starsky Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Mam włączoną opcję świateł dziennych i zauważyłem, że po przekręceniu stacyjki światła się włączają i chyba poziomują?!. Wiązka świateł wykonuje ruch góra dół. Czy to oznacza ze mam automatyczne poziomowanie nie mając xenona bo mam zwykłe lampy..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 tak Aczkowlwiek NIE To jest zwykły test silniczków a nie samopoziomowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Aczkowlwiek NIE To jest zwykły test silniczków a nie samopoziomowanie. niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Niech kolega zerknie czy ma czujniki od poziomowania świateł i już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Niech kolega zerknie czy ma czujniki od poziomowania świateł i już Łatwiej będzie zerknąć na moduł świateł, czy ma regulację położenia, czy nie, ale nie spotkałem się z H7 z samopoziomowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 są, potwierdzam bo widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Dzięki za odpowiedzi. Znalazłem w dobrej cenie LCM III LWR i zastanawiam się czy był by problemy gdyby zastąpić nim LCM III "man LWR"(być może ja mam taki ale sprawdzę przy następnej okazji)? Jeżeli dobrze zrozumiałem to jeden ma automatyczne poziomowanie a drugi manualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Dzięki za odpowiedzi. Znalazłem w dobrej cenie LCM III LWR i zastanawiam się czy był by problemy gdyby zastąpić nim LCM III "man LWR"(być może ja mam taki ale sprawdzę przy następnej okazji)? Jeżeli dobrze zrozumiałem to jeden ma automatyczne poziomowanie a drugi manualne... Z tego co wiem, to kwestia kodowania i man LWR można przekodować na LWR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Zwykłe lampy bez soczewki na żarówki H7 Grześ widziałeś ? Czy to może były soczewki przygotowane fabrycznie pod xenon wtedy mogłyby mieć już poziomowanie,albo były xenony i ktoś lampy zmienił na zwykłe i silniczki chodzą bo poziomują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 tego ci nie powiem (nie zagłębiałem się w temacie), ale były zwykłe żarówki, e46 coupe rocznika nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 tego ci nie powiem (nie zagłębiałem się w temacie), ale były zwykłe żarówki, e46 coupe rocznika nie pamiętam Jesteś pewny, że miała samopoziomowanie? Bo każde nawet ręcznie poziomowane lampy idą w E46 przy odpalaniu góra/dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek669 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Test silniczków lamp miała każda E46, nie ma to nic wspólnego z samo poziomowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Jesteś pewny, że miała samopoziomowanie? tak, był moduł samopoziomowania, inaczej bym nie pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescusek Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 świtła odprowadznia do domu,możemy ustawiś,które chcemy HEIMLEUCHTEN_AL : - odprowadanie światłami mijania HEIMLEUCHTEN_BL : - odprowadzanie STOPami HEIMLEUCHTEN_BLK : - odprowadzanie kierunkowskazami. HEIMLEUCHTEN_FL : - odprowadzanie drogowymi HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem HEIMLEUCHTEN_KL58G : - odprowadzanie światłami wewnętrznymi (+popielniczka, słupki itp.) HEIMLEUCHTEN_KZL : - odprowadzanie oświetleniem tablic rej. HEIMLEUCHTEN_NSL : - odprowadzanie tylnymi przeciwmgielymi HEIMLEUCHTEN_NSW : - odprowadzanie halogenami HEIMLEUCHTEN_RFS : - odprowadzanie światłami cofania HEIMLEUCHTEN_SL_H : - odprowadzanie tylnymi postojówkami HEIMLEUCHTEN_SL_V : - odprowadzanie przednimi postojówkami koledzy takie pytanie, jeśli nie widzę u siebie opcji : HEIMLEUCHTEN_FUNKSCHL : - odprowadzanie po zamknięciu pilotem czy mogę dopisać sam fizycznie, czy będzie to działało, żeby z pilota mnie odprowadzało,a nie pociagnięciem ''długimi" światłami? z gory dzięki i pozdr. Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescusek Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 czyli nie da się tego aktywować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jezeli nie maasz w module tego wpisu to nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 A co to może być jeśli u mnie nie działają mimo, że są podłączone i wszystko powinno być ok? Dzisiaj rano próbowałem włączyć i nic, a wczoraj wszystko było ok. Zarówki też ok. Co to za fala ostatnio swiezakow rejestrujących się tylko w celu otrzymania informacji? Podaj model, rok samochodu chociaż jak zadajesz pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Co to za fala ostatnio swiezakow rejestrujących się tylko w celu otrzymania informacji? Podaj model, rok samochodu chociaż jak zadajesz pytanie Ale dobrze niech grzebią i programują. Jak spieprzą jakiś sterownik i będzie trzeba programować moduły na stole to szybko dowiedzą że się nie opłacało majstrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 gdyby nie psuli to nie było by co naprawiać i niech tak zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Hej, Wiecie jak i czy da sie ustawić automatyczne składanie lusterek i opuszczanie lusterka pasażera po wbiciu biegu wstecznego w e46 przed lift. To e46 ma elektrycznie sterowane fotele z pamięcią(czytałem gdzieś że to musi być) i oczywiście el. lusterka. Da radę to ogarnąć BMW scannerem czy trzeba edytować wpisy w NCS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Mógł by ktoś aktywować dzienne w e46? Laptop nie ma baterii, a pożyczyć też nie mam od kogo, żeby się uczyć. Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Moge Ci po niedzieli to zrobić. Telefon w podpisie Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majek23 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Witam.Chciałem włączyć światła do jazdy dziennej w E65 przed liftem w module LM2C34(opis z NCS Dummy) i dokonałem takich zmian: VERHALTEN_DRL_TFL_33 drl_h UNP_TAGFAHRLICHT_ECE_CKM aktiv PWM_FL_FKT_DRL_33 wert_02 niestety światła po zakończeniu kodowania zapaliły się tylko do momentu zgaszenia silnika lub wyciągnięciu kluczyka z slotu.Póżniejsze włożenie kluczyka nie spowodował że światła długie w zmniejszonej mocy zapaliły się ponownie.Dodam że kodowałem to po zmierzchu przez NCS Dummy na włączniku w pozycji 0.Miał ktoś może podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi