eLJot Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 średnie spalanie,jeśli sie nie myle,możesz wyregulować w testach OBC,testem 20,1000-to wartość nominalna,jeśli ci zaniża wartość względem rzeczywistego spalania,to zwiększ tą wartość,i odwrotnie,ale nie testowałem osobiście No niestety w E46 po lifcie nie da się tego zrobić, to działa w przed liftowych lub w e39. Można też regulować w INPA i DIS, ale INPA działa na przedliwtowych, a DIS reguluje tylko w zakresie 5 % Tak wiec temat trochę ogarniam, ale nic sensownego na razie nie uzyskałem dlatego teraz lecę po modułach. Szczególnie zależy mi na opcji przeliczania spalania (zużycia paliwa) jak auto stoi a silnik pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 a SSS Progman?pewnie tyle co DIS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eLJot Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 a SSS Progman?pewnie tyle co DIS? SSS jest do przekodowywania modułów, i niema w nim możliwości korekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrT Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 wyskakują błedy filtrów FAB,które są w Wineldi,te pliki dodane,nawet tłumaczone,podobno w e36 leci,ale w e46,e39 na razie nie(Nerwus z klub.pl twierdzi,żebym dał sobie z tym spokój,on dał),odczyt modułów też idzie,ale na końcu nie wyskakuje jak w starszych wersjach,tylko trzeba wejść F1-->F2,i dopiero wyskoczą.aha,przy czytaniu błędów,leci dobrze,dopóki znajdzie sterownik,jak dasz ok,leci dalej,ale przy każdym znalezionym sterowniku błąd.sprawdź w realu,może uda ci się to przeskoczyć,to daj znać Dzięki za info.Jak tylko będą miał możliwość sprawdzenia w aucie to zobaczę jak w rzeczywistości wygląda sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrT Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Sparwdzono w realu i nie działa Pozostaje zagłebić się w przyczynę lub użyć starszej werski INPY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Trzeba osobny skrypt napisać,ale to nie moja bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI-BKP Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 INPA 5.0 baza do moich plików PL.http://rapidshare.com/files/161948432/INPA.part1.rar http://rapidshare.com/files/161948435/INPA.part2.rar http://rapidshare.com/files/161951434/INPA.part3.rar - odpalasz programminstallation/setup.exe - wybierasz wszystko oprócz EDIC-driver - STD:OBD - Com1 oraz checkbox USB to serial - gdy pisze, że nie znalazł katalogu z instalacją na C:, wybierasz Skip - 4 razy - RESTART - Odpalasz \Referenz\INSTALL\Instprog.exe - wybierasz BMW Group Rectification Programs UK - wybierasz INPA 5.0.1 oraz EDIABAS 6.4.7 - UPDATE, NCS Expert - Complete DIRTY.73 jeśli można to zaktualizuj 3-ci link ponieważ jest nieaktualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Postaram się gdzieś wrzucić instalkę,ale pewnie troche to potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI-BKP Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Wielkie dzięki wczoraj musiał być jakiś błąd na stronie dzisiaj już wszystko działa własnie jestem w trakcie pobierania ostatniego linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 aha,to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) ... Edytowane 14 Września 2013 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) ... Edytowane 14 Września 2013 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 kto chce link do plików INPY 5.0 w PL?pisać na PW,e39 i e46 chyba wszystko(no prawie),jeśli komuś będzie chodziło o jakiś szczególny plik,a go nie ma,dorobi się plus wszystkie silniki e36 dotyczy zaawansowanych forumowiczów,kilka postów nie załatwia sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 POLECAM wszystkim. Ja to już mam od kolegi i wszystko hula, aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eLJot Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Super sprawa, na pewno się trochę narobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Super sprawa, na pewno się trochę narobiłeś. troche...chcesz potestować,zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Poszedł chłop na bogato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Panowie,sorki,ale nie wysyłam plików dla osób,które tylko po to się zarejestrowały,dostaje na PW prośby od osób z zerową ilością postów,niestety,zapraszam na forum,pokażcie się,"pożyjcie"trochę z nami,a wtedy OK.Robiłem to ,z pomocą(dzięki beaver) pare miesięcy,i nie będe rozdawał na prawo i lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Panowie,sorki,ale nie wysyłam plików dla osób,które tylko po to się zarejestrowały,dostaje na PW prośby od osób z zerową ilością postów,niestety,zapraszam na forum,pokażcie się,"pożyjcie"trochę z nami,a wtedy OK.Robiłem to ,z pomocą(dzięki beaver) pare miesięcy,i nie będe rozdawał na prawo i lewo. Prawidłowo. Szacun za wkład pracy a jelenii wysyłaj do serwisu :dance: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Dokładnie. A Dirty ma u mnie mega flachę za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 17 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Dirty, kończę tłumaczenie listy "Technical Acronyms" skrótów używanych przez BMW - bankowo przyda się do INPA/NCS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Panowie,sorki,ale nie wysyłam plików dla osób,które tylko po to się zarejestrowały,dostaje na PW prośby od osób z zerową ilością postów,niestety,zapraszam na forum,pokażcie się,"pożyjcie"trochę z nami,a wtedy OK.Robiłem to ,z pomocą(dzięki beaver) pare miesięcy,i nie będe rozdawał na prawo i lewo. panowie,przypominam,zrozumcie mnie,nie chce za tydzień widzieć mojej roboty,jak ktoś będzie żenił na allegro,polecam forum-powitania-buma design-znajdziecie tu wszelką możliwą pomoc-a inpa w pl w swoim czasie też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Mam nadzieję że tylko dla bywalców, przekazywane/instalowane osobiście na spotach tyle pracy w to włożyłeś stary, że tanio bym nie sprzedał - naprawdę nie warto podkładać się cwaniakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) ... Edytowane 14 Września 2013 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 jakieś dodatkowe funkcje? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi