piotrunio89 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 witam słuchajcie posiadam bmw e34 1990r 520i 95kw 12V klimatyzacje posiada otóż nie mogę w niej znależć filtra kabinowego (czy wogule on posiada) ostatnio chciałem wymienić filtr kabinowy,z tego co mi wiadomo to znajduje się on tuż przy nagrzewnicy,rozebrałem schowek i te dalej osłonę górną i boczną w komorze schowka później odkręciłem podłużny dekielek z boku nagrzewnicy ale tam za tym dekielkiem była nagrzewnica klimatyzacji,czy wie ktoś może coś na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Wejdz na stronę filtrona i tam z tego co pamiętam były schematy jak wymienić konkretny filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Dobrze szukałeś ale jeśli nie ma to albo był i ktoś wywalił nie wsadzając nowego albo nie było wcale co też jest możliwe i nie ma znaczenia czy jest klima czy też nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 jeśli nic nie było grzebane ani wymieniane to otwórz schowek po stronie pasażera i zobacz czy jest stosowna informacja o tym czy to e34 jest ohne filter -bez lub mit filter -z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FranzMaurer Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 jeśli masz wersje z klimą to filtr kabinowy powinieneś mieć POD SCHOWKIEM. z tego co wiem to jest sporo kombinowania z rozebraniem tego dziadostwa. sam ostatnio chciałem zmienić u siebie.. ale spasowałem z tematem i teraz woże go w bagażniku. a na marginesie to cześć wszystkim - bo to mój pierwszy post tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 byłem na stronie filtrona i napisane jest że do mojego modelu idze filtr kabinowy,tylko gdzie go szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 rozebrałem dziś znowu schowek od nowa i wszystko co w komorze schowka możliwe, wyjąłem też podłużny komputer który się znajduje za nagrzewnicą i niestety nie znalazłem filtra pyłkowego a według katalogu do mojej bmki idzie ten filtr i wszystko się zgadza w katalogu.może on się znajdować od strony kierowcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FranzMaurer Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 hmmmmm może jednak masz wersje bez filtra ? sprawdź sobie ten link http://www.justanswer.com/bmw/1ob70-change-interior-cabin-air-filter-1992-bmw.html masz tu pokazane co i jak - tym razem powinno się udać. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=1&ktlg_lang=9&ktlg_01_fzart=1&ktlg_01_fzkat=0&ktlg_01_mrksl=6&ktlg_01_mdrsl=19&ktlg_01_modsl=901&ktlg_subpage=02 z tego wynika, że filtr kabinowy był zarówno w wersji z klimą jak i bez niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_91 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Rzucę później okiem u siebie i dam znać gdzie się znajduje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 sciagasz schowek,sciagasz z lewej oslone tunelu, sciagasz nutel z nadmuchu, za tunelem jest wielka zaslepka i tam jest filt to jest instrukacj do mojej e34: http://www.filtron.pl/katalog/instrukcje/1031k.pdf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Kosa umie odrazu za nagrzewnicą znajduje się ten komputer i jest on wsuwany i nie ma żadnej pokrywki białej od filtra kabinowego,na zdjęciach wyraźnie jest widać że tam znajduje sie filtr odrazu za nagrzewnicą a umie nie ma.jak to jest możliwe że według katalogu do tego rocznika i modelu idzie i wszystko się zgadza a umie tego filtra nie ma nawet miejsca na niego nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 jak masz to rozgrzebane zrob foto, moze w e34 m20 jest gdzies w podszybiu od przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_91 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 U mnie jest dokładnie wedle instrukcji zamieszczonej powyżej, więc za wiele tu nie pomogę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 przed kompem nie widzisz takiej zaslepki ? http://www.bmw4life.com/microFilter.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 nie u mnie tej białej(jasnej) zaślepki nie ma przed komputerem co widać na zdjęciu.wychodzi na to że mam wersje bez filtra pyłkowego co jest bardzo dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 w wolnym czasie rozbiorę schowek,zrobię fotkę i wstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 wychodzi na to że mam wersje bez filtra pyłkowego co jest bardzo dziwne To nie jest dziwne to jest zupełnie normalne, napisałem Ci wcześniej że nie ma znaczenia czy jest klima czy nie, filtra być nie musi i nie ma się nad czym zastanawiać, nie masz i koniec, zapewniam Cię że zrobienie zdjęć nic nie zmieni ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody_91 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Lucius ma racje, nie w każdym aucie występuje filtr kabinowy, więc i u Ciebie może go nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolor0 Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Witam! Chciałbym dołączyć się do tematu ,który od 2 lat jest nie odświeżany , jednakże mam pytanie odnośnie mojej E34 2,0 24V przeglądałem różne fora oraz widziałem dużo zdjęć wnętrza gdzie powinien znajdować sie filtr kabinowy, zabrałem sie dzisiaj za rozbieranie auta i zobaczyłem ... nic, i tu moje pytanie czy wogole jest możliwość ,żebym nie posiadał filtra kabinowego? Mam wersje z klimatyzacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi