Kamcio Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Panowiee, czy wiecie jak włączyć tylne światła w e46 które sie znajdują na klapie(tam gdzie sa przeciwmgłowe) , tak aby świeciły jako pozycyjne tak jak to jest w e46 po lifcie .. ? Rozwiń temat, jakie auto, jaki rok itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio88 Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 moje auto to e46 2000r cabrio , jak wiecie to w e46 po lifcie światła pozycyjne tylne świecą również na klapie bagażnika.. przykladowe foto ... http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/04/73/55/3504735501 a u mnie w cabrio jest na klapie tylko światło przeciwmgłowe... wiem ze to sie uruchamia NCS-em ale nie mam pojecia jak ... moj brat ma e46 po fl .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Z tego co mi wiadomo raczej będzie to niewykonalne, ale niech się wypowie ktoś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 a u mnie w cabrio jest na klapie tylko światło przeciwmgłowe Ale wydaje mi sie ze w drugiej lampie nawet zarowki nie masz bo jest zaslepione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio88 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Ale wydaje mi sie ze w drugiej lampie nawet zarowki nie masz bo jest zaslepione dokladnie zarowki nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio88 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 moze ktos zna odpowiedz na moje pytanie.. w jakim modul w e61 po fl znajde opcje alarmu itp ..bo przeszukalem niemalze wszystkie ..i nie ma.. a po otwarciu skodowanego calego samodu widze to czego szukam...hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Dzisiaj cos takiego zakodowalem :mrgreen: [video=youtube;23uckWXLEV4] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Cfaniaczek... :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 :mrgreen: siedze i nudzi mi sie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 A ja właśnie przesiedziałem u Bastarsa w aucie ponad godzinę i dalej ****... Ncs nie chodzi i koniec. Koleś z neta podesłał mi pliki i już nie jest chassis is faulty tylko vin is faulty... i o co chodzi to nie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Jaro odezwij się do mnie na PW to pogadamy, albo zadzwoń, co jest za problem dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Który wpis odpowiada za gong który informuje o nie wyjęciu kluczyka ze stacyjki ? I w którym sterowniku tego szukac ? A może znacie jeszcze jakieś ciekawe tego typu wpisy ? Auto to e39 2001r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 ZUENDSCHLUESSELWARNUNG jakoś tak to szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 W key momory mozesz to zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Znacie jakieś ciekawy wpisy które można ustawić w e60 z 2003r ? Ja znam tylko taki: '' W module LMA ( przedliftowym ) można sobie zmienić następujący wpis COMFORT_ACCESS_SL_ABSCH z wersji 04 na wert_01 po tym zabiegu, jeśli macie przełącznik świateł ustawiony na AUTO, to po wyłączeniu silnika światła postojowe ( tj. ringi, i tył ) pozostaną włączone cały czas, aż do zamknięcia samochodu z pilota. O ile mi wiadomo ten wpis można znaleźć tylko w modułach LMA ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Czy te wpisy dotyczące deaktywacji maty pasażera, odnoszą się również do e60 ? ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1 nicht_aktiv ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2 nicht_aktiv I szukać tego w ABG ? Tak jak w e39 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Czy te wpisy dotyczące deaktywacji maty pasażera, odnoszą się również do e60 ?ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1 nicht_aktiv ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2 nicht_aktiv I szukać tego w ABG ? Tak jak w e39 ? nie, w e60 jest system bezpieczeństwa składający się z wielu modułów, musisz szukać w module siedzenia pasażera o ile dobrze pamiętam, a wpis to chyba SBE1_SBSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 e60 Wyświetlanie szybkości w zegarach Moduł: KOMBI BC_DIGITAL_V aktiv BC_DIGITAL_V_KORREKTUR aktiv / nicht_aktiv Zamknąć szyberdach przy deszczu (tylko przy włączonym sensorze deszczu) Moduł: SHD oder HSDH REGENSCHLIESSEN aktiv Kodować tylko z włączonym zapłonem i zamkniętym szyberdachem, jeśli pojawią się błedy to należy: - włączyć zapłon - sprawdzić czy szyberdach jest wpełni zamknięty - naciskamy przycisk otwarcia szyberdachu i trzymamy 1 minutę dopóki szyberdach ponownie się zamknie. Podnoszewnie/opuszczanie kierownicy Moduł: SZM EINSTIEGSHILFE_HOEHE nicht_aktiv / aktiv Czułość sensora deszczu w menu iDrive Moduł: CAPPL RAIN_LIGHT_SENSOR aktiv C750A_SCHWELLWERT_EMPFIN par_frei C750A_SCHWELLWERT_NORMAL par_frei C750A_SCHWELLWERT_SEHR_E par_frei i dodajemy FA: +FLCN = Schwellwert normal +FLCS = Schwellwert sehr empfindlich Działa tylko przed liftem do 2006 roku!!! Czułość sensora dnia w menu iDrive Moduł: RLS FLC_SCHWELLWERT_SATZ wert_01 = wyłączony wert_02 = normalna wert_03 = bardzo czuły wert_04 = czuły Oświetlenie dzienne Po kodowaniu włączyć w menu iDrive Moduł: LMA Z modułem LM1: DRL_V_GEDIMMT wert_01 = przygaszone kierunki wert_02 = przygaszony halogen DRL_WERT_DIMMUNG wert_01 = 26% wert_02 = 40% Z modułem LM2 przez światła długie. VERHALTEN_DRL_TFL_33 drl_h UNP_TAGFAHRLICHT_ECE_CKM aktiv PWM_FL_FKT_DRL_33 wert_01 = standard wert_02 = jaśniej wert_03 = pełna moc Z modułemLM2 przez kierunki: DRL_TFL_BLK_V_GED aktiv PWM_SIDEMARKER_BLK_V wert_01 = aus wert_02 = hell wert_03 = dunkel Światła dzienne prze Angels Eyes (tylko dla samochodó po 03.2007!!!) Moduł: LMA PWM_PIN_11_63_33 wert_01 = 13,2V wert_02 = aus wert_03 = 12,2V = Standard wert_04 = 13,0V wert_05 = 100% wert_06 = 12,7V PWM_AN_SL_V_AL_1_34 wert_01 13,2v wert_02 aus wert_03 13,0v wert_04 13,2v wert_05 7,7v wert_06 7,2v = Standard wert_07 13,0v wert_08 12,7v Światła powitalne Działa tylko z modułem LM2 oraz z ustawieniem na automat Moduł: CAPPL VA_WELCOMELIGHT aktiv lub Moduł: MASK WELCOMELIGHT aktiv i Moduł: LMA DEF_WELCOMELIGHT_CKM aktiv UNP_WELCOMELIGHT_CKM aktiv WELCOMELIGHT_CKM_0 aktiv WELCOMELIGHT_CKM_1 aktiv WELCOMELIGHT_CKM_2 aktiv WELCOMELIGHT_CKM_3 aktiv WELCOME_LIGHT_ACTIVE aktiv WL_AL = AngelsEyes nicht_aktiv / hart_einschalten WL_BL = stop nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_BLK_H = kierunki tył nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_BLK_V = kierunki przód nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_FL = długie nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_KZL = światła tablicy nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_NSL = przeciwmgielne tył nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_NSW = przeciwmgielne przod nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_POL = postojowe przód nicht_aktiv / aktiv / hart_einschalten WL_SL_1 = postojowe tył 1 nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_SL_2 = postojowe tył 2 nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten WL_SM = brewki nicht_aktiv / soft_einschalten / hart_einschalten Uwaga: soft_einschalten – płynne zapalanie i gaszenie hart_einschalten – natychmiastowe zapalnie i gaszenie po kodowaniu należy włączyć światła powitania w IDrive tylko dla modułu LM1 do 09.2006 po wyłączeniu silnika i wyjęciu klucza przyciągamy dźwignię Swiateł długich i światła oświetlają drogę przez czas ustawiony w iDrive. Moduł: LMA HEIMLEUCHTEN_ aktiv / nicht_aktiv Angels Eyes włączyć/wyłączyć Moduł: LMA SIDEMARKER_US aktiv / nicht_aktiv Sygnał świateł długich prze BiXenon Moduł: LMA BI_XENON_BEI_LH aktiv (Break Force Display) Przy awaryjnym hamowaniu pulsują lampy stopu. Moduł: LMA BFD_1_RL_BL_ERSCH_BILD = Światła stopu nicht_aktiv = wyłączone wert_01 = włączone (S) wert_03 = pulsujące BFD_1_BL_2_ERSCH_BILD = Światła stopu 2 nicht_aktiv = wyłączone wert_01 = włączone (S) wert_03 = pulsujące BFD_1_BL_M_ERSCH_BILD = Światła stopu 3 nicht_aktiv = wyłączone wert_01 = włączone (S) wert_03 = pulsujące BFD_1_NSL_ERSCH_BILD = przeciwmgielne z tyłu nicht_aktiv = wyłączone wert_01 = włączone (S) wert_03 = pulsujące Deaktywacja Airbag Moduł: SBSR SBE1_SBSR nicht_aktiv lub Moduł: ABG SBE1_ACSM nicht_aktiv Podłączenie iPOD Dodajemy w FA: +IPOD Moduł: CAPPL MP3_CCC extern lub full CDC aktiv Podłączenie AUX-IN Dodajemy w FA: +NAUX Moduł: CAPPL AUX_CONFIG mounted Moduł: CAUDI INPUT_SCALING_SUB2 wert_02 Awatar użytkownika sobek0071 Posty: 163 Dołączenie: 23 Sie 2011 20:59 Moje BMW: e60 530i lci m-pakiet Światła dzienne prze Angels Eyes (tylko dla samochodó po 03.2007!!!) Moduł: LMA PWM_PIN_11_63_33 wert_01 = 13,2V wert_02 = aus wert_03 = 12,2V = Standard wert_04 = 13,0V wert_05 = 100% wert_06 = 12,7V PWM_AN_SL_V_AL_1_34 wert_01 13,2v wert_02 aus wert_03 13,0v wert_04 13,2v wert_05 7,7v wert_06 7,2v = Standard wert_07 13,0v wert_08 12,7v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 (edytowane) A teraz mam problem z połączeniem się z e60 przez NCS, taki błąd wywala: O co biega ? Edytowane 29 Listopada 2013 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 jaki rocznik auta i jaki interfejs? brak połączenia z autem, możliwy wadliwy interfejs, jeśli nie to powinna pomóc aktualizacja ediabas i ncs, min v45.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Wygląda na to, że jest to polift. A do polifta musisz mieć interfejs D-CAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Interfejs od Ciebie Grzesiek, auto z 2003r. Z innymi autami nigdy nie miałem problemu, e39,e46 polifcie i przed nawet x3 czy x5 ale tylko przedliftowe wpinałem. A z e60 jeszcze się nie połączyłem.... testowane na 3 e60, na poliftowym też i zawsze ten sam błąd, dodam że inpa nie wyświetla większości ekranów, w innych autach bez problemu. Jeżeli masz jakiś nowszy iterfejs który obsługuje nowsze auta to z chęcią zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 do e60 e90 (do 03.2007) wystarczy zwykły na USB, kup pierwszy lepszy na allegro, chyba że chcesz to może u siebie jakiś znajdę bo coś ostatnio miałem jeszcze. ads to tych modeli nie bardzo się nadaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 u mnie nie widział niektórych modułów przy tej akcji ze śniedzią w stacyjce, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Poszło pw Grzesiek do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi