probin Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Wymieniałem wczoraj filtr kabinowy i okazało się że grzeje mi się wtyczka (raz łączy raz nie łączy) i przewody zasilające "miecz" - czyli te dwa dolne. Wygląda na to że jest słaby styk i dlatego jest już okopcony jeden z "pinow" Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Skoro grzeje się wtyczka to ewidentnie problem ze stykiem jest w niej.Jeśli wcześniej wszystkie 4 biegi dmuchawy pracowały bez problemu i reagowały na przełączenia to rozebrałbym obudowę miecza i zobaczył czy okopcenie sięga dalej za wtyczkę-może porobiły się zimne luty na tranzystorach.Styki na jednym zdjęciu od strony miecza widać zielony osad?same styki przelecieć papierkiem ściernym i psiknąć elektrosolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 U mnie się zrobiła podobna historia ale trochę wyżej nad wtyczką przewód tak jakby w izolacji uległ biodegradacji .... tzn raz styka raz nie styka i chwilowo latam bez nawiewu bo nie ma sensu go włączać ale coś muszę wykombinować , tylko za bardzo nie wiem co , sztukować 5cm przewodu ? przekładać nową wtyczkę ? tylko skąd taką wziąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Przejrzałem miecz w środku, poprawiłem luty na zasilaniu, potraktowałem wtyczkę elektrosolem - problem pozostał, grzeje się jakby mniej, niestety dalej jak ruszę tym przewodem to dmuchawa staje - nie jest to już takie jak było na początku ale jest. Podejrzewam że problemem jest ten pin w mieczu, wygląda on tak jakby schudł przez te lata , prawdopodobnie dlatego poprzednik przelutował całą tą wtyczkę. Co prawda mam dawcę - wtyczkę z mojego egzemplarza poglądowego (http://www.maxbimmer.pl/threads/12841-probin-e34-5?p=155095#post155095) ale to chyba nie jest najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 (edytowane) może kabelek gdzieś w środku jest przepalony??? trzeba może wymienić cały?? niewiem czy dobrze mowie. jak coś to mnie poprawić!!! Edytowane 23 Czerwca 2011 przez Dyziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi