swistek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Witam.Jestem nowy i potrzebuje pomocy lub porady w jaki sposob moge zapobiec przedostawaniu sie wody (drzwi kierowcy) do srodka.Wczoraj zabralem sie do roboty wyjalem fotele,tylna wykladzine i masakra!!!(pelne wiadro wody)przednia wykladzine odgiołem tak aby wybrac cala wode ze srodka;pokaze zdjecia [ATTACH=CONFIG]15022[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15023[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]15024[/ATTACH] Woda przedostaje sie dokladnie na samym progu,sprawdzalem uszczelki i wygladaja na dobre.Co moge zrobic zeby uszczelnic drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 po pierwsze bys sie przywitał w dziale powitania a po drugie to to chyba przypadłość e46 ze drzwi pasazera u ciebie kierowcy przeciekaja u mnie tez cos takiego było wymien uszczelke na oknie i problem zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 No to WITAM :)jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Uszczelke na oknie???czy ma to zwiazek z przeciekiem na progu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 wlatuje za duzo wody przez uszczelke przy oknie i leci wewnatrz dzwi jak jest za dużo to leci po tapicerce i spływa właśnie tak jak pokazałeś ja to zrobiłem taka mata specjalna zakleiłem ta dziurke na drzwiach co mi po niej ciekło do srodka taki półśrodek sciagnij tapicerke z drzwi i lej wode po zewnetrznej stronie okna(od dworu) i patrz co sie dzieje z woda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 wlatuje za duzo wody przez uszczelke przy oknie i leci wewnatrz dzwi jak jest za dużo to leci po tapicerce i spływa właśnie tak jak pokazałeś ja to zrobiłem taka mata specjalna zakleiłem ta dziurke na drzwiach co mi po niej ciekło do srodka taki półśrodek sciagnij tapicerke z drzwi i lej wode po zewnetrznej stronie okna(od dworu) i patrz co sie dzieje z woda dziekij wielkie jokey!ide dzialac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Uszczelka na oknie przepuszcza za duzo wody dokladnie tak jak mowiles;zlokalizowalem dokladne miejsce przecieku i raczej zakleic sie tego nie da,nowa uszczelka musi byc i tyle...dziekij jeszcze raz za help:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 no sie wie mam rok betę trochę znam jej boleści za ile znalazłeś uszczelke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistek Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 hehe moja od trzech lat nic nie bolalo...do tej pory;czujnik parkowania padl bo piszczy caly czas i termometr pokazuje mi -40 i+40 wszystko razem sie zebralo do kupy.Uszczelki nie kupilem bo gosc w sklepie z czesciami stwierdzil ze tylko servis bmw albo szrot bo nie da rady zamowic nie wiem???ale kupilem czarny silikon , pojechalem po listwie przy zamknietae szybie i zrobilem test UDALO SIE zalatwic usterke:)Jutro proboje zdemontowac tylny zderzak i zobacze o co kaman z czujnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 pokaz zdjęcie jak zrobiłeś z ta uszczelka normalnie Ci okno działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistek Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 nie chcialo sie otworzyc,ale naciąłem nozykiem do tapet i szyba zeszła na doł po czym znowu silikon ,tyle ze przy otwartym oknie i zamknąłem dopiero po paru godzinach;poki co jest dobrze bo sie woda nie leje,ale bede pilnowal zeby problem nie wrocil(nie wrzucam foty bo i tak nic nie widac)...a przy okazji masz moze namiar na temat ,,jak zdemontowac tylny zderzak z czujnikami''? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 nie chcialo sie otworzyc,ale naciąłem nozykiem do tapet i szyba zeszła na doł po czym znowu silikon ,tyle ze przy otwartym oknie i zamknąłem dopiero po paru godzinach;poki co jest dobrze bo sie woda nie leje,ale bede pilnowal zeby problem nie wrocil(nie wrzucam foty bo i tak nic nie widac)...a przy okazji masz moze namiar na temat ,,jak zdemontowac tylny zderzak z czujnikami''? ...w tym temacie ja jestem na bierząco Odkręcasz nadkola, następnie od spodu 2 śruby, które trzymają belkę razem ze zderzakiem. Delikatnie ciągniesz do siebie, wypinasz wtyczki od czujników i wtedy już spokojnie zdejmujesz zderzak. Do belki przymocowany jest on za pomocą spinek, które widać po zdemontowaniu listew ozdobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistek Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Dziekuwa Jaro jak tylko przestanie padac to ide działac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi