probin Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Pytanie do znawców lub posiadaczy v8 Czy silnik M60 wytwarza aż tyle ciepła że wszystkie elementy pod maską są bardzo ciepłe żeby nie powiedzieć gorące: serwo, kielichy, zbiorniczki wspomagania, spryskiwaczy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Gorące - to takie dość ogólne stwierdzenie , trzeba by porównać przy okazji na jakimś spocie Moim zdaniem tam musi być ciepło 13L płynu chłodniczego , 8L oleju i silnik który zajmuje sporo miejsca a do tego visco które w korkach się załączy niczym startujący odrzutowiec powoduje że wszystko się solidnie nagrzewa Ale to zagrzało Ci się do tego stopnia że np nie idzie utrzymać ręki np na serwie dłużej niż kilka sekund ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Ale to zagrzało Ci się do tego stopnia że np nie idzie utrzymać ręki np na serwie dłużej niż kilka sekund ? No skóra nie zostaje na nim ale niezbyt miło jest trzymać tam dłoń dłużej niż kilka sekund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Teraz latałem po mieście i specjalnie otworzyłem maskę ..... przyjemne w dotyku nie jest ale raczej to normalne że tak się to zagrzewa wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zupełnie normalne, temperatura jest pod maską dość wysoka i to bardzo szybko, kilka minut i można grzać zupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Normalnie ja mam uczucie goraca juz metr od autka Silnik wielki jak od "Kumbajna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 u mnie choć to nie M60 to gorąco jest po stronie kolektora wydechowego i pokrywa rozrządu zwłaszcza nad łańcuchem.Okolice górnego węża chłodnicy,sama przepustnica.Tam ma być ciepło.Ręka ze 3sek.bo potem parzy więc w M60 pewnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 No i w pizdu.............wylądował. Właśnie odebrałem osłonę chłodnicy i co się okazało że mam zamontowaną za małą chłodnicę. Zamiast chłodnicy o wymiarach 650X439X40 jest zamontowana ta od wersji bez klimy czyli: 550X439X32. Może dlatego tak gorąco jest pod maską? I co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Wrzuć fotkę jeszcze śmigła wentylatora , bo sama chłodnica raczej nie spowoduje większej temperaturki w komorze silnika bo to raczej termostat decyduje o wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
probin Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 No ale jak przed chłodnicą wody masz chłodnicę klimatyzacji to przepływ świeżego powietrza jest zaburzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Myślę że tutaj istotniejsza by była osłona / tunel plastikowy na chłodnicy .... mimo wszystko to sporo pomaga w odprowadzeniu przez Visco ciepłego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi