JaMaL Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam Ja mam dziwny problem z końcowkami drążkow ......zaczne od tego że mam niestandardowe felgi keskin Kt3 16 9J .......pierwotnie gdy kupowałem to auto na tych felgach wszystko było idealnie !!! Moj problem zaczoł się gdy zdecydowałem sie na wymiane drążków z koncówkami firmy Febi Bilstein .....i teraz z jedej i z drugiej strony koncowki tra mi o felgi az serce boli .....szukałem po wszystkich hurtowniach koncowek z mniejsza główka ale bez powodzenia ....wszystkie koncowki maja taki sam wymiar .....może wy mi poradzicie co zrobić z tym fantem .... z gory dziekuje i pozdrawiam JAMAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 masz za duze et felgi, zaloz dystans i przestanie trzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaMaL Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Tylko felgi z oponami wystaja juz i tak dobre 3 cm poza obrys auta przy ET 15 wiec jak dodam dystans to fele wyjda jeszcze bardziej na zewnatrz....... Edytowane 6 Czerwca 2011 przez JaMaL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 wiec cos musi byc nie teges.... jaka masz opone zalozona na ta felge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 A jesteś pewien, że dobre końcówki dostałeś? Porównywałeś ze starymi? Nie zamontowałeś odwrotnie? Moze to głupie pytanie, ale różne rzeczy się zdarzają. Dziwne, że stare pasowały a nowe nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaMaL Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Tam są naciagane opony toyo proxes 215/40 na fele 9j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaMaL Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Porownywałem koncówki i wygladały identycznie .......dodatkowo miałem zmieniane tuleje na przednich wahaczach może to miało jakis wpływ na te koncowki nie wiem .wydaje sie ze jedynym rozsadnym rozwiazaniem byłoby sie pozbyc felg i zakupic wieksze .....teraz i tak musze kupic dodatkowo nowe koncowki bo tamte delikatnie sie przetarły a ja wole dmychac na zimne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 (edytowane) jakis bezsens - wszystko jest ok, a jedna jest do d**y cos mi sie wydaje, ze koncowki odwrotnie wkreciles zrob zdjecie jak wlozyles koncowke od strony kola Edytowane 6 Czerwca 2011 przez tazunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 I na zime będziesz miał też 17" albo większe? Nie pamiętam teraz dokładnie jak to tam jest, bo już dobre 2 lata nie grzebałem przy E36, ale tuleja na wahaczu jest w takim "uszku" przykręcanym 2 śrubami, nie wiem czy to jest możliwe, ale może je zamieniłeś miejscami? Z lewej na prawą, albo odwrotnie założyłeś(chociaż wydaje mi się to niemożliwe), końcówki powinny być na stożku i niby nie da się założyć od drugiej strony, ale nie wiem, może tam nie są i można to obrócić. To niemożliwe, żeby tarły koncówki jeśli są właściwe, bo przecież E36 wychodziło na 15" felgach i z wielkim ET i nic nie tarło, więc coś zostało źle zmontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi