MAZI-BKP Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 OK jakoś na dniach będę sie tym bawił bo teraz to nie mam na nic czasu ;/ już nawet z Nysy zrezygnowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzeszek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam Próbuje włączyć dzienne w mojej e46 po lifcie. Robię wszystko według opisu tzn zmieniłem : DRL_DIMMUNG vert_02 TAGFAHR_ECE aktiv GED_FL_ALS_DRL aktiv Jednak zapalają mi się kierunki razem z świadłami długimi (dziennymi) Samochód jest z grudnia 2001 roku. Może ktoś wie jak to zrobić i pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nikt Ci nie pomoże bo nawet się nie przywitales na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Teraz mogę Ci pomóc. Przyjedź do mnie to Ci uruchomię. PS. Nie szukamy kolejnych userów, którzy rejestrują się tylko po poradę i nic nie wnoszą na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 tak jak piszesz to się zapalają kierunki w predliftach, jaki masz model silnik i typ nadwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 tak jak piszesz to się zapalają kierunki w predliftach, jaki masz model silnik i typ nadwozia? Grudzień 2001 to już polift. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No nie w każdym modelu, może zewnętrznie tak ale silniki i sterowniki jeszcze stare, założę się, że user ma lift jeszcze z M47 pod maską:lol: BMW E46 ? Wikipedia, wolna encyklopedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Wtedy nie miałby takich wpisów w ALSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzeszek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Tak mam polifta 320d 150Km sedan. W opisie na forum znalazłem ten opis dla polifta dlatego zaskoczyło mnie kiedy zapaliły się też kierunki... Może trzeba to jakoś zresetować i dopiero potem ustawić? A może ktoś przesłał by mi plik do polifta ze swoimi ustawieniami świateł dziennych bez kierunków. Dopiero zaczynam na forum ale też pomogę komuś jak będę umiał...bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzeszek Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 W dalszym ciągu nie udało mi się uruchomić świateł dziennych bez kierunkowskazów. Czy to aby jest możliwe tylko w e46 z ksenonami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Przekoduj pustym plikiem i sprobuj ponownie zakodowac drl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAZI-BKP Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Takie pytanko gdzie szukać w e60 żeby włączyć cyfrowy prędkościomierz, otwieranie zamykanie lusterek przy zamykaniu otwieraniu auta i odtwarzanie mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 prędkościomierz moduł: KOMBI BC_DIGITAL_V aktiv BC_DIGITAL_V_KORREKTUR aktiv / nicht_aktiv lusterka moduł: KGM lub TMBT i TMFT (w zależności co masz) BEIKLAPPEN_B_KOMFORTSCHL aktiv mp3 moduł: CAPPL MP3_CCC full i tu jeśli masz auto wyprodukowane przed 09/2005 trzeba zaktualizować CAPPL do C08 i dodać w FA kod +KMP3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzeszek Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 No udało się, dopiero po zmianie DRL_BLK_VORN_GEDIMMT na nicht_aktiv zgasły kierunki. Czyli jeszcze mam ustawione: SIDEMARKER_US - nicht aktiv DRL_DIMMUNG - wert 02 TAGFALIGCHT_ECE - nicht aktiv GED_FL_ALS_DRL - aktiv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jak to jest z BMW E63 630i 2005/08? Czy podobnie jak e46 podobne modele gdzie działa NCS? Czy raczej będę miał problemy? Wiem że autko mało popularne ale dobrze wypchane w komfort i na pewno chciałbym kilka rzeczy zmienić ...kuog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Tak E63 możesz kodować NCS, ale miałem kilka problemów z tym modelem, nie zawsze chce działać NCS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Potrzebna jest aktualizacja sp daten dla odpowiedniego modelu i ncs będzie działał bez problemów Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 W którym sterowniku szukać opcji MEMORY_SP_ABKLAPPEN_GM ? - obniżanie lusterka po wbiciu wstecznego. I jaki wpis i który sterownik odpowiada za składanie lusterek po przytrzymaniu przycisku zamykania ? Auto to e46 2000r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Kolejne pytanie, czy jest możliwość włączenia świateł dziennych w e46 przed liftem jako postojowe przednie ? Po założeniu ringów smd byłby to fajny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Kolejne pytanie, czy jest możliwość włączenia świateł dziennych w e46 przed liftem jako postojowe przednie ? Po założeniu ringów smd byłby to fajny efekt. Nie ma takiej opcji, ale.... Są moduły DRL do ringów SMD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Który wpis i w jakim sterowniku szukać opcji odblokowania MP3 w e60 2005r ? Wiem że należy zmienić na: MP3_CCC full ale w którym sterowniku ? Edytowane 18 Października 2014 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) wystarczy poczytać temat lub przeszukać forum szukajką post stronę wcześniej: mp3 moduł: CAPPLMP3_CCC full i tu jeśli masz auto wyprodukowane przed 09/2005 trzeba zaktualizować CAPPL do C08 i dodać w FA kod +KMP3 Edytowane 18 Października 2014 przez grzesiek2304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Tak, i sam to nawet gdzieś wklejałem, tylko ze w tej e60 nie ma mod CAPPL. Gdzie tego wpisu szukac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starsky Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Hej, wymieniłem ostatnio lampy na p lift w mojej e39. Mam LCMIII. Próbowałem chyba wszystkiego ale nadal mam taki problem: Po przekręceniu stacyjki wykrywa mi spaloną żarówkę w tylnej lamie po stronie pasażera(tylko) gdy auto jest nie odpalone to ta sama lampa mruga(sprawdzanie ciągłości obwodu). Po odpaleniu i włączeniu postojówek bądź świateł mijania problem znika?! Nie ma błędu i lampa nie mruga. Sprawdzanie na zimo wyłączyłem. To samo z meldowaniem o błędzie. Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc. PS. w dalszej perspektywie mam zamiar kupić LCM III od polifta. Jakie on ma oznaczenie? jest Plug &Play? Poza tym że trzeba przebieg zakodować .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Każdy moduł powinieneś przekodować pod auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi