darkstar79 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jakby ktoś miał jakiś pomysł na komendę w ALSZ odpowiedzialną za ręczną regulację xenonów, to proszę o info. LEUCHTWEITENREGELUNG - MANUAL VERTICAL HEADLIGHT AIM CONTROL (LWR) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ok, dzięki Dirty A jeszcze mi powiedz jak wyłączyc komunikaty przepalonych postojowych w e46 ? Stawiam browar oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 W przedlifcie nie wyłączysz komunikatów. EDIT: W polifcie robi się to komendami KALTUEBERWACHUNHG i WARMUEBERWACHUNG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 No to lipa, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkstar79 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 W przedlifcie nie wyłączysz komunikatów.EDIT: W polifcie robi się to komendami KALTUEBERWACHUNHG i WARMUEBERWACHUNG O ile sie nie myle sa to komendy do testow a nie meldunkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 O ile sie nie myle sa to komendy do testow a nie meldunkow... Jeśli nie będzie testował to i nie zamelduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Mam problem z ustawieniem świateł dziennych w e46 330i 2000r, poniżej zamieściłem odczyt pliku z modułu świateł. Jak by Ktoś miał chwilę żeby zerknąć i podpowiedzieć które wpisy trzeba zmienić to będę wdzięczny Fsw_psw.trc - download. Darmowy hosting plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) ... Edytowane 14 Września 2013 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Wielkie dzięki Dirty Zaraz idę to załadować do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 ale kierunki się zapalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 ale kierunki się zapalą Tak wiem, i w sumie o to też chodziło A wracając do tematu automatycznego domykania szyb i dachu w przypadku cabrio po zamknięciu auta z pilota z seryjnym alarmem. Szukałem już w dwóch e46 w module GM5 wpisu DWA_BLK_ABSCHALTEN i nie znalazłem czegoś takiego... Może macie jakieś inne pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 BLK_V_GED_ALS_SIDEMARK Czy oprócz tego wpisu są jeszcze jakieś odpowiadająca za przednie obrysówki ? I jeszcze jeden temat, czy za światła dzienne w X3 z 2004r odpowiadają te same wpisy co w e39 czy e46 poliftowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 jeżeli jest tam LCM III to tak, ale nie pamiętam czy tak jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 X3-> E46 X5-> E39 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dzięki, stawiam browca oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 A jak ustawic DRL w E90 z 2007? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Jabol tam jest FRM, czy NFRM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 No wlasnie jeszcze nie wiem bo nie mam wgladu do furaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 No wlasnie jeszcze nie wiem bo nie mam wgladu do furaka Daj znać jak będziesz wiedział. Kwestia jeszcze czy ma xenon i ringi. Bo jest kilka opcji aktywacji drl w przedliftowej e90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam, próbowałem uaktywnić sobie DRL w mojej E39 98’ wg INPY mam LCM III po zmianie w pliku FSW_PSW.MAN wartości na FL_DIMMUNG_ALS_DRL wert_02 GED_FL_ALS_DRL Aktiv Świecą mi się jednocześnie DRL oraz światła mijania, To jest oryginalny plik FSW_PSW.MAN czy ktoś może mi powiedzieć co muszę zmienić żeby DRL działały jak należy CODIERUNG_ERFOLGT codierung_erfolgt MOTOR_ART benziner BREMSFLUESSIGK_INV aktiv GURTWARNUNG_GONG nicht_aktiv WARNUNG_GESCHW_LIMIT nicht_aktiv FEHLER_3.BREMSLEUCHTE melden KALTUEBERWACHUNG wert_01 KALTUEBERWACHUNG_NSW aktiv ZUENDSCHLUESSEL_WARNUNG nicht_aktiv RDKS nicht_aktiv LUFTFEDERUNG nicht_aktiv ABBLENDLICHT_PRUEF melden ANHAENGERLI_PRUEF melden BREMSBELAG_PRUEF melden BREMSFLUESS_PRUEF melden BREMSLICHT_PRUEF melden EINSPRITZANLAGE melden FERNLICHT_PRUEF melden FEUERLOESCH_PRUEF melden FUNKSCHL_BATTERIE melden GETRIEBE_NOTPROGR melden GURT_ANLEGEN melden GURTWARNUNG_TEXT nicht_aktiv I_GONG_GURT melden KAT_ZU_HEISS melden KENNZEICHENLI_PRUEF melden KOFFERRAUM_OFFEN melden KUEHLMITTELSTAND_PRUEF melden KUEHLMITTELTEMP melden LICHT_AN melden LIMIT melden LUFTANLAGE_PRUEF melden MELDUNG_KATALYSATOR nicht_aktiv MOTOR_KENNFELD m52b2x_e39_mj99 MOTOR_NOTPROGRAMM melden MOTOR_UEBERTEMP 125_grad_celsius NEBELLI_HI_PRUEF melden NEBELLI_VO_PRUEF melden NIVEAUREG_INAKTIV melden OELDRUCK_MOTOR melden OELST_MOTOR_PRUEF melden PANZERTUER_OFFEN melden PARKBREMSE_LOESEN melden RUECKFAHRLICHT_PRUEF melden RUECKLICHT_PRUEF melden SICHERHEITSFAHRZEUG nicht_aktiv STANDLICHT_PRUEF melden TUER_OFFEN melden VORGLUEHEN melden WASCHWASSER_FUELL melden ZUENDSCHL_STECKT melden ABFRAGEZEIT_AHM wert_01 ABSCHALTUNG_UNTERSPG wert_01 ENTPRELLZAHL_FEHLERERK wert_01 FEHLER_ABBLENDLICHT melden FEHLER_ANHAENGER melden FEHLER_BREMSLICHT melden FEHLER_FERNLICHT melden FEHLER_KENNZ_LICHT melden FEHLER_NSL_LINKS melden FEHLER_NSL_RECHTS melden FEHLER_NSW melden FEHLER_RUECKFAHRSCHEINW melden FEHLER_RUECKLICHT_INNEN melden FEHLER_SCHALTER_BREMSL melden FEHLER_STANDLICHT melden KALTUEBERWACHUNG_AL nicht_aktiv KALTUEBERWACHUNG_FL aktiv MELDUNG_AENDERUNG_DIMMER wert_01 SCHALTER_BREMSL_SCHWELLW wert_01 SCHALTER_BREMSL_WARTEZEIT wert_01 TASTVERH_KL_58G_MIN wert_01 WARNBLINKER einfachimpuls ZUWACHS_TASTVERH_KL_58G wert_01 ABSTAND_HOLD_NORMAL_MODE wert_01 BEWERTUNG_FEHLER aktiv BEWERTUNG_FEHLER_30 aktiv BEWERTUNG_FEHLER_31 aktiv BEWERTUNG_FEHLER_32 aktiv BORDNETZ e38/e39_high DELAY wert_01 DFAMH wert_01 DFAMK wert_01 DFAML wert_01 DFAMV wert_01 EEPROM_LCMC melden EINSPRITZANLAGE_CAN aktiv FEHLER_RUECKLICHT_AUSSEN melden FKT50 wert_01 GONG_1 kein_gong GONG_2 gong_t3 GONG_3 interm_gong GONG_4 doppelgong GONG_5 gong_t1&t2 GONG_6 gong_t2 HALB/VOLLSCHRITT vollschritt HEIZK wert_01 HEIZW wert_01 HYSTERESE_STARTBEDINGUNG wert_01 HZMAX_H wert_01 HZMAX_L wert_01 HZMIN_H wert_01 HZMIN_L wert_01 I_GONG_PARKBREMSE melden KALTUEBERWACHUNG_BLK_HI nicht_aktiv KALTUEBERWACHUNG_BLK_VO aktiv KUEHLMITTELUEBERTEMP_CAN aktiv KUMAX_H wert_01 KUMAX_L wert_01 KUMIN_H wert_01 KUMIN_L wert_01 MANUELLE_LWR nicht_aktiv MOTKALT wert_01 MOTOR_NOTPROGRAMM_CAN aktiv NNORM wert_01 NORMH wert_01 R_V wert_01 REIFEN_DEFEKT melden SCHN._KLEMMENW-ERKENNUNG 3_sec SCHN._KLEMMENW-UNT.DRUECK 2_sec SCHRITTABSTAND_GRENZE wert_01 SCHRITTABSTAND_STARTPHASE kennlinie_01 SENKO_H wert_01 SENKO_L wert_01 SENMUL wert_01 SENTG wert_01 TEMPERATUR_GRENZE grad_-20 TESTBETRIEB nicht_aktiv TOGKALTS wert_01 TOKRI wert_01 TOMAX wert_01 TTX_S_(CODE) melden TTX_S1_1 melden TTX_S1_2 melden TTX_S1_3 melden VORGLUEHEN/KAT_HEIZEN_CAN aktiv ABS_MIN_STELLUNG_2 wert_01 ACC_ABSTAND_ANZ nicht_melden ACC_INAKTIV nicht_melden AL_ALS_DRL nicht_aktiv ALARMSCHALTER_SI_FZG nicht_aktiv ALARMSCHALTER_TAXI nicht_aktiv BITTE_SCHALTEN nicht_melden BL_ALS_SL_DIMMEN nicht_aktiv BL_GEDIMMT_ALS_ERSATZ aktiv BL_UND_BLK_H_GEMEINSAM nicht_aktiv BLK_V_GED_ALS_SIDEMARK nicht_aktiv BLK_V_GEDIMMT_ALS_ERSATZ aktiv CAN_AUSFALL_BEWERTUNG aktiv FL_DIMMUNG_ALS_DRL wert_01 FL_UND_NSW_NICHT_GLEICHZ nicht_aktiv GED_FL_ALS_DRL nicht_aktiv GURT_MRS gurt_nach_stecker HEIMLEUCHTEN wert_02 HEIMLEUCHTEN_AL aktiv HEIMLEUCHTEN_BL nicht_aktiv HEIMLEUCHTEN_FL nicht_aktiv HEIMLEUCHTEN_KL58G aktiv HEIMLEUCHTEN_KZL aktiv HEIMLEUCHTEN_NSW nicht_aktiv HEIMLEUCHTEN_SL_H aktiv HEIMLEUCHTEN_SL_V aktiv KEINE_PARKLICHT_FUNKT nicht_aktiv KUEHLWASSER_BEDAEMPFUNG 25_sekunden LENKSTOCKSCHALTER_ANALOG nicht_aktiv LICHTBEDIENEINHEIT nicht_aktiv NSL_R_NICHT_ANSTEUERN nicht_aktiv OELST_SENS_DEF nicht_melden OELST_SENS_DEF_WARNUNG nicht_aktiv OELSTAND_MOTOR_CAN nicht_aktiv PER_DAUER_DIMM wert_01 wert_02 PIKTOGR_BL_DEF_BLINKT nicht_aktiv PIKTOGRAMM_ERWEITERT nicht_aktiv PROGRAMMPARAMETER_LCM_10 ece_acc ece_e53 ece_ifl PROGRAMMPARAMETER_LCM_11 ece_acc us__acc ece_e53 ece_ifl PROGRAMMPARAMETER_LCM_12 ece_acc us__acc ece_e53 us__e53 ece_ifl PROGRAMMPARAMETER_LCM_13 us ece_acc us__acc ece_e53 us__e53 ece_ifl PROGRAMMPARAMETER_LCM_2 ece ece_acc us__acc ece_e53 us__e53 PROGRAMMPARAMETER_LCM_3 ece ece_acc us__acc ece_e53 us__e53 PROGRAMMPARAMETER_LCM_4 ece ece_acc us__acc ece_e53 us__e53 PROGRAMMPARAMETER_LCM_5 ece ece_acc us__acc ece_e53 us__e53 RUECKLICHT_INNEN_FEHLT nicht_aktiv SCHALTER2_BL nicht_aktiv SCHRITTE_STELLUNG_0 wert_01 SCHRITTE_STELLUNG_1 wert_01 SCHRITTE_STELLUNG_2 wert_01 SENSOR_SAEUBERN nicht_melden STANDLICHT_VORNE aktiv TAGFAHRLICHT_ECE nicht_aktiv TANKDECKL_OFFEN nicht_melden TASTER_NSW_NSL nicht_aktiv U_DIMMUNG_STANDL wert_01 U_GEDIMM_BLK_V wert_01 wert_02 wert_03 U_GEDIMM_BREMSL wert_02 U_POTI_DIMM_DELTA wert_01 U_POTI_DIMM_MIN wert_01 U_POTI_STELLUNG_0 wert_01 wert_03 U_POTI_STELLUNG_1 wert_01 wert_03 WASCHWASSER_SENSOR waschwasser_alt ZUENDSCHL_GONG_R_EIN nicht_aktiv ZUENDSCHLUESSEL_KBUS aktiv AUSBLENDUNG_VORGLUEH_CAN 0.7_sekunden BETR_STD_AUTO_LOESCH nicht_aktiv BL_DIMMUNGS_OPT_1 nicht_aktiv BL_GED_ALS_ERSATZ_MIT_AH aktiv BL_UND_BLK_H_GEM_BLK nicht_aktiv BL_UND_BLK_H_GEM_WBL nicht_aktiv BLK_DIMMUNGS_OPT_1 nicht_aktiv BLK_DIMMUNGS_OPT_2 nicht_aktiv BLK_V_GED_ALS_PARKLICHT nicht_aktiv BLS_PRUEFEN aktiv CHECK_FILL_CAP melden E52_LINKS_LENKER nicht_aktiv E52_RECHTS_LENKER nicht_aktiv HEIMLEUCHTEN_ABBRUCH aktiv HEIMLEUCHTEN_NSL nicht_aktiv HEIMLEUCHTEN_RFS nicht_aktiv LED_RUECKLICHT_OPTION nicht_aktiv NSW_KEIN_TASTER nicht_aktiv PULS_TIME_OPTION nicht_aktiv REIFENCONTR_INAKTIV melden RL_INNEN_BLINKT nicht_aktiv SL_INNEN_ALS_TWL nicht_aktiv SL_VORNE_ALS_ZUSATZ_BLK nicht_aktiv TAGFAHRLICHT_DAN nicht_aktiv ZUENDSCHLUESSEL_GONGZEIT 15_minuten Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Powinno działać, spróbuj przywrócić moduł do ustawień fabrycznych i jeszcze raz to wklepać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Próbowałem już a może trzeba dać FL_DIMMUNG_ALS_DRL wert_02 GED_FL_ALS_DRL Aktiv i AL_ALS_DRL aktiv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 AL_ALS_DRLaktiv jak to zmienisz na activ to cały czas będą Ci świeciły światła mijania przywróć moduł do ustawień fabrycznych i jeszcze raz zmień te dwa wpisy FL_DIMMUNG_ALS_DRL wert_02 GED_FL_ALS_DRL Aktiv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zakodowałem steronik pustym plikiem *.MAN nastepnie wprowadziłem raz jeszcze zmiany i działa, tylko szczerze nie mam pojecia czemu wczesniej mi się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 przypadkiem coś jeszcze pewnie zmieniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi