Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Czarna lista - Allegro, ebay, forum i inne

tazunio

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jako, ze mam ostatnio nieprzyjemnosc walczyc z jednym oszustow z allego i w mojej przeszlosci spotkalem jeszcze jednego (nistety nie pamietam nicku i nie mam go - jakims cudem - w historii), postanowilem zlozyc taki temat aby moc chociaz troszke zabezpiezcyc zakupy w sieci...

negatywy/pozytywy to czesto malo aby zdecydowac czy warto cos kupic...

a wiec, proponuje wklejac tutaj nicki osob z ktorymi mial ktos problem (najlepiej z krotkim opisem "akcji") i dobrze by bylo aby taka liste osob kopiowac, aby zawsze na ostatniej stronie byla aktualna

przyklad:

Allegro:

- mamabi (nick) - brak kontaktu (opis),

- puppa - nie wplacila pieniedzy,

.

.

.

Ebay:

-...

.

.

.

Forum maxbimmer (lub inne):

-...

.

.

.

swoj przypadek opisze po skonczonym sporze, bo wybieram sie osobiscie do "cfaniacka"

• 3 tygodnie później...

a wiec,

Allegro:

- igagozdziewska, przy kupnie kol sprzedajacy nie wspomnial, ze 4 sa krzywe a 2 maja pekniete bebny :x

-

-

-

-

Ebay:

-...

-

-

-

Forum maxbimmer (lub inne):

-...

-

-

-

• 3 lata później...

Allegro :

nick: michus94_02

- wpłacona kasa przez płatności allegro 11.10.2014 do dziś przesyłki ani zwrotu kasy

- gościu się tłumaczy dziecko chore,za kilka dni mówi adres na paczce nie czytelny i wróciła,potem paczka wysłana,potem chyba wysłana itp. "gubi się w ściemach"

- pisanie i telefony nic nie dały...

Forum BMW5er

nick:ryszard86

Kupiłem felgi,bez opon żeby była jasność.Jedna naprawiana tak niechlujnie że nie było sposobu nie zayważyć a on o tym nie wspomniał.Musiałem dawać do spawania.Gdy napisałem do niego na PW,tak mi odpowiedział,treść oryginalna z mojej PW:

"Serio naprawiana? Szczerze to nie zauważyłem tego, przepraszam, jeżeli byłbym świadom na pewno bym wspomniał":mad:

Allegro :

nick: Ostenburg_pl

Ponoć likwidowana hurtownia części,oferowali na połowę ceny dużo części do aut.

Zamówiłem za pobraniem tarcze trw i dobrze zrobiłem.Paczki brak oraz kontaktu przez allegro i telefon ze sprzedającym również.

Teraz tak zacznę kupować wszystko za pobraniem.Drugi raz w przeciągu miesiącu mam lipę z allegro np.czujnik abs idzie już miesiąc i jestem kasę w plecy.Dobrze,że tarcze wziąłem za pobraniem.

Co z tego,że dałem negatywa i założyłem spór jak to gó*no da ! Allegro schodzi już na psy lolol