delikatnie widać jak leci niebieski dymek z tłumika po chwili dodaje gazu do około 1500-2000 obr. i czuje jak silnikiem buja,chwile przytrzymam na gazie i po chwili już jest wszystko dobrze i ładnie pracuje,dzieje mi się tylko z rana jak odpalam jak długo stoi.co to może być ?dodam że mam gaz sekwencja,silnik mam raczej zdrowy od wymiany do wymiany oleju mi ubywa na miarce 3-4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Niebieski dymek, ubywanie oleju - wskazuje to na spalanie oleju silnikowego. Albo uszczelniacze wywalone i olej dostaje się przez prowadnice albo pierścienie tłokowe do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 strawiam na zapieczony pierscien na ktoryms z cylindrow - zmierz cisnienie na cylindrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 spalanie oleju to raczej odpada,dzieje mi się to przez chwile jak auto odpalę i jak długo postoi czyli jak jest bardzo zimny silnik,a dymek jest taki leciutko niebieskawy,może to być coś paliwem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Auto zimne odpala się na benzynie, a nie zimne gazuje na szambie Może przez noc olej dostaje sie do cylindrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi