Bax44 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Witam Wszystkich uzytkownikow.<bmw> Posiadam BMW e39 530d (2001r) po lifcie 194km 410Nm (manual) Chciałem zapytac a w szczegolności się doradzić na teamt chipa Interesuja mnie 2 firmy i czy ktos wie cos wiecej o nich, lub slyszał C-Tronic ? Jetronic ? wszystko we Wrocławiu. Która firme wybrac, i jaka jest prawda z autem po chipie, ?? Slyszalem wiele opini na ten temat (dobre ja i zle) zle: wyzyłowany silnik, szybie zuzycie materialow, czeste wizyty u mechanika dobre: super elastycznosc, mniejsze spalanie, widok kierowcow ktorzy maja to samo auto z tym samym silnikiem a zostaja w tyle :bry: Oczywiscie interesuje mnie racionalna moc ze 193km -- 230 max 410Nm - 490 max Prosze o komentarze i wielkie dzięki z gory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 http://www.ecuproject.pl/ ja robilem tutaj wirusa i niedlugo bedzie kolejna korekta jak wtryski beda juz w aucie masz manuala wiec nm mozesz spokojnie wiecej sobie dmuchnac :)happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Ja robilem chipa w Pleszewie, ale Ty sie udaj do Wrocka Moje autko ma juz od roku zrobiony program, spalanie praktycznie bez zmian, nic sie nie psuje. Musi byc zrobiony z glowa i tyle, z reszta chlopaki tez robili w Dynosofcie i Jetroniku swoje Beemy i sa zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Ja polecam Jetronic, tam robiłem. Latam jakies 2 lata i do tej pory wszystko OK. Bogdan wie co robi, napewno nie zaszkodzi silnikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Tylko nie C-Tronic z Zernik Wrocławskich bo to by bylo jak byś kupił chipsa z alledrogo.Gościu (Adam) nie wie co robi znam go osobiście,wgrywa gotowce pelna kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darioital Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 http://www.ecuproject.pl/ ja robilem tutaj wirusa i niedlugo bedzie kolejna korekta jak wtryski beda juz w aucie masz manuala wiec nm mozesz spokojnie wiecej sobie dmuchnac :)happy_bmw Kto Ci to stroi: Miras czy Daniel.Dobrze wiedzieć kto ogarnia tak dobrze temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 http://allegro.pl/show_user.php?uid=6876288 ja robiłem u tych gości ok 2lata temu , przejechłem ok 45tys ,zapłaciłem wtedy 600zł a czemu tak tanio , ponieważ mają hamownie drogową . problemów z autem nie mam , spalanie spadło i to sporo ok 0.8l/100km moc podniosłem o 27Km i 80Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Kto Ci to stroi: Miras czy Daniel.Dobrze wiedzieć kto ogarnia tak dobrze temat Miras stroi fury Daniel przygotowuje do strojenia wklada turbo cooler wydech itp jest on od strony mechanicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Dzieki Panowie za odpowiedzi, Bardzo sie przydaly szczegolnie ze autko po chipie nawet 2 lata smiga bez problemow. (oczywiscie przypuszczam ze z szanowaniem auta czyli wys. obroty po rozgrzaniu, a po szybszej jezdzie studzenie turbiny na wolnych obrotach) ? Głownie obawiam sie problemu z wtryskami, i turbina. Choc jak mi wiadomo i sprawdzilem to silnik mam miodzio. Z czasem postaram sie wrzucic zdjęcia mojej BMW I jak na nowego uzytkownika przystalo to witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 A co do C-Tronica zapomnialem dodac, dzonilem dzisiaj wiec: 900zł chip + hamownia przed i po 3 godzinki roboty daja gwarancje wzrost mocy: 25km i 70Nm Dodtakowo jak ktos chce sprawdzic dokladnie auto to diagnostyka 250zł Jednak jeszcze zadzwonie do Jetronica i Dynosofta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Dziwne jak dla mnie ze powiedzial Ci, jaki bedzie wzrost parametrow. Ja jak zadalem takie pytanie to koles mi odpowiedzial bardzo wymijajaco, przede wszystkim nie wiesz ile masz konkretnie koni, a ile sie rozbieglo a od tej wartosci sie robi chipa, a nie od tego co bylo napisane w katalogu producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 http://www.44tuning.pl/ zajrzyj tutaj w celu rozpoznania w temacie, znajdziesz tutaj w "Katalogu przyrostu mocy" wyniki jakie chłopaki uzyskali w wielu róznych modelach m.in w BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLaBeK Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja polecam Jetronic, tam robiłem. Latam jakies 2 lata i do tej pory wszystko OK. Bogdan wie co robi, napewno nie zaszkodzi silnikowi. Popieram wypowiedź Foresta korzystałem z usług Bogdana, naprawde konkretny facet. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Dziwne jak dla mnie ze powiedzial Ci, jaki bedzie wzrost parametrow. Ja jak zadalem takie pytanie to koles mi odpowiedzial bardzo wymijajaco, przede wszystkim nie wiesz ile masz konkretnie koni, a ile sie rozbieglo a od tej wartosci sie robi chipa, a nie od tego co bylo napisane w katalogu producenta. ma zrobiony gotowiec i tyle tym temacie moje auto bylo strojone ponad 5h bo pierwszy raz trafil im sie tak zywy egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Twoj to jest wiecej jak zywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Twoj to jest wiecej jak zywy haha nie dlugo bedzie narwany jestem w trakcie szukania wtryskow z 535 twin turbo a co do tematu lepiej zaplacic pare zloty wiecej i miec gwaracje na to co wykombinuje tuner .i najlepiej powiedz jemu na samym poczatku jak lubisz jezdzic dolem czy gora to napewno zrobi cos dobrego pod twoje widzimisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Dzięki jeszcze raz, wiec jestem zdecydowany tylko jeszcze pozostaje sie umowic. A co powiecie jeszcze na temat dymienia ?? jak wiadomodiesel lubi puscic dyma. Autko sprowadzilem z niemiec wszystko bylo ok. Niestety glownie moja jazda sprowadza sie do jazdy po miescie wiec po 2 miesiacach pojawilo sie dymienie, jak dla mnie nie wyglada to w ogole. Dlatego wymienilem odme, wywalilem kata, - wszystko wrocilo do normy jednak znow pojawia sie dymienie przy zrzuceniu z biegu na wyzsze obroty oraz przy docisnieciu mocno gazu?? cos jeszcze mozna na to poradzic ?? czy poporstu diesel tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Małe bączki to raczej norma. Ja też tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 zaslepienie egru czesta jazda po miescie zawala ten zawor ;p kazdy disel kopci ja mam smuge po 3 tys jak grobo depcze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Kolejny wątek o jaki mam pytanie to: Co można zrobic jeszcze w dieslu by poprawic moc i charakterystyke pracy?? - wywalenie kata, czyszczenie egr, pompa paliwowa, filtr paliwa, - chip juz grubsza sprawa jest wymiana turbo na wieksze ale liczylem orientacyjnie to wychodzi lekko z 5-6 tys. zeby to zrobic tak na ok. (wiadomo mozna wiecej) Ale chodzi mi o rzeczy tansze, ale takie ktore przyniosą jakis efekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Z takimi pytaniami to do Edu...on tu jest kreatorem mocy :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Z takimi pytaniami to do Edu...on tu jest kreatorem mocy ...i sportów ekstremalnych:dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Trochę odswieze moj stary post I mam pytanie do was co sadzicie o BLOW-OFF ?? czy ktos miał z tym styczność?? czytalem opinie, to nie ma on zadnych minusow... http://allegro.pl/zawor-upustowy-blow-off-bov-hks-style-ssqv-nowy-i1885031348.html (ZAWÓR UPUSTOWY BLOW OFF STYLIZOWANY NA HKS SSQV) - czy tego typu blow off nie jest jakims chińskim badziewiem?? http://allegro.pl/blow-off-zawor-upustowy-pro-racing-bov-4-gratis-i1920808578.html http://allegro.pl/blow-off-zawor-upustowy-pro-racing-bov-3-i1914786106.html Jkaie firmy Wy polecacie? na co nalezy zwrocic uwage przy montazu itp. ?? za wszystkie odp. z gory dzieki ps. czy jest mozliwosc montowania tego w dieslu ?? Edytowane 7 Listopada 2011 przez Bax44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 W dieslu jest to stosowane tylko jako bajer. Montaz to male wyzwanie dlatego, ze w silniku benzynowy praca zaworu steruje przepustnica w dislu jej niemamy. Mozna zastosowac jakis bajer aby blow off sie otiweral po poszczeniu nogi z gazu ale musi to byc tak ogarniete aby auto nietracilo mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 kiedys gadalem z goscie ze wlasnie wieksze wyzwanie bo trzeba troche pracy zeby zawor otwieral sie w czas gosciu krzyknol tak na gotowo 1050 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi