GrinarnE30 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witajcie, mam problem. Ponieważ kupiłem sobie tube 1000W blaupunkt i mam wzmacniacz, + 2 głośniki 240W. Wszystko podłączyłem i nie działa wzmacniacz, tzn nie pali mi się kontrolka i tuba też nie działa. Bezpieczniki są okej. Jest jakaś możliwość sprawdzenia czy ten wzmak wogóle działa, bo ja nie mam zbytnio u kogo sprawdzić. Chodzi mi o to czy można go podłączyć do akumulatora? Już nie mam do tego nerwów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrinarnE30 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 pODLACZYLES TAKI CIENKI KABELEK ? "REMOTE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrinarnE30 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Tak jest podłączony. sprawdzałem juz ten kabel REM to każdego gniazda w radiu... tzn. do każdego niebieskiego jakie tam było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 sproboj zrobic mostek na kablach zasilajacych wzmacniacz. powinienies tam miec 3 wejscia: na +, na - i impuls z radia. sproboj podlaczyc mase (tylko sprawdz czy napewno masa jest bo w niektorych miejscach moze nie byc), potem podlacz kabek od plusa i zmostkuj go z tym wejsciem na impuls. jak to nie pomoze to moze byc wzmak trefny albo odlaczyly sie te same kable od tych wejsc tylko z drugiej strony- pod obudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrinarnE30 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zrobiłem tak i nic. Dziwne, bo tydzień temu rozpakowałem wzmacniacz z pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa99 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 posprawdzaj probowka kable wszystkie od radia musi byc ktorys od bobudzacza tzn musi wychodzic z niego prad a do niego podlaczony ten niebieski cienki od kabli.Tylko niepamietam czy na wyloczonej stacyjce a radio wlaczone albo na odwrot sprawdz dwa sposoby musi dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 posprawdzaj probowka kable wszystkie od radia musi byc ktorys od bobudzacza tzn musi wychodzic z niego prad a do niego podlaczony ten niebieski cienki od kabli.Tylko niepamietam czy na wyloczonej stacyjce a radio wlaczone albo na odwrot sprawdz dwa sposoby musi dzialac ale jak probowal juz ropbic mostek z plusa to moze byc cos ze wzmakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Ja bym jeszcze sprawdził czy masz mase i plus na kablu przy wzmaku. Jeśli masz to piec do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi