Kamcio Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Niektóre miały czujnik deszczu, akurat u Ciebie go brak. A co do dziennych to nie ma możliwości ich ustawienia w inny sposób niż Ci zakodowałem Chyba, że skorzystarz z zewnętrznego modułu dostępnego na allegro, który odpala dzienne dopiero po odpaleniu silnika. Ale to już trochę rzeźba. TAGFAHRLICHT_ECE służy do tego, żeby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki w pozycji włączonych świateł mijania wszystko zgasło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ustawić dzienne oraz normalne światła aby świeciły po przekręceniu kluczyka na 2 pozycję, a po zgaszeniu silnika gasły? można, robiłem ostatnio klientowi tak że jak wyłączy silnik to światła gasną bez wyłączania świateł pokrętłem, włącza zapłon i światełka się zapalają, dobre dla zapominalskich. ale moim zdaniem i tak lepiej dzienne mieć. I drugie pytanie, czy można w E46 z 2001r po lifcie ustawić automatyczne przełączanie między xenonami a dziennymi - ma toto czujnik zmierzchu? jak masz czujnik zmierzchu to samo będzie się przełączać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJE46 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Szkoda, ale dzięki w każdym razie Kamcio : chyba czujnik zmierzchu, deszczu raczej mam Edytowane 15 Lutego 2013 przez JJE46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 można, robiłem ostatnio klientowi tak że jak wyłączy silnik to światła gasną bez wyłączania świateł pokrętłem, włącza zapłon i światełka się zapalają, dobre dla zapominalskich. ale moim zdaniem i tak lepiej dzienne mieć. Grzesiek, chodzi o to, żeby dzienne po zgaszeniu silnika gasły, a ta opcja o której mówisz to TAGFAHRLICHT_ECE, czyli po przekręceniu stacyjki w pozycję 2 światła będą świeciły czy tak czy tak. W pozycji 1 będą nieaktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJE46 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 można, robiłem ostatnio klientowi tak że jak wyłączy silnik to światła gasną bez wyłączania świateł pokrętłem, włącza zapłon i światełka się zapalają, dobre dla zapominalskich. ale moim zdaniem i tak lepiej dzienne mieć. Będzie to śmigać razem z dziennymi? Jakieś tipsy? Zrobię to z Inpy bez dodatkowych modułów? Czy raczej sie nie zrozumieliśmy tak jak Kamcio pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Zrobisz to ncs-em, z dziennymi to nie będzie śmigać. Trzeba by pewnie jakiś wpis zmienić. Ja ostatnio właśnie dzienne wyłączyłem a zostawiłem tylko TAGFAHRLICHT_ECE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaNdUr Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Przeczytałem cały temat i jestem w szoku:D ale macie głowy.. ja miałem problem z zainstalowaniem inpy a co dopiero takie coś jestem pod wrażeniem kawał dobrej roboty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Coś mi się popieprzyło z NCS-em ostatnio, czy można odinstalować samego ncs-a i zainstalować go ponownie, bez dotykania INPY ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Grześ, Dirt, Kamcio - poprawcie, ale albo pakiet z Inpa/WinKFP/NCS albo nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Tak można instalować tylko pakiet, ewentualnie NCS'a gotowca można podmienić jak się gdzieś ma, a co do samej instalacji tylko w pakiecie. Chociaż.... Gdzieś tam podczas instalacji wybieramy co chcemy zainstalować, więc może jest jakaś szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 kiedyś próbowałem, doinstalowany NCS nie chodził z VMachine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Polecam zrobić instalacje całości aby było pewne a nie kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Coś mi się popieprzyło z NCS-em ostatnio, czy można odinstalować samego ncs-a i zainstalować go ponownie, bez dotykania INPY ? możesz sobie przerzucić od kogoś cały folder z NCSem i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 AL_KL_50 : słabe światła kiedy zapłon ON Znalazłem na wcześniejszych stronach. Co oznacza ten wpis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsbs Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Witam mam taki problem kupiłem laptopa zainstalowałem inpe ale po podłączeniu interfejsu nie zapalają sie te czarne kropki w inpie oraz w interfejsie nie zapala sie ta czerwona dioda interfejs k-dcan a na starym laaptopie jak podłącze interfejs do usb zapala sie czerwona dioda interfejs od Grześka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 wszystko dobrze zainstalowałeś? sterowniki odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bsbs Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) sterowniki takie CDM v2.12.06 WHQL Certified instalowałem na com9 potrzebne do rheingolda a i jeszcze jedno zainstalowałem od nowa widows 7 mooże trzeba zmienić path Edytowane 13 Września 2015 przez 5oul edytuj posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Cosik mi się zdaje kol. bsbs, że piszesz nie w tym temacie co trzeba, a było już pisane na ten temat wiele razy. Proponuję poszukać i przeczytać jeszcze raz ale ze zrozumieniem i najważniejsze lolol(NIE IŚĆ NA SKRÓTY :2bacik:) krok po kroku jak w opisie i musi być dobrze. Owszem, mamy różne kompy, różne konfiguracje, różne systemy ale instalacja jest niezmienna, choć zdarzają się wyjątki i takowymi jedynie możemy się tu zajmować. System jak najbardziej powinien mieć już zainstalowane wszystkie sterowniki do sprzętu (Win7 nie wymaga instalacji dodatkowo specjalnych sterowników oprócz tych, które są wymagane do obsługi przyszłego sprzętu) i łatki a potem INPA, w/g opisu jaki jest na tym forum - tylko poszukać :mrgreen:. Poza tym kupując interface od "Grześka" chyba dostałeś instrukcję ?! :confused: Edytowane 14 Września 2015 przez pidey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 sterowniki takie CDM v2.12.06 WHQL Certified instalowałem na com9 potrzebne do rheingolda a czy instalując inpe wybrałeś tam "com 9" i "usb serial adapter"? Cosik mi się zdaje kol. bsbs, że piszesz nie w tym temacie co trzeba zgadza się, nie ten dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Odgrzebałem temat bo może ktoś z Was tu pomoże, potrzebuje wyłączyć testy przepalonych żarówek postojowych w tylnych lampach w bmw e60 2003r. Jak ktoś wie który to wpis to stawiam dobrą flaszkę. Zmieniłem lampy na polifty, i już ze wszystkimi błędami sobie dałem radę ale tych tylnych postojowych nie mogę zlokalizować. W załączniku mój plik TRC moj lma pusty.TRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Spróbuj FEHLERMELD_CC_RL_BL_1_L tail light 1 left FEHLERMELD_CC_RL_BL_1_R tail light 1 right FEHLERMELD_CC_RL_BL_2_L tail light 2 left FEHLERMELD_CC_RL_BL_2_R tail light 2 right KALTUEBERW_RL_BL_1_L tail light 1 left KALTUEBERW_RL_BL_1_R tail light 1 right KALTUEBERW_RL_BL_2_L tail light 2 left KALTUEBERW_RL_BL_2_R tail light 2 right WARMUEBERW_RL_BL_1_L tail light 1 left WARMUEBERW_RL_BL_1_R tail light 1 right WARMUEBERW_RL_BL_2_L tail light 2 left WARMUEBERW_RL_BL_2_R tail light 2 right Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 RFS_R, RFS_L = lampy tylnie FL_R, FL_L = światła długie AL_R, AL_L = lampy kierunkow (przy swiatlach adaptacyjnych) SL_V_R, SL_V_L = lampy postojowe NSW_R, NSW_L = przeciwmglowe przednie NSL_R, NSL_L = przeciwmglowe tylnie BLK_V_R, BLK_V_L = kierunki przod BLK_H_R, BLK_H_L = kierunki tyl KZL_R, KZL_L = oswietlenie rejastracji TFL_R, TFL_L = swiatla dzienne SML = swiatla boczne BL_R, BL_R = swiatla sopu RL_BL_1_R, RL_BL_1_L = swiatla stopu z tylu 1 RL_BL_2_R, RL_BL_2_L = swiatla stopu z tylu 2 BL_M_1 = 3. dodatkowe swiatlo stopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Wszystko co tu mam zmieniałem na nicht_aktiv ..... A wpis u góry ,, RFS_R, RFS_L '' dotyczy tylnych świateł cofania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi