Tomski Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Dobry temat - ja jeszcze przed wymiana Ale aktualnie jezdzi na syntetyku 5w30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Jak kupiłem auto e39 M57 zalany był jakiś castrol 0W40 tak twierdził poprzedni właścicieli tak była naklejka ( pewności nie mam ) przebieg 223 tyś (niby) Olej wymieniałm u Majewskiego Powiedział że jest jedna opcja a zarazem najlepsza to Mobil max life 5W30 i taki mi zalał . 0w40 podobno się nie nadaje Opinie są różne ja przejechałem na tym mobilu już 7 tys i nawet 1mm nie zszedł z bagnetu tak więc myślę że jest ok Najlepiej zadzwoń do Majewskiego koleś jest naprawdę spoko na pewno ci to wszystko wyjaśni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Mobil 1 ESP Formuła 5W/30. 100% syntetyk, olej w najnowszej technologii produkcji. Dostępny tylko w bańkach 5 l czyli rozlewany jesy chyba w Belgii a nie jak wiekszość czwórek na rynek polski w Gdańsku czy gdzieś tam. Spełnia norme BMW LL-04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Polecam mobila zdecydowanie. Od 30 tys. jeżdżę na mobilu 5w50 i nie ubywa ani milimetr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dziektarz Opublikowano 14 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Witam, pierwszy raz mam diesla i nie wiem jaki olej zalać, każdy mechanik promuje swój warsztatowy i różne klasy lepkości i jakości.Mój samochodzik ma 290yś/km przebiegu oryginalne, nie cofane na 100%, silnik chodzi bdb, moc 193km, wycięte 4 katy i zrobiony przelotowy ukł.wydechowy, turbina zregenerowana. Znam jej całą historie odkąd przyjechała do polski 6 lat temu i nie była katowana. Proszę o pomoc jaki olej wybrać: syntetyk, czy pół, jaka klasa lepkości i firma, wiem, że każdy ma Swoje zdanie na ten temat, ale proszę o możliwy złoty środek. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Jeśli chodzi o silnik w autku 530D polecam dwa oleje. W tradycyjnym silniku olej 5W30 norma może być BMW LL-04, LL-01znaczenia tego aż tak wielkiego nie ma bo to dobre i sprawdzone silniki. Ja bym jednak polecił tuta wybór oleju silnikowego w klasie 0W40 i normą BMW LL-01. Doskonałe oleje jedne z lepszych na rynku robi firma Millers Oils olej XF Longlife 0W40 macie wokół Wrocławia wielu sprzedawcó tego oleju a w Świdnicy jest siefdziba wyłącznego importera. Olejem o jeszcze wyższej klasie , lepszej bazie klasifikowanego jako jednego z najlepszych na świecie jest Amsoil European Car Formula 0W40 Full-SAPS Możecie również zwrócić uwagę na innowacyjny produkt Millers Oils który ma w swoim składzie nanocząsteczki redukujące tarcie ale to olej w klasie lepkości 5W30, to olej Millers Oils EE Longlife 5W30 C3. Pozdrawiam Piotr Dziektarz Oleje silnikowe, Fuchs, Millers, Amsoil - ZmienOlej.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor1987 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 tez sie wypowiem na temat testow ostatnio ogladajac w necie ruskow i to panow ktorym nie zalerzalo na promowaniu swoistych spraw ;p ale najlepiej wypad olej z tych tutaj nam znanych to motul 8100 ,podobno bmw zacznie,albo zaczela wspolprace z shelem a on wypadl bardzo zle ogolnie kazdy znany prowadzi do szybkiego zuzycia. ogolnie wedlug tych co ogladalem the best olej to BARDAHL z usa na allegro prawie nie dostepny ale mocno zastanawiam sie nad milersem znanym w pl motosporcie,ale to dopiero przy nowym sercu bedzie dopieszczanie i glaskanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor1987 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 z reszta nie chodzi o srodek ale o sam castrol . moim i jak wiekszosci ludzi oleje sa tak za***iste zeby jak najszybciej i skutecznie roz********c silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi