tomasz38& Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam. Mam problem z przegrzewaniem sie silnika i spadkiem mocy jak wskaznik dojdzie do gornej granicy lub do czerwonego pola.dzieje sie to podczas jazdy na postoju temperatura opada.jestem wlascicielem bmw 318tds od zaledwie tygodnia.wybralem sie z rodzina w gory i odrazu problem.prosze o pomoc co jej moze dolegac?plyn i olej w porzadku,nie kopci.czy to pompa wody?szukam kogos znajacego sie na rzeczy z woj.Lodzkiego.z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam. Mam problem z przegrzewaniem sie silnika i spadkiem mocy jak wskaznik dojdzie do gornej granicy lub do czerwonego pola.dzieje sie to podczas jazdy na postoju temperatura opada. W beemkach wskazówka temperatury ma być pionowo , jak leci na czerwone to lipa Z tego co napisałeś to najpewniej coś nie teges z pompą wody , ostatnio Bawara z GZtu miał takie same przeboje na zlocie w PNW .... jak rozmontowali na warsztacie to wirnik pompy się rozsypał niestety jakoś tak dziwnie BMW sobie wymyśliło że wirnik jest plastikowy i te pompy lubią siadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi