mirasextra Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Witam Podczas wymiany filtru powietrza zauważyłem przeciek w okolicy kolektora. Rok temu demontowałem kolektor, gdyż sprawdzałem czy posiada klapki, okazało się ze nie ma. Prosze o podpowiedz co to za przeciek skad mógł się wziąc oraz czy jest to groźne i stanowi problem. Próbowałem dokręcić mocniej sruby od kolektora i jedna z nich zerwałem. Nie wiem co dalej z tym zrobić. Czy sciągać kolektro, wymieniac uszczelki i co z tą śrubą, pewnie czesć z gwintem została w głowicy... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 ale z tego co widzę to ty masz wersję przdelift ??? a tam klapek nie było , wycieki to rzecz normalna z turbo , przez interculler do kolektora w niejszym lub większym sropniu , a tę śrubę (musisz wykręcić kolektor wywalić resztki gwintu, śruby i założyć nową , ponieważ kolektor musi być szczelny !!! w innym razie , auto będzie Ci podkapcać , mniej mocy , i większe spalanie ) :2bacik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirasextra Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 ale jak wyjąc te srube skoro jest zamocowana do kolektora i nie ma mozliwosci wyjecia. Jest w kolnierzu i wysuwa sie tylko okolo 3 cm i blokuje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Weź wiertło o średnidy śruby ale nie lisząs gwintu tak więc jak masz śrubę nie wiem 8mm wiertło weź 6mm i przewierć a potem już wystarczy wyskubać pozostałości i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 a jak śruby są niewyciągalne to zetnij jej łeb , kolektor powinien zejść a resztę wykręcisz kombinerkami , jak by tak poszło to mniejszy kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi